E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Koca: Okulların tatil edilmesini görüşeceğiz---

Bakan Koca: Okulların tatil edilmesini görüşeceğiz

Bakan Koca: Okulların tatil edilmesini görüşeceğiz
10 Mart 2020 - 17:41 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi

Sağlık Bakanı Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığıyla önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi. Koca, kamu personelinin bu dönemde zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmamasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir genelgesinin bugün yayınlanabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda, Bakanlığın, yeni tip korona virüs (Covid -19) konusunda çalışma ve faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek ve şu an sadece şunu söyleyebiliriz; bu virüs tespit edilebilmiş değil. Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor.

Önümüzdeki bir aylık zaman dilimini, özellikle bu anlamda daha farklı geçirmemiz gerekiyor. Daha az temaslı, yurt dışına mümkün mertebe gidilmeyen, mümkün mertebe evde kendisini izole eden ve yaşlılarla özellikle temas içinde olmayan bir dönemi geçirmemiz gerekiyor.

Bu süreçte bu enfeksiyonun dışarıdan geleceğini düşünüyoruz veya gelmiş olduğunu düşünüyoruz. Tespit edemediğimizi söylüyoruz ama bugün yarın tespit etmeyeceğimiz anlamına gelmez.

'Risksiz bir ülke var' sözüne asla inanmayın. Yarın riskli olabilir. Bunun için mümkün mertebe yurt dışına çıkılmamalı. Yurt dışından gelen vatandaşımız veya gelen kişinin, kendisini mutlaka 14 gün evde izole etmesini hassasiyetle istiyoruz.

TIBBİ MASKE

Vatandaşımızın ihtiyacı her şeyden daha önemli. Piyasa doymadan bu ihracatın önü açılmayacak.

TIBBİ KONGRELER

Uluslararası yasak ama ulusal olan, uluslararası katılımı olmayan kongrelerle ilgili 'Sayıca kaç kişiye kadar sınırlamalıyız?' konusunu Bilim Kuruluyla tartışacağız. Bunu önümüzdeki 1-2 gün içinde açıklamış oluruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman11 Mart 2020 08:52

    ölen yok dirilen yok sadece bir vaka açıkladılar o da yurdışında yakalanmış , niye milleti tedirgin ediyorsunuz.çocuklarınn sınavları var.

  • Ky11 Mart 2020 06:44

    Gece bakan açıklaması::”Bu durum sadece virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına gelir.”

  • Oy yok 10 Mart 2020 22:29

    Borsa kapanmadan 15 dakika önce yatıtımcıyı korkutup sattırdılar. Yarın borsa uçar yatırımcının malını elinden aldılar. Haberi akşam vermediler bilerek borsayı düşürüp hisseleri ucuza topladılar.

  • burhan 11 Mart 2020 08:53

    bugün uçuracaklar yurtdışı % 5 artıda

  • Bika10 Mart 2020 20:12

    IMF 50 milyar dolar, Dünya Bankası 12 milyar dolar Covid-19 için kaynak ayırmış, Sağlık Bakanı hastalık bizde yok diyorsa para da yok demektir.

  • ekonomist/stratejist10 Mart 2020 22:23

    Hadi para için diyelim korona virüs tespit edilse ülkemizde ve karantina uygulansa dış ticaret, turizm, tüketim, üretim v.b dursa yavaşlasa ve bu yüzden kaç milyar dolar ekonomimiz zarara uğrayacak biliyor musun elde edeceğimiz bu yardımlardan katbekat fazlasıyla zarara uğrarırız. Para yardımı için olduğunu hiç düşünmüyorum. Çin kaç milyar dolar zarara uğradı pekala İtalya ne kadar zarara uğradı bu yardımlarla kapanmaz bu zararlar az biraz iktisadi düşünün.

  • Muhammet10 Mart 2020 20:10

    Kasımda 12,99 TL ye aldığım maske aynı marka aynı adet 199,99 TL. Piyasa ne doymuş ya.

  • ...10 Mart 2020 20:07

    Benim anladığım demekki ülkede var kardeşim zaten varmış gibi açıklama yapmış bu borsa 2 sene kendine gelemez artık

  • İşimiz kaldı hacı hocaya10 Mart 2020 19:27

    Liyakatın öncelikli olmadığı gelişmekte olan ülkelerde yöneticiler böyle çaresizlik içinde olurlar ve yaptıkları tutarsız açıklamalar ile halkta güven hissi oluşturamazlar maalesef. Dikkat edin ilk vak'a TBMM de görülmesin!

  • kılıç10 Mart 2020 18:48

    SAGLIK BAKANIM ELİNDEN MİKROFON DÜŞMÜYOR EKENOMİYİ ÇÖKERTİN BİRAZ AZ KONUŞSAN OLMAZMI.

  • Zafer10 Mart 2020 19:41

    Bi oh çekeceğiz biri çıkıyor o nefesi içimize tıkıyor.

  • Vatan sever 10 Mart 2020 18:47

    Virüse gel demek gibi bir açıklama.

  • fenasi kerim 10 Mart 2020 18:20

    önümüzdeki günlerde....... illa (allah korusun) birilerinin ölmesimi lazım yapın okulları tatil insanların kafası rahat olsun

  • :)10 Mart 2020 18:09

    Kardeşim bu borsa açıkkenmi açıklanır akşam açıkla

  • ekonomist/stratejist10 Mart 2020 18:06

    Arkadaşlar beni hatırlarsınız sabah da yazmıştım daha mührü kurumadı yazılarımın borsa balondur reel piyasayı yansıtmıyor küresel ekonomik kriz var italya tamamiyle karantinada, almanya, fransa, abd, rusya v.b ülkeler çok ciddi kriz içinde ve bu ülkelerle dış ticaretimiz var, eğlence, tatil, tüketim, üretim v.b durdu resesyon var kisacasi böyle bir ortamda yatırım yapılmaz dedim ve ben nakitte bekliyorum dedim. Kimseye yanlış yönlendirmedim neyse o bana göre. Çünkü borsa balondur reel piyasayı yansıtmaz. BIST için acele etmeyin en doğru zamanda size bilgilendireceğim çünkü en doğru zamanı virüs tehlikesi tüm dünyada bitsin küresel ekonomi canlansın en iyi o zaman BIST'e giriş yaparız gönül rahatlığıyla. Hadi selametle kalın. Sayın Başkanım Erdoğan'a bir ekonomist olarak en büyük tavsiyem küresel ekonomik krizden en hızlı ve en az zararla atlatmak için vakit kaybetmeden direkt genişletici maliye politikasını devreye sokmalıdır.

  • yaş sınırı10 Mart 2020 17:58

    bu virüsten ölenlerin %80 den fazlası 60 yaş üzerinde. hayatı felç etmek yerine 60 yaş üstüne yurt dışı çıkışlar ve toplulukta bulunmama yasağı gelse olmazmıydı. 

  • Metin10 Mart 2020 17:49

    Birşeyler olmuş halktan saklanıyor gibimi geliyor

  • Kral10 Mart 2020 17:48

    Ohaa be kardeşim harbiden burası muzzz cumhuriyetiymiş

  • bakana bak10 Mart 2020 17:48

    1 tane virüs vakası yokken böyle bir açıklama nereden çıktı. yada vaka ve ölüm var gizleniyor mu? eğer yoksa da sussun şu herif be. konuştukça batırıyor