E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması---

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Bakan Bilgin'den asgari ücret açıklaması
31 Temmuz 2022 - 22:19 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bilgin, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, yapılan asgari ücret düzenlemesiyle emeği koruyacak önlemler almaya çalıştıklarını belirterek, şunları söylemişti:

"Biliyorsunuz, bizler geçtiğimiz günlerde bir düzenleme yaptık. Asgari ücret düzenlemeleri ile emeği koruyacak önlemler almaya çalıştık. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sosyal bir devlet olduğundan dolayı buna özellikle önem vermektedir. Evet, asgari ücret, adı üzerinde asgari düzeydeki ücret demektir.

Bunu yukarıya çekmek sanayi toplumu içerisinde ancak örgütlülükle ve sendikal özgürlüklerin kullanımı ile ilgilidir. Sendikal özgürlükler ne kadar kullanılıyorsa, asgari ücretin üzerinde ücret seviyesinin belli bir aşamaya tırmandırmak mümkündür. Bu da emekçilerin, çalışanların üretimden daha fazla bir pay almasını sağlayacak bir mekanizma oluşturur.

Demokrasi böyle bir şeydir. Demokrasi toplu sözleşmenin olduğu, sendikal özgürlüklerin olduğu yerdir. Demokratik toplum bunların üzerinde yükseliyor. Çalışanlarının özgürlüklerine saygı duyan işverenlerin, işletmelerinin ürettiği değeri çalışanları ile paylaşan işletmeleri bunun için saygıdeğer buluyoruz. Bu bakımdan bugün gerçekleştirdiğimiz iş birliği protokolü ile aslında bu konuya verdiğimiz önceliğin bir ifadesi olarak görülmelidir."

Milyonların uzun süredir beklediği asgari ücret zammıyla ilgili 1 Temmuz'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama gelmiş ve 2022 asgari ücret ara zammı duyurulmuştu. Başkan Erdoğan asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldığını ve net asgari ücretin 5500 lira olduğunu açıklamıştı.

Başkan Erdoğan, "Asgari ücretlilerimizin de kayıplarını telafi etmek gerektiğini gördük. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız talimatımızla hemen Asgari Ücret Komisyonunu toplantıya çağırdı. Bakanlığımızın tüm taraflarla görüş ve anlayış birliği içinde yürüttüğü çalışma sonunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Şimdi sizlere yeni asgari ücreti açıklamak istiyorum. Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye asgari ücrette Bulgaristan'ı geçti

 

Asgari ücret zammının Hazine'ye ek yükü 90.6 milyar lira

 

Birçok kalemde asgari ücret ayarı

 

Yüzde 30 zamlanan asgari ücretin işverene maliyeti ne kadar?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ01 Ağustos 2022 07:55

    yönetmiyorsunuz denetim yok isteyen istedigi kadar kitliyor sürekli zamla bu iş çözülmez parayı pula çevirdiniz.

  • Casper 01 Ağustos 2022 01:44

    Emekçilerin ezilmeye mahkum olduğu bir ülkede yaşıyoruz en düşük Emekli maaşı 3500 diyor sayın büyüklerimiz sanırım ya bilmiyorlar yada laf olsun diye söylüyorlar bu düzenin yaradanın huzurunda ne olacağını bilmiyorlar sanırım. Ben bunu bilir bunu söylerim hiç bir hükümetin dini imanı vicdanı olmaz!!!!!!!!

  • Asena01 Ağustos 2022 00:14

    Emekli memura seyyanen vermeden nasıl açık kapancak yetkililere duyrulur seneye seçimler var

  • E.g.31 Temmuz 2022 23:57

    YENİ YILI BEKLEMEYE NE GEREK VAR KKTC DE YILIN 2. YARISI İÇİN ASGARİ ÜCRET 8600 TL OLDU 3000 TL FARK ÇOK FAZLA DEĞİL Mİ? AYRICA FARK SÜREKLİ AÇILIYOR

  • Mucise Reis : )31 Temmuz 2022 23:35

    Herkes aldığı maaşını ocak ayında USD çevirsin. Birde bugun aldığı maaşı USD çevirsin... kar mı ?/zarar mı? ...Almak istediği zeytin yağını ocak ayında kaç kara ? şimdi kaç para... şeker, televizyon, bulaşık, buzdolabı, otomobil, ev kirasıi mazot vb. ocak ayınd akaçtı? şimdi kaç para ? böylece BAKAN DOĞRUMU DEDİ ? YANLIŞMI DEDİ ? DEĞERLENDİRİP oy verirken kendisini kaale alıp ciddiye alana oy versin. Kandırılacak insan değil oy atacak olanlar. Gerçekten bişe yapmayıpda, birşey yapıyor gibi iddalı cümleler kullanmak, oy veren ile alay etmektir. Ben şahsen samimi, çözüm üreten, gerçek problemi görüp çözüm yapacağız diyecek tip olarak görmedim. Çünkü zaten yapacağımı yaptım, hal ortada, ezdirmedim diyor :D ev kirasından haberi var mı? yok ki, çözdüm ve ezdirmedim diyor :D saçma

  • Pala31 Temmuz 2022 23:15

    Asgarî ücrete ocak ayında da zam yapacaklar, igneden ipliğe yine herşeye zam gelecek

  • fatih31 Temmuz 2022 22:59

    ne bekliyorsun asgari, ücretle geçinen açlık sınırı altında hep vaad hep vaad hiç utanmıyorsunuz bee.

  • Ş k31 Temmuz 2022 22:39

    Öyle diyorsunuz ama asgari ücret vermeyen çoook özel sektör var özellikle esnaf. Hizmet sektörü ise kaçak işçi kayıtsız işçi sgk sı düşük yatırılan işçi nerde denetim nerde sistem usta hatta usta başına asgari ücret sgk yatıyor. Hiç birşey diyen yok

  • Bir dost31 Temmuz 2022 22:30

    Is yapmadan maas alanlar , kredileri borclar af edilenleri kendileri cocuklari kral gibi yasarken , emekliye 3500tl maasini lutufta bulunanlara OY YOK.