E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez'den 'elektrikte yeni düzenleme' açıklaması---

Bakan Dönmez'den 'elektrikte yeni düzenleme' açıklaması

Bakan Dönmez'den 'elektrikte yeni düzenleme' açıklaması
09 Şubat 2022 - 12:57 borsagundem.com

Bakan Dönmez, indirimli elektrik tarifesi talepleri ile ilgili "Hem Bakanlığımız hem de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bu talepleri değerlendiriyor. Henüz net bir şey ortaya çıkmadı, çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, elektrikte kademeli tarifede 210 kilovatsaat sınırının 1 Şubat itibarıyla uygulanmaya başlandığını kaydetti.

Çeşitli sosyal kesimlerden indirimli elektrik tarifesinden yararlanmaya dönük taleplerin olduğunu ifade eden Dönmez, "Hem Bakanlığımız hem de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bu talepleri değerlendiriyor. Henüz net bir şey ortaya çıkmadı, çıkınca kamuoyuyla paylaşacağız. Esnaflarımız, küçük işletmeler ve birtakım STK'lerden gelen talepler var. Hepsini değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Dönmez, Azerbaycan'ın şubat başı itibarıyla Türkiye'ye günlük 4-5 milyon metreküp ilave doğalgaz gönderdiğine de değinerek, ilave akışın da devam ettiğini söyledi.

İran'dan gelen gazın henüz beklenen seviyede olmadığını aktaran Dönmez, "İran'dan gelen doğal gazda belli oranda bir akış sağlandı. Bunları değerlendiren BOTAŞ, sanayiye olan kısıtlamayı dün itibarıyla kaldırmış oldu. Gaz ve elektrikte herhangi bir kısıtlama söz konusu değil." bilgisini paylaştı.

Bakan Dönmez'den 'doğal gaz kesintisi' açıklaması

 

Isparta'da elektrik faturaları 1 ay ertelenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa Tunç 09 Şubat 2022 23:04

    Yeni anayasa yapılsın hemen. En önemli iş bu.

  • emekci09 Şubat 2022 16:51

    zamma düzenleme diyen dilinizi eşşek arısı soksun

  • b.kemancı09 Şubat 2022 16:13

    sadece şunu derim Allah bizlerin  hakkını  acısını  çektiği zulumü  çektirenlerin  yanına bırakmasın inşallah . bize emekliye niye eksik artış yaptınız 25.5 oldumu  bu hak yemedik diyebilirmisiniz  enflasyon %100 beyefendi biz gizlemeyiz doğru ne ise o  bize dünyayı haram ettiniz bee.

  • Mucise Reis ;)09 Şubat 2022 13:13

    Önce Isparta ya elektrik ver. Donra düzenlemeler yaparsın Cumhur reisimizin talimatı ile. Önce millet ödesin yarım maaşlık faturalarını, Sonra yaparsın düzenleme. Acele etme, acele işe millet ittifakı karışır. Rahat rahat Haziran ayında, temmuz ayında yaparsın. Zaten mecliste covid önlemi için kapandı. Millet elektrik faturası, su faturası, ekmek fiyatı, ayakkabı fiyatı, et, süt, yumurta, vb. önemli deil. Allah başımızdan eksik etmesin böyle çalışkan yöneticileri. Amin. Bakanamıza kötü söz yasan karşısında burada beni bulur. Adam ne yapsın ? trafa tepesine çıkıp kablo mu bağlasın ? kazma kürek toprak alına kablo mu döşesin ? Canla başla yoğun biçimde çalışıyor.