E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Elvan'dan 'döviz kuru' açıklaması!---

Bakan Elvan'dan 'döviz kuru' açıklaması!

Bakan Elvan'dan 'döviz kuru' açıklaması!
12 Kasım 2021 - 11:18 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ihracatı desteklemek amacıyla yüksek döviz kuru hedeflendiği iddialarını yalanladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan Meclis Plan Bütçe Komisyonunda bakanlığının bütçe sunumunu yapıyor.

"YORUMLAR DOĞRU DEĞİL"

Son günlerdeki döviz kurlarındaki hareketliliğe değinen Bakan Elvan, "Hükümetimizin ihracatı desteklemek amacıyla, yüksek döviz kuru hedeflediğine yönelik yorumlar doğru değil" dedi.

Türkiye'de dalgalı kur rejiminin olduğunu belirten Elvan, "Kurun değeri de piyasada belirlenir. Bir ülkedeki rekabet artışı; üretkenlik artışından, inovatif kabiliyetlerden ve teknolojiyi kullanma becerisinden gelir" diye konuştu.

"ENFLASYON TEMKİNLİ OLMAYI GEREKTİRİYOR"

"Piyasa faizlerinde, varlık fiyatlarında, döviz kurunda ve beklentilerde yaşanan hareketliliğin farkındayız" diyen Elvan, şunları kaydetti:

"Tüm bu unsurlar, entegre bir şekilde enflasyon görünümünü şekillendiriyor, dolayısıyla, burada, hiçbir ilgili dinamiğin göz ardı edilemeyeceği kanaatindeyim. Küresel konjonktür ve yurt içi enflasyonun seyri temkinli olmayı gerektiriyor."

BÜYÜME MESAJI

Büyümeye yönelik mesajlar da veren Elvan, "2021 yılında büyümenin dengeli bir görünüm ile yüzde 9’un üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Büyümenin en az yüzde 65’i yatırımlar ve net dış taleple desteklenecek" ifadelerini kullandı.

Yerli yatırımcı yeniden dövize döndü

 

Dolar beklentisi 10 lira sınırında!

 

Bakan Elvan'dan 'asgari ücret' açıklaması

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI12 Kasım 2021 16:39

    emir demiri keser ama siz halkın geçim ümidinide kestiniz aslında yanlış emir yerine getirilmez ama indir faizi deyince inecek kaldır deyince kaldıracak ülke agır bedel ödüyor.2800 tl alan askeri ücretli nasıl geçinecek hiç düşünmeyenler kendi emekli vekillerine daha kaç yerden maaş baglarım deyip huzur hakkı diyor ellamdurulah müslümanım diyor bu müslümanlıkta konu komşuda düşünülmeli.

  • seçmen12 Kasım 2021 13:00

    yanlış söylüyorsunuz sn bakan, kur değerini piyasa belirlemiyor, saray belirliyor. vatandaşın canına okudunuz, vatandaş bunun hesabını sandıkta size soracaktır, bu işin lamı cimi yoktur, alın küçük ortağınızı gidin artık.

  • Ahmet Özbir12 Kasım 2021 12:41

    bu kim ya, ne iş yapıyor?

  • Recai12 Kasım 2021 14:12

    Başçavuş un eşeği

  • Doğru söyle12 Kasım 2021 12:37

    hakikaten bunları söylerken milleti salak yerine koyduğunuz hatta salak bile yetersiz sam salak düne kadar ne dediniz önüne geçemeyince başka bir açıklama kaybettin artık ne yapsanız faydan etmez 

  • emekci12 Kasım 2021 12:03

    sen ne anlarsın ya, bilmeden konuşuyorsun

  • Erol g.12 Kasım 2021 11:51

    MALIYE BAKANLIĞI KONUT FIYATLARI/KIRALAR YÜKSELİNCE ALIM SATIM VERGİLERİ KIRA GELIRLERİNDEN ALINAN VERGİLER DAHA DA YÜKSELİYOR YANİ KIRALARIN KONUT FIYATLARININ ARTMASI MALIYE BAKANLIĞİNIN İŞİNE GELİYOR KIRACILARIN DÜŞÜNEN YOK

  • Berber Bekri 12 Kasım 2021 11:28

    Madem piyasada belirlenir niye MB çuval çuval dolar sattı da piyasaya müdahale etmeye çalıştı şimdi müdahale edecek dolar kalmayınca saldım çayıra mevlam kayıra serbest piyasa