E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Özhaseki'den Emine Teyze'ye söz---

Bakan Özhaseki'den Emine Teyze'ye söz

Bakan Özhaseki'den Emine Teyze'ye söz
28 Haziran 2023 - 14:14 borsagundem.com

Bakanı Özhaseki, Kahramanmaraş'ta vatandaşlarla bayramlaştı. Özhaseki bayram ziyaretinde 81 yaşındaki depremzede Emine Öcal'a, "İnşallah evler yapılıyor. Bittiğinde geliriz seni alırız, evine çıkarırız" sözünü verdi


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Bakan Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin merkezi Kahramanmaraş’a gitti.

Bayram namazını Göksun ilçesindeki Meydan Çadır Cami’nde kılan Bakan Özhaseki, namaz sonrası vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

Çocukları da unutmayan Bakan Özhaseki, onlara bayram hediyeleri verdi. Bakan Özhaseki, sonrasında konteyner kente giderek incelemelerde bulundu.

“Evler bittiğinde geliriz seni alırız, evine çıkarırız”

Burada depremzedelerle bayramlaşan Bakan Özhaseki, elim bir kaza sonrası bir bacağını kaybeden 81 yaşındaki Emine Öcal’ın elini öperek, bir süre kendisiyle sohbet etti.

"Bizden bir isteğin var mı?" diye soran Bakan Özhaseki'ye, Emine Öcal, "Önce sizin sağlığınızı istiyorum. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun. Yemeğimizi dahi hükümet veriyor. Sizden bir isteğim, evimi yapın. Evime gideyim" dedi.

Bakan Özhaseki ise, "İnşallah evler yapılıyor. Bittiğinde geliriz seni alırız, evine çıkarırız. Olur mu? Sen ne diyorsan biz sana yardımcı olalım" diyerek söz verdi.

"Bu acı hepimizin acısı, 85 milyonun acısı"

Bakan Özhaseki, daha sonra 90 çadır ve çocuklar için etkinlik çadırı bulunan Kırgız Çadırkent Dayanışma Obası’nda yaşayan depremzedelere ziyarette bulundu, onlarla tek tek bayramlaştı.

Bakan Özhaseki, deprem nedeniyle oğlu, gelini ve torunlarını kaybeden Fevzi Güleç ve eşinin yaşadığı çadıra da bayram ziyaretinde bulundu.

Ailenin bayram sofralarına konuk olan Bakan Özhaseki, “Cenab-ı Hak geçmişlerimize rahmet etsin. Bu acı hepimizin acısı, 85 milyonun acısı. Yaraları hep birlikte saracağız. Rabbim güzel ülkemize bir daha böyle afetler yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, deprem bölgesi illeri tek tek gezeceğini de ifade ederek, 5 kattan fazla bina yapımına müsaade edilmeyeceğini ve yatay mimariden taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mehmetçik'e bayram mesajı

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kurban Bayramı paylaşımı

 

Kurban Bayramınız kutlu olsun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)