E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez müjdenin ardından konuştu: İndirim gerekiyorsa yapılacak, sabır bekliyoruz---

Bakan Dönmez müjdenin ardından konuştu: İndirim gerekiyorsa yapılacak, sabır bekliyoruz

Bakan Dönmez müjdenin ardından konuştu: İndirim gerekiyorsa yapılacak, sabır bekliyoruz
04 Haziran 2021 - 22:07 borsagundem.com

Erdoğan'ın verdiği müjdeyi değerlendiren Bakan Dönmez, " Vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını bekliyoruz. Bir indirim gerekiyorsa yapılacak. 2023’te inşallah Türkiye bu gazı kullanacak" ifadelerini kullandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğal gaz keşfine ilişkin, "10 yılın üzerinde ihtiyacımızı karşılayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta 'Filyos Limanı Açılışı ve Doğalgaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni'ne' katıldı.

Erdoğan burada merakla beklenen müjdeyi "Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya gaz sahasındaki Amasra -1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı" sözleriyle açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından CNN TÜRK ekranlarında müjdeye dair ilk değerlendirmede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

Fatih sondaj gemimiz tam 1 yıl önce bu çalışmalara başladı. 3. büyük keşfini yaptı. Geçtiğimiz yıl ağustos ayında açıklanmıştı, ekim ayında da yine o sahada keşif açıklanmıştı, dolayısıyla 405 milyar metreküpe ulaşılmıştı. Amasra bölgesinde gemimiz yine bundan 3 ay önce keşif amaçlı çalışmalarına başlamıştı. Hesaplamalar yapıldı ve 135 milyar metreküp daha ilave edilmiş oldu.
Bu tabii Türkiye’nin doğalgaz tüketimine bağlı. Bu haliyle baktığımız zaman 10 yılın üzerinde ihtiyacımızı karşılayacak gibi duruyor.

"BİR İNDİRİM GEREKİYORSA YAPILACAK"

Buradaki gazın maliyeti ithal edilen gaza göre ucuz olacak. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını bekliyoruz. Sisteme bağlanması ile birlikte hesaplamalar yapılacak, bir indirim gerekiyorsa yapılacak. 2023’te inşallah Türkiye bu gazı kullanacak. Projenin zamanında yetişmesi için büyük gayret gösteriliyor.

"YENİ KEŞİFLER İÇİN ROTA OLUŞTURULUYOR"

Öte yandan, Dönmez, petrol ve doğal gaz aramalarında yeni keşifler için rota oluşturulduğunu bildirdi. Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletimizin inancı, duası, sabrı ve desteğiyle çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmeyen Allah'a hamdolsun. 135 milyar metreküplük yeni keşfimiz hayırlı uğurlu olsun. Şimdi yeni keşifler için rota oluşturuluyor." ifadelerini kullandı.

​Karadeniz'den çıkarılacak doğal gazın 2023'te hizmete sunulması bekleniyor.

Karadeniz'de bulunan gaz nasıl çıkarılacak? İşte 3 aşama

 

Erdoğan müjdeyi açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güven Kalmadı06 Haziran 2021 00:53

    Böyle konuşuyor sa kesin zam gelir

  • Enayi05 Haziran 2021 22:55

    Valla bizim gibi malları çok fazla kekliyorsunuz bizim gibi size inanan malları bile uyandırmak üzeresiniz

  • Semih05 Haziran 2021 22:24

    Din en kutsalımız. Siyasete alet edilemez.diyen kurucu liderimize örtülü hakaret var.Diyanet ilk defa cevap verdi.Yani ne düsünmeliyim. Bana göre Allahtan, halktan uzaklasan, para için mafya ile işbirliği yapan, teröre destek veren, kuruluş degerlerimizi unutup farklı kültürlerle toplumsal yapıyı bozan her davranış yanlış.

  • Semih05 Haziran 2021 22:21

    Kıymetli yorumdaşlarım☺️Üsluplarınız o kadar yanlış ki? Siyaset bir ülkenin gelişmesi için varolması gereken bir sistem olduğuna göre, neden fikir ayrılıklarına tahammülünüz yok. Herkes dinlenmeli. Şimdi yıllarca denize dökülen kirli atıklar müsilaj sorununu ortaya çıkarmış. Siz bunu Chp ye yüklemişsiniz. İktidar bacaları ve atıkların filtrelenmesi için kanun çıkarıp süre vermedi mi? Uygulanmadıysa suçu muhalefete atamayız. Şimdi heykellere gelelim. Ordu belediyesi tarihi sahsiyetlerin heykelini belediyenin önüne diktirdi. Sonra bir sanatçıya benziyor diye kaldırdı. Yanlış her yerde yanlıştır. Belli bir amacı taşımayan israf edilen her kuruş bu millete zulümdür. Yapan kim olursa olsun. Sonra Hdp işbirligi çok güldüm. 2 Hdpli vekili iktidar bakan olarak atamadı mı?Aklım siyasete ermez.Ülkede muhalefet olduğunu da düsünmüyorum. Adam video çekiyor delilleriyle konuşuyor. İnanmıyormuş gibi yapan var☺️.

  • Deniz05 Haziran 2021 13:00

    CHP,nin eline Türkiye geçerse,gaz çıkan yerlere beton döker,iki senede bir heykel yapar,birde musluk açar,birde temel atma,ma töreni yapar, İstanbul,un her yerinde salyalarınızda çıkmaya başladı, temizleyin bakalım

  • Vatandaş05 Haziran 2021 12:40

    CHP,2 senedir bir heykel için çalışma yapmış ve öve öve bitiremedi bundan sonra da heykel dikmeye devam edeceğiz diyor,siz nasıl insanlar sınız, heykeller mi sizin ihtiyacınızı karşılayacak, nasıl bir hizmet anlayışı bu, adamlar yol, köprü, baraj,hastane, okul, havalimanı, parklar,bahçeler,postaneler, demiryolları, özel sektör yoluyla fabrikalar,savunma sanayi,aklına ne gelirse, sokaklarda araba koyacak yer kalmadı, vatandaş çoluğuna çocuğuna evini aldı, vatandaş ına pandemide aşıyı bedava yapıyor,korona hastasını ücretsiz tedavi ediyor,korona hastasının evine 3 öğün yemeğini veriyor, öğrenci ler okula gitmediği halde burslarını ödedi,asgari ücret ile çalışan vatandaşların sigorta primlerini ödedi,siz ne yaptınız, CHP 2 sene de bir heykel yaptınız,birde bir tane musluk açtınız, İstanbul'da denizde salyalarınızda her yerde kirletmeye başladı,burda kalkmış ahkam kesiyor sunuz.

  • Raci05 Haziran 2021 12:12

    Abim indirim yapmayın o indirim fazlasıyla geliyor başka yerden maaşada zam yapmayın 200 yapıp 350 kesmeyin valla 19 yıl oldu ömrümden yediniz

  • şüpheci05 Haziran 2021 10:26

    Benim bu AKP'den beklediğim hiçbir şey yok.Satttıklarının yarısını bile yerine koyamazlar.Hiçbir yatırım yapmadılar.Yollar köprüler torunlarımıza kalan borç,ne yazık ki hiçbiri karın doyurmuyor.

  • serdar05 Haziran 2021 08:55

    40 yaşına geldim hala şu memlekette rahat yüzü görmedim göreceğime de inancım kalmadı.

  • Kayra05 Haziran 2021 07:59

    Şeffaf denetim olmazsa, bunlar pahalıya çıkarıp zararına çıkarırlar bu gazı. O zaman indirim de olmaz

  • Cafer battı05 Haziran 2021 07:01

    Ülkemiz de genel de indirim değil de bindirim yapılıyor üç liradan dört liralara çıkıyor sonra indirim diye üç seksene iniyor bı ay sonra dördü geçiyor yani kalıcı indirim yok illa ki yukarı gidecek

  • Kaçkar KAPLANI05 Haziran 2021 01:03

    Biz gazı çıkarınca daha pahalıya kullanacağız. Bakınız yeni yapılan köprülere. Ne demek istediğimi anlarsınız.

  • çatla05 Haziran 2021 02:59

    Çatlasanız da, patlasanız da bu gaz çıkacak. Çıkacak da sizin hazımsızlığınız ne olacak bilmiyorum. Tavsiyem şimdiden maden sodasına başlayın. 

  • Alişan aliş05 Haziran 2021 00:17

    Dolar almış başını gidiyo paramız pul olmuş neyin müjdesi daha önce verdiğiniz müjde ne oldu

  • Karıştırma05 Haziran 2021 00:34

    Olum, bu senin nohut, kuru, mercimek yediğinde çıkardığın gaz değil ki anında çıksın. Daha ilk müjde verildiğinde gazın 2023'te kullanıma geçeceği belirtilmişti. Bu ne hazımsızlık? Ülen burdan gaz kullanılmaya başladığında utanmayacak mısın hiç? Bendeki laf, sende utanma olsa, kendi ülkenin aleyhine yazar mısın

  • Kaçan Grup 04 Haziran 2021 23:48

    sabır yok. ya hemen indirim yaparsınız ya da oy moy beklemeyin.

  • Hastır06 Haziran 2021 08:53

    Hele önce ağzındaki arkandakini çıkar sonra gelirsin

  • Geliyorum05 Haziran 2021 00:35

    Tamam, merak etme şimdi geliyorum. Sana bir indirim bir de bindirim yapacağım vatan haini...

  • Vatandaş04 Haziran 2021 23:40

    Torunlar isimli firma Başkent gazı halka arz ediyor bu tarz firmalar devletin elindeyken neden halka arz olmuyor da arada paravan şirketlere aktarılıyor? Bu zamana kadar yedikleri yeter doğrudan başkent gaz bedelsiz geri iadei millet yapılmalı.

  • Enver04 Haziran 2021 23:16

    2021 yılının 6.ayındayız Doğalgaza % 6 zam geldi. gitti memur ve emekli zammı. diğer kalemlerin zamları hariç ,  gel de yaşa bu zamlarla 

  • Cafer battı05 Haziran 2021 07:03

    Memur diyo gtm asgari ücretli yada işsizler ne yapsın mmrlar ne zaman doydu ki zaten

  • pinokyo seni..04 Haziran 2021 23:05

    sizin nerde görülmüş indirim yaptığınız ? biraz edep utanın yahu....