E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan çıkışı---

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan çıkışı
29 Eylül 2016 - 11:47 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3.5 ay sonra muhtarlara sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 8 Haziran tarihinde muhtarlara seslenmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 27. Muhtarlar toplantısında konşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

15 Temmuz şehitlerimiz arasında iki tane muhtarımız var. Muhtarlarımız ülkesine milletine sahip çıkma kararlılıklarını canlarıyla ortaya koydular.

Milltimiz demorkasimiz hedef alındı. Darbecilerin kullandıkları yöntemler itibariyle 15 Temmuz aynı zamanda bir terör saldırısıydı.

Bunlar milletin onlara emanet ettiği silahları zannediyorlardıki biz bunlarla bu işi başararırız. Düşünmedikleri, bu millet ortaya çıkar havalimanlarına dökülür de her şeylerini siper ederse biz naparız diye düşünmemişlerdi.

15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİDİR

15 Temmuz 1912'den 1923'e kadar süren kısa süre içerisinde elimizde kalan topraklarımızı işgal girişimidir. Milletimiz bu toprakları onlara teslim etmedi.

Benim milletim çok aziz, kararlı bir millet. Hani o çılgın Türkler diyorlar ya.. 15 Temmuz Türk milletinin ikinci bir kurtuluş savaşıdır.

1920'de Sevr'i gösterdiler 1923'de bizi Lozan'a ikna ettiler. Ege'de bağırsan duyulacak adaları biz Lozan'da Yunan'a verdik. Zefer mi bu?

Lozan'da masaya oturanlar o anlaşmanın hakkını veremediler. Onlar veremedikleri için şimdi biz sıkıntı yaşıyoruz.

OYUNU BOZDUK!

15 Temmuz'da Türk milleti ülkesini bir işgalden kurtardı. Oyunu bozduk. Hani şair diyor ya: Millet yürüyecek arkandan mesele bu! Kardeşlerim unutmayın bir lider taşın arkasına saklanırsa millette dağın arkasına saklanır. Biz o gece milletimizle yürüdük.

Ne mutlu şehitlik makamına ulaşan kardeşlerimize, ne mutlu onların yakınlarına, ne mutlu gazilerimize. Şehitlerimizle ilgili öyle hikayeler var ki tüylerimiz diken diken oluyor. Bu milletin sabrını zorlamayın.

OHAL KONUSUNU SPEKÜLE EDENLER VAR

OHAL konusunu speküle edenler var. Bunu etraflıca sizlerle ve milletimle paylaşmak istiyorum. Birileri bir şeyi anlamıyor. Atanmış kim seçilmiş kim? Ben cumhurbaşkanı olarak seçilmişim benim muhtarım da seçilmiş. Demokrasi noktasında benim muhtarımla aramda bir fark yok. O da seçilmiş ben de!

KHK'lar sadece terör örgütleriyle mücadelede sınırlı kalacağı günlük hayatta uygulanmayacağını en baştan beri söyledik.

Dolar 3 TL seviyesini aştı

OHAL'İN UZATILMASINI HÜKÜMETE TAVSİYE ETTİK

Bunun için dün yaptığımız MGK'da OHAL'in 3 ay daha uzatılması hükümete tavsiye edildi. Hükümetimizde gerekli adımları atacaktır.

Meclisin mevcut gündemi yeteri kadar ağır. Buna bir de OHAL kapsamındaki işleri ilave edemeyiz. Terör örgütü mensuplarının yurt dışına nasıl kaçtığını görüyoruz. OHAL'in uzatılması kararını milletimizin de destekleyeceğine inanıyorum.

Görüyoruz ABD Avrupa sokaklarında ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşabiliyorlar. Biz bunları onlardan istediğimiz halde onlar orada rahat rahat dolaşabiliyor.

ZİL TAKIP OYNAMAK İÇİN BEKLEDİLER

Kimse bize yol haritası tayin etmesin. Yol haritası belirlemesin. siz bir defa Türkiye'ye ne zaman dost oldunuz. Hepsi bu darbenin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını bekliyorlardı. Zil takıp oynamak için bekliyorlardı.

Türkiye Fransa'da çok daha ağır bir şekilde bir darbe girişimine maruz kaldı. Ben burada bulunan muhtarlarıma sorsam, işte görüldüğü gibi ittifakla kabul!

Ülkemizdeki olay Fransa'dan farklı olduğu gibi dünyadaki birçok ülkede olan olaydan farklı. Görüyorsunuz bir yerde bir olay oluyor hemen OHAL ilan ediliyor.

PKK İLE FETÖ VE HATTA DEAŞ'IN NASIL İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE!

Çukur eylemleri PKK'yı bölge halkı nezdinde bitirdi. Daha da bitecekler. PKK'nın saldırılarının amacı FETÖ üzerindeki baskıyı dağıtmaktı.

PKK ve FETÖ'nün hatta PKK ve DEAŞ'ın nasıl işbirliği içinde olduğuna dair çok sayıda ifade var.

Suriye'de bölücü örgütün PYD YPG adıyla faaliyet gösteren unsurları Türkiye'ye karşı her türlü husumeti gösteriyor.

Hamdolsun Suriye'de başarılı bir operasyon yürütüyoruz. Bu operasyonla DEAŞ ile savaşan tek gücün kendileri olduğu balon söndü.

DEAŞ ile PYD ve rejimin birbirini besleyen yapılar olduğunu biz zaten biliyorduk. Şimdi dünyaya gösteriyoruz.

Şimşek: Not düşüşünü ciddiye alıyoruz

BUNLARI BM'DE DEĞİL DE NEREDE ANLATACAĞIZ?

Biz bunları BM'de anlatmayacağız da nerede anlatacağız. Bizim gibi bunları anlatan başka kimse yok. Bizim gibi 3 milyon mülteciyi topraklarında barından biziz. Şimdi de kalkıp utanmadan sıkılmadan farklı farklı şeyler söylüyor. Bunlar 3 milyon mülteciyi geri göndereceğiz diyenlerdi.

Benim milletim bir dilim ekmeğini paylaşır. Bunlarda böyle bir dert yok.

SURİYE MESELESİ YENİ BR SAFHAYA GİRİYOR

Gaziantep'deki olay bu işin ateşlenen fitili oldu. O ana kadar biz oralara girmedik. O günden sonra ılımlı muhaliflere dedik ki biz arkanızdayız

Suriye meselesi artık yeni bir safhaya giriyor. Cerablus'ta nüfus 2 bine düşmüştü. Şimdi 30 bin oldu. Suriye halkının üzerindeki kara bulutların dağılacağı gün yakındır. Türkiye'nin güvenli bölge hamlesine diğer devletler de destek veriyor. Biz o terör koridorunu kaldıracağız.

BUNLAR SİPARİŞ ÜZERE NOT VERİRLER

(Uluslararası kredi kuruluşları) Bunlar sipariş üzere not verirler. Bakın daha birkaç gün önce yatırım yapılabilir diye Türkiye'ye not verdiler. Sonra birden bire Türkiye'nin notunu düşürdüler.

"BM GENEL KURULUNA HİTAP ETMEKTEN NASİBİNİ ALMAMIŞ..."
Birleşmiş Milletler'in yapısıyla ilgili eleştirilerini sürdüren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun "BM'de dünya liderlerine mi, yoksa muhtarlara mı konuşuyorsun belli değil" sözlerine de tepki göstererek, "BM Genel Kurulu'nda biz 14 yıldır hitap ediyoruz. BM Genel Kuruluna hitap etmekten nasibini almamış olan bir kişinin bu konudaki değerlendirmesini zaten kaale almaya gerek yok" dedi.

15 TEMMUZ RESMİ TATİL OLACAK
15 Temmuz artık 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak dün Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda hükümete tavsiye edilmiştir ve her 15 Temmuz artık şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak, o gün tatil edilecektir.

AYRINTILAR GELİYOR...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rüstem 29 Eylül 2016 20:35

    Nutuklar su gibi akar gider tarih geriye kalana bakar ve hereksi yerli yerine koyar

  • Takticus 29 Eylül 2016 20:34

    Klasik toplumu bölme ve sözde çoğunluğu kendi tarafında konsolide etme taktiği bir girişim demek ki başkanlık sistemi çalışmaları başladı yakında sahaya inilir anaysa değişikliği için ondan sonra açılım gelir

  • Dünya Lideri 29 Eylül 2016 20:32

    Onlar verdiyse siz de geri alın ondan sonra basın nutukun dibine hadi boşverin adayı falan mesela kardak kayasını alın

  • Devlet ve bakkal ilişkisi 29 Eylül 2016 20:29

    Herkes fabrika ayarlarına döndü aynen 15 Temmuz öncesi pozisyonunu aldı peki bu kimin işine yaradı

  • Tarihi bilmek 29 Eylül 2016 18:49

    Sanki osmanlı yenilmemiş dağılmamış bitmemiş toprakları kaybedilmemiş de Atatürk ve arkadaşları gelmiş osmanlıyı parçalamış yunana ingilize fransıza onlar vermiş gibi algı yartamak ingilizin işine yarar onlar Atatürk ve arkadaşlarını hiç affetmedi

  • Tarkan29 Eylül 2016 18:46

    Nereleri fethettiniz kurtadınız topraklarımıza kattınız da şimdi lozan hesabı soruluyor Kıbrısı mı musulu mu kerkü mü ?

  • Büyüksün Atatürk 29 Eylül 2016 18:43

    Toprakları ç anadolu düzeyine indirgemiş Servi imzalayanlara tek laf yok memleketin kaybedilmiş ,işgale uğramış topraklarını kazananlardan hesap soruluyor Allah herşeyi görüyor

  • Fonten29 Eylül 2016 18:38

    Didimin dibindeki adacıkları bile birkaç sene önce yunan aldı diyorlar

  • :) hahaha29 Eylül 2016 13:50

    Süleyman şah, vatan ecdadı, toprağını koruyamayıp, destan yazdık diye 7/24 tvlerde anlatarak, lozan sınırlarımızın dibine getirenlerden, Alkışlanacak bir açıklama...Kargalar gülüyordur...

  • GTA29 Eylül 2016 13:09

    Hurşit,koyun,fornoz,eşek,nergizcik,bulamaç,kalolimnoz,keçi,sakarcılar,koçbaba,ardacık,Venedik kayalıkları,gavdos,dhia,dionisades,gaidhouronisi,koufonisi lozanda yunanın mıydı?Atatürk ve İnönü bu adaları Lozanda vermedi, düşmana tek kurşun attırmadan kim teslim etti bi araştırmak lazım?İşte bizim insanımız sorgulamak yerine anca dua eder.

  • ATAKAN29 Eylül 2016 12:22

    Osmanlı Devleti nin , beceriksiz, satılmış, vatan haini yöneticileri, Osmanlı topraklarını, 5 milyon metrekareden, 250 bin metrekareye düşürmüşlerdi. ATATÜRK , kurtuluş savaşını kazanarak, toprakları yaklaşık üç ka,t yani 789 bin metrekareye çıkardı.

  • Ramiz29 Eylül 2016 12:21

    O zamanki şartları yaşamayanların konuşacak sözleri olmaz.Tarihi bırakın tarihçiler çözsün.Günümüz mü...ÇOK KONUŞMAYA GEREK YOK.HER ŞEY ORTADA.GELECEĞİNDEN ŞÜPHE DUYAN BİR MİLLET!!!!ve BU MİLLETİ BU NOKTAYA GETİREN DEVLET, YÖNETENLER!!!!

  • BlackEagle29 Eylül 2016 12:07

    İyi güzel de daha 2 ay önce "Lozan bu ülkenin tapusudur." diyen de sensin.

  • serkan29 Eylül 2016 12:03

    dualarımız cumhurbaşkanımızla beddualarımız ülkemizle üğraşanla.

  • Selim29 Eylül 2016 12:01

    Cumhurbaşkanım afedersiniz de 14 yıldır ülke yönetmenin hakkını verdiğinizimi zannediyorsunuz? FETÖ kandırdı, PKK kandırdı, ABD kandırdı. Siz hangi anlaşmanın hakkını verdiniz? PKK ile anlaşıp Habur’da çadır mahkemeler kurupta PKK’lıları affettiniz, sonuç ne oldu? 14 yıldır ülkeyi yönetiyor gibi görünüyordunuz ama ülkenin her yerine FETÖ’cüler sızmış, kandırıldık dediniz. Lozan’a gitmeye gerek yok, birkaç yıl geriye gitseniz kiimlerin “ ülke yönetiminin hakkını veremediğini” iyi görürsünüz.