E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca'dan 4. doz aşı açıklaması---

Bakan Koca'dan 4. doz aşı açıklaması

Bakan Koca'dan 4. doz aşı açıklaması
16 Ağustos 2021 - 14:21 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dördüncü doz uygulamasının, iki doz mRNA aşısı talep eden ülkelere seyahat edeceklere yönelik olduğunu belirtti.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bazı ülkelere girişte sadece belirli aşı türlerinin kabul edildiğini hatırlattı. Bakan Koca, şunları aktardı:

azı ülkeler girişte sadece belirli aşı türleri kabul etmektedir. İlgili ülke düzenlemelerine uymak üzere 2 doz mRNA aşısı olmayı talep eden kişiler için özel bir düzenleme yapılmıştır. Özel seyahat için talep edilmesi dışında ek bir aşı gerekliliği yoktur.

Ayrıca 4. doz aşı hakkında da açıklamlar yapan Koca, böyle bir tıbbi gerekliliğin olmadığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

Bugün itibariyle 2 doz mRNA aşısı ya da 3 doz inaktif aşı olmuş kimsenin ek bir doz aşı olmasını gerektiren bir durum söz konusu değildir. Böyle bir tıbbi gereklilik de kesinlikle yoktur.

Meksika’da rekor korona virüs vakası

TURKOVAC'la ilgili müjde... Tüm Türkiye'ye aşı çağrısı

Türkiye'nin güncel korona virüs tablosu açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serdar16 Ağustos 2021 17:28

    Aşı olmayanları suçlamalar saçma sapan. Sürü bağışıklığı olanlar, virüs taşıyan aşı olanlara doğalbağışıklığı oluşmuş olanların bulaştıracağı virüse karşı dirençli ve hasta olmuyorda, aşı olanlar niye aşı olmayanların bulaştıracağı virüse karşı hatalanıyorlarlar diye sormazlar mı? Aşının ileride açığa çıkacak sonuçlarına bahane üretme makinesi iş başında

  • Gercekler 16 Ağustos 2021 17:25

    İki doz demişlerdi, şimdi üç dört doz gerekenilşr muhabeti yaptılar. Sanırım aşılar fşyasko çıkacak, kılıf uydurmanın ön hazırlığı. Ayrıca aşı olmayanlar yüzünden alı olanları hasta ediyor muhabetti üreterek te yeni bir kılıfa daha hacırlıyorlae. Oysa aşı olanlarda bağışıklığı da sürü bağışıklığı gibi güçlü olmalı virüse karşı.

  • Vatandaş 16 Ağustos 2021 16:48

    Sigara gibi mi olacak ne ? (M) 

  • Nobut 16 Ağustos 2021 15:33

    Israil aşı olanları kabul etmiyor bunlar ne yapmaya çalışıyorlar.

  • doz16 Ağustos 2021 15:24

    iş ciddi  2 derken  3  şimdi  4    herhalde  virüs gidene kadar her sene  2 doz  olacaz  7-8 bulur sanırım