E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan açıkladı, işte LGS tarihi---

Bakan açıkladı, işte LGS tarihi

Bakan açıkladı, işte LGS tarihi
26 Aralık 2021 - 14:30 borsagundem.com

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın 5 Haziran 2022'de düzenleneceğini açıkladı.

Bakan Özer, katıldığı televizyon programında değerlendirmede bulundu. Bakan Özer, LGS takviminin belli olduğunu söyleyerek,

"5 Haziran 2022 tarihinde LGS sınavını yapacağız. Biz öğrencilerimize yardımcı kaynaklarla her türlü destekte bulunuyoruz. Çok stres yapmadan, rahat bir şekilde hazırlanabilecekler." dedi.

Bakan Özer, Aksaray'da matematik öğretmeni Ali Rıza Y.'nin öğrencisi T.K.'yi darbettiği olayı da hatırlatarak, 

"Bizim okullarımızda öğretmenin öğrenciye, öğrencinin öğretmene, öğrencinin öğrenciye, öğretmenin öğretmene uyguladığı zorbalık ve şiddete sıfır tolerans gösteriyoruz. Tüm süreçleri takip ediyoruz. Sadece Aksaray değil İzmir'deki olayda da süreçleri takip ediyoruz. Herkes için, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için eğitim kurumlarını güvenli hale getirmekle ilgili en ufak bir tavizimiz yoktur. Sonuna kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

MEB, müfredata "iklim değişikliğini" de ekledi

Bakan Özer duyurdu: Öğretmenlik Kanunu TBMM'ye gelecek!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali26 Aralık 2021 19:33

    O kadar sene oku sonra iş yok...aşk yok..ümit yok...güven yok.. İstikrar yok...hukuk yok adalet yok..

  • Mucise Reis ;)26 Aralık 2021 15:04

    Gençleri görünce gerçekten üzülüyorum. Bizim gençlerimiz avrupalı yaşıtlarına göre çok daha pratikde ileri düzey. yani matematik felan eğitim pek iyi diel. ingilizce iyi deil. ama aynı işi ver, bizim gençler hem özverili hem mesayide sorun yaşamadan çalışıyor hemde altarnatif fikirler ucuz basit iyileştirmele rile anında çözüm üreteibliyor. Yani bu gençlerimiz şahane birer cevher. Ben gençlerimizi BOR madenine benzetiyorum. dünayda eşi benzeyi yok, işlendiğinde inanılmaz derecede katmadeğer veren bir kuşaş. Biz bor ile anda el dezenfektan yaparken, abd bor ile uçak uzay araçları uzak araçalrında bası kritik parçaları vb. hava yolu araçları askeri cihazlar gibi kritik alanalrda kullanabiliyor. Yada anlayın örnek: saf altın alırsın gerdanlık yaparsın. yada saf altın alırsın dikdörtgen çekille satarsın. mal aynı mal ama işçilik ile gösteriş ile gerdanlık değerini katlıyor. bizde gençlerin değerlerini katlamalıyız.  eğitim sistem tam bir zırva