E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Albayrak: Enflasyon daha da iyi olacak, bu daha başlangıç---

Bakan Albayrak: Enflasyon daha da iyi olacak, bu daha başlangıç

Bakan Albayrak: Enflasyon daha da iyi olacak, bu daha başlangıç
07 Kasım 2019 - 10:56 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Samsun'da İş Dünyası ile Buluşma programına katıldı. Bakan Albayrak enflasyon tarafında düşüş yaşandığını ve tarihi bir neticenin ortaya konduğunu söyledi.

Bakan Albayrak'ın açıklamaları şöyle:

Büyük bir ihracat potansiyeline sahip liman şehri ve milli mücadele ruhumuzun burada atıldığı güzel Samsun’umuza bizi davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 6 senedir ülkemiz çok yoğun kuşatmayla mücadele veriyor. Gezi, 17-25, çukur eylemleri, kanton girişimler, 15 Temmuz darbe girişimi. Hiçbiri birbirinden bağımsız değildi. Hepsinin esas amacı milletimizin birliğine kast etmekti. Ekonomik konularda, tehditlerin dozunu çıkarabilecekleri en yüksek düzeye çıkararak son 15 ayda yaşadığımız süreçte şahit olduk. Kur, faiz ve enflasyon sarmalına birileri almak için her yolu denedi. Son bir yılda 3 büyük kur atağı yaşadık. Birileri enflasyonu kontrol edilemez noktaya getirmek için çaba sarf ettiler.

Barış Pınarı operasyonunda da enteresan süreçler yaşadık. Enflasyonla mücadele ortada. Enflasyonla topyekün mücadele diyerek son bir yılda geldiğimiz noktada TÜFE’de yüzde 8, ÜFE’de yüzde 1.70 seviyelerine inerek tarihi bir netice ortaya koyduk. Yılsonu hedefimiz 12’lerin altında gerçekleşerek yılı kapatacağız. Düşük tek haneleri çok hızlı şekilde yaşayacağımız sürece gireceğiz. Enflasyon daha da iyi olacak, bu daha başlangıç.

Toplasanız 15-20 kişi olan ve dedikleri hiç bir şekilde tutmayan kişilere rağmen, çok önemli bir performans ortaya koyduk, bu söylemi takınanların bir kısmı siyasi, bir kısmı ticari, bir kısmı istihbari saikle birilerinin amacına hizmet ettiler.

Türkiye kimseden bir kuruş almadı ve kimseye el açmadık.

15 aylık olağanüstü dönemi tahminlerden çok daha az hasarla, çok daha az bir sürede, çok daha iyi bir şekilde geride bıraktık. Türkiye olarak güçlü bilançomuzu devam ettiriyoruz. Genel yönetim borç stoğu yüzde 30,2 oranına sahip olarak dünyadaki en iyi ülkelerden bir tanesiyiz.

Bu yıl 82,3 ton altını ekonomiye kazandırdık.

Ekonomik aktivitedeki toparlanma öne çıkıyor. Eylül ayında 4A kapsamındaki toplam sigortalı sayısı 431 bin kişilik artış gerçekleştirdi.

Toplam konut satışı Eylül’de 147 bine ulaştı. Otomotiv satışları 40 bine ulaştı.

Ekonomide güven endeksi yüzde 20 arttı. Bu yılı pozitif büyümeyle kapatacağız.

Kurumsal kredi faizlerinde en düşük piyasa faizlerini gördük, daha da düşecek inşallah.

Asgari ücretle, dar gelirli vatandaşlarını ev sahibi yapacak bir modelin finansman alt yapısını hazırladık.

Her yıl en az 100 bin vatandaş ev sahibi yapılacak.

20 yıl vadeli olacak ve TOKİ'nin de içinde yer alacağı, her yıl en az 100 bin vatandaşımızı ev sahibi yapacak modeli bu ay bitmeden özel bir programla anlatacağız.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seçmen07 Kasım 2019 21:09

    Yani diyorsun ki beterin beteri var...

  • itibarın sıfır 07 Kasım 2019 17:01

    Biri bu damada 40 kere söyleyincede olmuyormuş demeli. Evren bile kabul etmedi. Ülke perişan adam polyancılık peşinde.

  • erol g.07 Kasım 2019 14:45

    KİRA ARTIŞ ORANINDAN-YENİDEN DEĞERLEME ORANINDAN DA BAHSEDİLMELİ BUNLAR NEDEN ÇOK YÜKSEK AÇIKLANIYOR KİRACILAR ÇOK YÜKSEK KİRA ARTIŞI YAPSIN DİYE Mİ? VERGİLER/HARÇLAR ÇOK YÜKSEK ORANDA ARTSIN DİYE Mİ?

  • hiç bir şey07 Kasım 2019 13:58

    Bakın ben başka bir şey.. söyy-lüü-yoo--ruum.. Hiç bir şey olmamış olsa bile kesinlikle bir şeyler oldu. Bakın ben başka bir şey söylüyorum. Enflasyon düştü. Refah arttı. Büyüme Cumhuriyet tarihinin  hicri takvime göre şaban ayının 12 sinde. Son 15 yıl da olan büyümenin en büyüğü oldu. O kadar büyüme oldu ki, tünel nur ışıkları ile doldu. Tünel ışıl ışıl oldu. Maaşallah, İnşallah.... Haaa kabul etmiyor inkar mı ediyoruz, o zaman birde miladi takvime bakalım. Son 25 yılın eylül ayının 28.'ci takvim günü ne bakın. saat 09:00 da, son 15 yılın en çok işe giriş günü oldu. tarihi rekor. Hala mı ikna olmadın? 12 hayvanlı Oğuz Hun takvimine bakalım ya da Çin takvimine bakalım.... Güneş, balçıkla sıvanmaz. Başarı ortada. inkar eden, vatan düşmanıdır. haindir, bölücüdür, ama sayın Trump ve damadı kankam ve yakın ilişkilerde dostumuz, dosttan öte brother'ımızdır...

  • Sefer 07 Kasım 2019 13:55

    Size göre enflasyon yok zaten .

  • Ali Şahin 07 Kasım 2019 13:41

    "Agam benimle eglenir" dedikleri bu olsa gerek .

  • ve07 Kasım 2019 12:49

    tv de fatihde 4 kardeş canına kıymış. 1 yıldır borçlarını ödeyemiyormuş. bakkala, ev sahibine, apartman aidatları,maallade bazı kişilere hep bolumuşlar. canın kıydılar. yani bakanımızı dünleseler 4 kişi x 10000 gsmh dan 40 bin usd eder. ama bireye yansıyan yok. devlet ne bu vaandaşlarımızın muhtarlar aracılığı ile sorununu biliyor, ne rehabilitasyon içinsağlık bakanlığı varlıklarını biliyor.. nerede devlin yardım kurum ve kuruluşları bukişlerden haberdar.. ne oldu tc yüzde 4 büyüdü .alkış alkış.. terzini idda eden vatan düşmanı ve haini.. alkış alkış... kuzey koremiyiz alkış..eski almanya mı alkış... halkından kopuk devlet yonetımı bu olsa gere. bu 4 kişi gundeme geldi haberimiz oldu... ya haberimiz olmayan 4 yada 44 yada 444 kişiler ?? allah yardımcısı olsun herkesin. köyde olsa masrafsız karın doyar yaşardın eksiden. köylü bakardı. ama koyde de herşey masraf para. par aolmadan koylude bişe alamıyor ardık,üretemiyorda. başar nerede?

  • ...07 Kasım 2019 12:33

    arjantin ve türkiye imf ye gitmiş. arjantin 50 milyar usd almış. imf programnıa bor ödeyememiş ekonomi kötu dedi... bizde 90 yıllık devlet arazileri, arsaları fabrikaları, devlet mekanlarını sattık imf den borç almadık. sonu ? arjandin borçlu... turkiye satacak ne malı ne mulku kaldı.. iki devlette halen aynı... değişen bişe yok..işsizlik fazla. ücretler düşük. vergiler çok ağır. gunluk 70 tl kazanan, asgarci ücretlinin günlük masrafı 80- 90-100-110-120 artmaya devam ediyor. bu iş nereye gider ? reel çözüm ve bireylere yanıyan bir ferahlık yok.. marketlerde arkadaş dedi makarna çok satıyoruz bu ara... 1.85- 3 95 arası  satılıyor... evde salça kavurup, kanarna pişiren müdavimler var dedi.. ama dengesiz ve salıksız beslenmenin sonuda sağlık bakanlığına çıkacak 5 - 10 sene sonra faturası dedi. sahtealkol içenler var dedi. bunların faturasıda böbrek, ciğer, iç organların tahrişi ve damıtılmamış olkolun ararı ile - 8 - 12 yıl sonra çıkacak dedi. 

  • ...07 Kasım 2019 12:26

    20 yıl önce asgari ücretli kooperatif kurarak ev alabiliyordu. şuan asgaci ücretli ev alamıyor dedi bakan, dar gelirdi dedi asgari ücretliye. yani haftada 60 saat çalışıp. düzenli olarak iş yerinde mesayiye kalan bir işçi. TÜRKİYEDE DAR GELİRLİ. dünyanın neresinde var, asgari ücretle çalışıpda aç kalan gelişmiş bir ülke? durum vahim de ne vahim. işe girsen, asgari cüret ve sgk buldunmu koşa koşa giriyorsun iş yok... çalışıp maaşını aldın mıda dar gelirli statüsüne giriyorsun. ekonomi bakanıda bunu teyit ederek, müjde.. düşük faizli ev alacaksınız diyor... Allah sonumuzu hayır etsin bugunleride arayaca galba. işler vahim. gelir artmıyor. geliri artmayan toplum dolaylı vergilerle boğulur...

  • AHMET ÖZBİR07 Kasım 2019 12:24

    TÜH be kriz yine olmadı, Türkiye taban yapmadı diye ağlayan Halk Tv, Sözcü, Cumhuriyet'in düâları kabul olmadı, millet adeta coştu, ülkem yeryüzünün bir danesi oldu. Kaosçuçocukları daima ağlasın, vatanseverler ise gülsün, mutluluktan uçsun.

  • corleone07 Kasım 2019 13:12

    Uzayda mı yaşıyorsun? Daha nasıl olması gerekiyor?

  • Volkan07 Kasım 2019 12:02

    Dolar 2013 Mayıs'dan beri enflasyonun üstünde artıyor, şimdilerde bir miktar yataylaştı. Spekulasyon yapanlar da salak değil en az %50 potansiyel olunca yükseltiyorlar ki peşinden gelne sonradan daha da çıkacak deyip satabilsin. Dolarda yükseliş olmayacağını gören para TL ye geçti. Adamlar milyar dolar ile oynuyor kaybeder ise sadece kendi işini ve başkalarının parasını kaybedecek. Vatandaş ise 50-100 bin dolar ile oynayıp çoculuğu, çocuğunu vs bir sürü şey düşüyor alım satımları iş işten geçince yapıyor.

  • Türkoğlutürk 07 Kasım 2019 11:51

    Sayın bakanım matematiğiniz mükemmel, zam yaptıkça düşen enflasyon icadınız şahane.

  • enayi07 Kasım 2019 11:26

    Bakanım her iyi dediğinizde mutlaka yüzde 14.99 pazarcıların yaptığı gibi 15 değil zam geliyor nasıl iyi bu iş bize gerçekten hiç iyi değil iyi olan mutlaka vardır ama alt tabaka iyi değil yani bu iş ekmek yoksa pasta yiyin işine gidiyor gitti de... 

  • ersan 07 Kasım 2019 11:21

    Sayın Bakan .işt .insanlar yokluktan intihar ediyor. İnsanlar aç. Siz evden enflasyonda bahsedin. Siz topluma bakın ne hale geldi. Bir düşünün.hesaplarınız hep yanlış.