E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli'den Lozan eleştirisi---

Bahçeli'den Lozan eleştirisi

Bahçeli'den Lozan eleştirisi
04 Ekim 2016 - 11:28 borsagundem.com

MHP Lideri Devlet Bahçeli, grup toplantısında ikinci darbe girişimi iddialarına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan açıklamasına değindi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli, Kasım ayında ikinci bir darbe teşebbüsü yapılacağı söylentilerini eleştirerek şöyle konuştu:

"FETÖ vazgeçmemiş uyuyan hücreleri bir kez daha silaha sarılacakmış. Bu iddia sahiplerinin kriz ve kaos rüzgarı estirmesi, karamsarlık ve korku aşılaması kesinlikle art niyetlidir. Ne demek ikinci bir kalkışma olacak? Ederi bir dolar olan geri gelecekse, gömülmeye de hazır olmalıdır. Hainler ayaklanırken biz de oturacak, ağaç kovuğuna mı saklanacağız? Kim Türkiye'nin aleyhine bir darbe hazırlığı yapıyo4rsa, bedelini ödemeyi de peşin peşin kabullenmelidir. Rüzgar eken fırtına biçmeye razı olmalıdır. 15 Temmuz'da Türk milletinin direniş ve destanından hala bir şey çıkaramayan varsa ya aklını kaçırmış yada teneşir özlemi hortlamış demektir. Türkiye'yi tehdit etmeye, intikam almaya hiçbir faninin nefesi yetmeyecektir. Televizyonlarda yapılan ucube yorumlara, korku salan değerlendirmelere son verilmelidir. Hainler tekrar gelecekmiş, darbeciler yine hazırlanıyormuş, eğer böyle olursa bizde onları bekliyor olacağız. Geldikleri gibi gidemeyeceklerini de şimdiden duyuruyoruz.''

LOZAN TARTIŞMASI

Bahçeli, Lozan Antlaşması tartışmasına değindi. MHP Lideri, bu konuda ise şu ifadeleri kullandı:

"Tarihten husumet çıkarmak çok gereksiz, çok yersiz ve çok tehlikelidir. Lozan anlaşmasının zafer mi, hezimet mi olduğunu tartışıyoruz. Elalem Jüpiter'in uydusunda su olup olmadığını tartışıyor biz Lozan'ı masaya taşıyoruz. Keşke her şey bununla sınırlı kalsaydı. Diyebileceğim tek şey pes doğrusudur. 2. Abdülhamit ne ulu, ne kızıldır. Muhterem yüzlerden, Osmanlı padişahlarındandır ve saygıyı hak etmektedir. Atatürk ile 2. Abdülhamit arasında husumet çıkarmak şuur ve zeka eksikliğidir. Biz ne Atatürk'ten vazgeçeriz, ne Abdülhamit'i ihmal ederiz. Biz Lozan için hezimet ithamlarını reddederiz. Lozan'ı kötülemek Serv'e methiyeler yakanları neşelendirecektir. Lozan meselesini tarihçiler değerlendirsin. Sayın Cumhurbaşkanının 29 Eylül 2016'daki 27. Muhtarlar Toplantısı'ndaki sözlerini yadırgadığımı, 24 Temmuz 2016'daki Lozan Antlaşması'nın 93. yıldönümde verdiği mesajlarına bağlı kalmasını hem diliyor hem de tavsiye ediyorum.'

CHP'YE ELEŞTİRİ: SU KAYNATTIĞINI, KAYIŞ YAKTIĞINI GÖRÜYORUZ

CHP eleştiriyor muhalefet ediyormuş, bize ne? Ağıt mı yakalım, kapısına yüz mü sürelim. Bilinsin ki herkes kendi fıtratına uygun davranacaktır. Biz milletin yanında, Hakk'ın yolundayız. Bundan da taviz vermeyiz, dayatmalara gelmeyiz, yalan saptırmalara itibar etmeyiz.

Yenikapı ruhuna bağlı kalacağız dedik. Söz ağızdan bir kere çıkar. Milletimize teminat verdik. Hükümete bindirmek, zora sokmak için fırsat kollamadık. Yeri geldiğinde, hükümete elbette demokratik eleştirilerimizi yaptık, yaparız, yapmaya devam ederiz. Siyasi kan davalarından ülkenin çok çektiğini iyi biliyoruz. Bizim de fıtratımızda gerekirse kefensiz toprağa girmek vardır.

15 Temmuz'u yaşayan bizatihi milletimizdir. 15 Temmuz gecesinin Bağdat ve Şam'daki örneklerinden ne farkı vardır? Darbecilere meydan okumasaydık, milletimiz tankların önüne çıkmasaydı, Türkiye'nin ne olacağını hesaba katan olmuş mudur? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Ekim'de TBMM'deki konuşmasında Yenikapı ruhundan bahsetmiştir. Pek tabii biz de aynı karardayız. CHP'nin su kaynattığını ve kayış yaktığını görüyoruz. Beklentimiz Sayın Erdoğan'ın da sözleşmeye sadık kalması ve AKP'nin de buna uygun davranış göstermesidir.

15 Temmuz itibariyle Türkiye'nin siyasi ve sosyal yapısı farklılaşmıştır. Üzerinde titrememiz gereken bir vatanımız vardır. Cepheleşmeye dur demeliyiz. Türkiye'nin iç ve dış sorunlarına karşı ortak ve sağlam bir set inşa etmeliyiz. Milletimizin ihtiyaç ve talepleri neyse uzlaşmalıyız. MHP bu vatanı karşılıksız sevmiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan çıkışı

 

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a çok sert Lozan cevabı

 

Bahçeli: Lozan inkar edilirse...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)