E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum’dan kiracılara "Yüzde 25'ten fazlasını kabul etmeyin" mesajı---

Bakan Kurum’dan kiracılara "Yüzde 25'ten fazlasını kabul etmeyin" mesajı

Bakan Kurum’dan kiracılara Yüzde 25'ten fazlasını kabul etmeyin mesajı
01 Mayıs 2023 - 15:44 borsagundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum milyonlarca ev sahibini uyardı, kiracılara seslendi: "Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse kabul etmeyin. Kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin."

Son dönemde artan kira fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Artan kiralar sonucu geçtiğimiz sene kira fiyatlarına yüzde 25'lik artış sınırı getirildi. Ancak bazı ev sahipleri bu kuralı uygulamıyor. Hal böyle olunca da kiracılar mağdur oluyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yüzde 25'lik kira düzenlemesinin hem ev sahipleri hem de kiracılar için yapılan ortak bir uygulama olduğunu söyledi. Yüzde 25'lik kira sınırına uymayan ev sahiplerinin de olduğunu ifade eden Bakan Kurum, "Tabi ki uymayanlar, kira artışını yüzde 25’in üzerinde yapmaya çalışanlar, evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var." dedi.

"Kanunen fiyat yükseltilemez"

Sözlerine devam eden Kurum, getirilen yüzde 25'lik kira artış sınırının üzerinde bir fiyat yükseltmenin kanunen yapılamayacağını da belirtti.

Kiracı vatandaşlara seslenen Kurum, "Kiracı kardeşlerimize şunu söylüyoruz kesinlikle yüzde 25’ten fazla zam yapmayın. Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam talep ediyorsa banka hesabına kirayı yatırın, sizi çıkaramazlar." şeklinde konuştu.

"2023’ün Temmuz ayına kadar yüzde 25’i aşamaz, bu sürecin geçici olduğunu düşünüyoruz"
Murat Kurum'un konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"2023’ün Temmuz ayına kadar yüzde 25’i aşamaz, bu sürecin geçici olduğunu düşünüyoruz. Ev sahipleri ve kiracılar korumak adına bunu yaptık. İstisnalar kaideyi bozmaz. Birçok ev sahibimiz bu sürece uyarak kiracısına da destek olabilme adına bu düzenlemeyi yüzde 25 artış sınırları içerisinde kalarak uymaya çalıştılar. Tabii ki uymayanlar, kira artışını yüzde 25’in üzerinde yapmaya çalışanlar, evinin boşaltılması noktasında yüksek kiraya verebilmek için kiracılara baskı yapan arkadaşlarımız var."

Fahiş kira artışlarına hapis cezası geliyor

 

Kira artışı düzenlemesinin süresi uzatılacak

 

Kira fiyatlarındaki artışa yasal fren!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )02 Mayıs 2023 09:40

    Bence çevre şehircilik ve iklim bakanlığı kapansın... yerine çevre şehircilik iklim bakanlığı GAZETESİ kurulsun... bunalr agzetede düşüncelerini yazsın, köşe yazıları ile insanları bilgilendirip, öneride bulunsun. Haklarınızı gidin mahkemedne alın desin ...  :D yahu koskoca bakan akıl veriyor, kanun çıkart kardeşim... asker, polis, hakım, savcı, vatandaş, vb. kamu gücü karşısında emir alır... kanun çıkart, kanunların anayasaya uygun olsun mevzuları tek tek çöz... yanı bir olayı .özmekiçin Türkiye cumhuriyeti sana nasıl yetkiler vermeli daha ? nasıl yetkiler almalısın ki? olayları tak tak tak çözmelisin ? Böyle saçma olay mı olur, çözemeyen çok yetkili koskoca bakanlık kurumu : )) halada seçimler geliyor gene beni seçin çok çalıştım diyor :D yaa

  • Ahmet 02 Mayıs 2023 03:35

    Laf ile bu iş yürümez hemşehrim kiralar nasıl böyle kat be kat arttı gerçeğe bakında utanın biraz

  • Çok garip01 Mayıs 2023 21:38

    Kira fiyatları ile çevre bakanlığı ilgileniyor :) 

  • E.g.01 Mayıs 2023 21:26

    TOKİ KONUTLARIN TAMAMI SATILMAMALIDIR SATILMAYAN KONUTLARI YA TOKİ KİRAYA VERSİN KİRALARA ZAM YAPTIĞI ZAMAN %25 DEN FAZLA ZAM YAPMASIN YA DA BELEDİYELERE SATSIN BELEDİYELER DE DÜŞÜK ÜCRETLİLERE KİRAYA VEREREK KİRALIK KONUT ARZI YARATSIN MİLYONLARCA MÜLTECİ GELMEYE BAŞLADIĞINDA SONUCUN BÖYLE OLACAĞI ZATEN BELLİYDİ

  • Ssk Emekli 01 Mayıs 2023 21:00

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Mehmet01 Mayıs 2023 20:45

    Domates pahaLI manav suclu... Et pahalı kasap suclu... Gida pahalı market suclu...Kira pahalı ev sahibi suclu.... Bu akılsızlara oy veren cahiller Allah kokunuzu kurutsun..!

  • VS01 Mayıs 2023 20:03

    % 25 artışı kiracılar bile kabul etmiyor çünkü enflasyon % 160 larda bu ülkede tek suçlu ev saipleri sanki bu arada bende kirada ev yok

  • Ac ogretmen01 Mayıs 2023 18:59

    Ayni seyi vergiler icin de yapalim. Yuzde yirmi besten fazla vermeyelim. Bugun carsiya ciktim fiyatlari gorunce gozum korktu. Yirmi yil boyunca biriktirdiğimiz parayla bir ev aldik onu da kiraya verdik. Simdi ona da goz diktiler kiraya verdigim kisi elli bin lira maas aliyor. Ben on bes bin lira maaas aliyorum simdi o mu beni dusunecek ben mi onu düşüneceğim.

  • Evci01 Mayıs 2023 17:59

    Resmi enflasyon % 70 lerde. İş kiraya gelince % 25 den fazla yapamazsın. Sıkıyorsa her şeyde % 25 artış yapın yada piyasayı bozop durmayın

  • Mesut kaya01 Mayıs 2023 17:42

    Önce elektrik su peynir tüp elma yumurta vb fiiyalarında ki artısı % 25 le sınırlandırın sonra ev sahiplerine laf söyleyin. Her şey % 200 artmışken kira %25 olamaz. 3~4 milyonluk evi kimse 3~5 bine kiraya veremez .piyasaya müdehale edip duracağınıza enflasyonu Düşürün.

  • VaTaNDaŞ01 Mayıs 2023 17:42

    Bu şekilde bir ekonomi yönetimi dünyanın hiç bir ülkesinde yoktur.. Enflasyonun %200 lere çıkmasına sebep olup ondan sonra piyasada oluşan fiyatlar yüzünden insanları birbirine düşürerek enflasyonla mücadele görüntüsü vermek gerçekten çok komik.. Ekonomide Uganda modeli midir nedir bu uygulanan?

  • Hasan01 Mayıs 2023 17:21

    ev sahibi de kiracı da insan.  %25 ikisine de saçma geliyor.  Bu adam gibiler yüzünden düşman oluyorlar birbirine enflasyon oranı mantıklıydı.  ben %50 yaptım.keşke imkanım olsa gerçek enflasyon daha fazla yaşıyrouz. ev sahbinin de hakkı var kimse kimsenin hakkını yemesin.