E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBakan Nebati, Darphane Sertifikaları'nı değerlendirdi---

Bakan Nebati, Darphane Sertifikaları'nı değerlendirdi

Bakan Nebati, Darphane Sertifikaları'nı değerlendirdi
21 Kasım 2022 - 11:50 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün halka arz edilen altına dayalı sertifika ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Borsa İstanbul'da yatırımlarını altında değerlendirmek isteyen yatırımcılar için oluşturulan Darphane Altın Sertifikaları bugün işlem görmeye başladı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahiplerinin altınlarını fiziki olarak da teslim alabileceğini duyurdu.

Bakan Nebati, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğümüz, vatandaşlarımıza yeni bir tasarruf aracı sunuyor. Darphanemiz, bugün itibarıyla Borsa İstanbul’da halka arz yolu ile altına dayalı sertifika ihraç edecek. Darphane Sertifikası’na yatırım yapan tasarruf sahipleri altınlarını fiziki olarak da teslim alabilecek.

YENİ YATIRIMLAR İÇİN FONLAMA İMKANI

Böylece vatandaşlarımızın tasarruf seçenekleri genişleyeceği gibi Hazine'nin altın rezervlerinin üreticilerimizi ve ihracatçılarımızı yeni yatırımlar için fonlaması da sağlanacak.

Bu yeni tasarruf aracı ayrıca, ulusal paramız Türk Lirası’nın değerinin korunmasına da yardımcı olacak.

Borsa İstanbul Pay Piyasası Emtia Pazarı’nda bugünden itibaren doğrudan işlem görmeye başlayacak altına dayalı sertifikaların tüm vatandaşlarımıza ve ülke ekonomimize hayırlı olmasını diliyoruz."

Darphane Altın Sertifikası, bugün işlem görmeye başlayacak

 

Darphane sertifikaları borsada halka arz edilecek

 

Borsaya iki yeni endeks geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)