E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret açıklaması---

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret açıklaması

Bakan Işıkhan'dan yeni asgari ücret açıklaması
07 Aralık 2023 - 12:26 borsagundem.com

Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Temmuz ayında yaptığımız gibi hızlı bir şekilde inşallah başlayıp, taraflar ile bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatacağız. Gelecek yıl için tek zam yapılacak" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmelerine ilişkin şunları kaydetti;

Asgari ücret görüşmelerinin çabuk bitirilmesi komisyonun çalışmasına bağlı, teknik çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz bakanlıklardan temsilciler geliyor, erken bitirilmesi konusunda onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız.

Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. İlkemiz her zamanki gibi, siz de biliyorsunuz “çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek.”

"Tek zam olacak"

Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız. Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle, Asgari Ücret yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık.(TRT Haber)

Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Ekonomiyi sarsmayacak bir artış yapılacak

 

Asgari ücrette zam maratonu başlıyor: 3 farklı senaryo

 

Türk-İş ve Hak-İş'ten asgari ücret için alt sınır açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu07 Aralık 2023 23:26

    Yeri gelince anayasayı bile takmayan yönetimin bakanı, "Tek zam yapacağız, çünkü yönetmelikte öyle yazıyor" diyor. Yazık üzüldüm şimdi, demek ki adamcağızın elini kolunu yönetmelik bağlıyormuş.

  • Hacı Fatih07 Aralık 2023 21:29

    Enflasyonu düşürün!!!! yaptığınız zammın hiç bir faydası olmuyor, bu yüksek enflasyonda bir ay içinde hiç oluyor.

  • Ekonomist vural07 Aralık 2023 21:09

    Enflasyonda bir özel durum.çalisana vermemekle enflasyon düzelmez.sorumlu olmayanları enflasyona ezdirmemelisiniz,

  • Yakup Kaya07 Aralık 2023 20:38

    İyi Güzelde Verdiğiniz Zam Vatandaşın Enflasyon Karşısındaki Alım Gücünü Koruya Bilecek mi.?.  Yıllardır Verdiğinizde Ortada Vermediğinizde İnsanları Bu Kadar Avanak görmeyin Milyarlarca Kar Eden İş Verenlerde Elini Cebine Atsın Yoksa Aç Ayı Oynamaz Gerçer Tezgahının Başında Kendi Çalışır Üretimden Gelen Gücün Kullanılması Grevler Kapıya Dayanır.

  • Ssk Emekli 07 Aralık 2023 20:16

    Maaş artışlarında adalet istiyoruz birine kepçeyle ver birine çay kaşığıyla böyle adelet olmaz intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • Mucise Reis : )07 Aralık 2023 20:09

    Hiö kimse kızmasın. oyu veren sen, gel beni yönet diyen sen, maaşımı sen belirle diyen sen, sonra kızan sen :D arakdaş oy verirken koy şartını... daha gidip banakdan promosyon maaş hakkını alamıyorsun... 10 işçi 50 memur 500 işçi çıkıpda bu haklarını alamıyor :D bekliyorlar, ben susayım ama benı gorsunler haklarımı versinler diye :D hahaa sürün kardeşim.. sen sürün çocuklarında sürünsün.. hak ediyorsunuz.. banane.. benmı savunacam deste yazısı yazacam ? : )) anayasal haklarınvar, anayasa kitabı satın al, pdf indir, youtubede onlıne okuyanlar vardır anayasa kıtabını dınle haklarını öğren. ona buna kul köle olup sürünmeye devam etme, yada et :D

  • Pala07 Aralık 2023 14:57

    Sadece seçim dönemi 2 artış olur .diğer türlü tek zam

  • asena07 Aralık 2023 12:33

    emekli memur sürünüyo haberiniz varmı seçimlerde görüşcezzzzzzzzzzz

  • Pala07 Aralık 2023 14:58

    Gidip ampulü basacaklar yine

  • vatandaş Ahmet07 Aralık 2023 13:08

    Evet,haklısınız Asena,hatta emekli sürünemiyor bile. Gel seçimler gel...