E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBahçeli: Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu değiştirilmeli---

Bahçeli: Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu değiştirilmeli

Bahçeli: Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu değiştirilmeli
15 Mayıs 2020 - 20:38 borsagundem.com

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Siyasi Partiler ve Seçim Kanunu'nun değiştirilmesini istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin ve siyasi hayatımızın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için yapılması gerekenler arasında Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanunu'nun da değişmesi gerektiğini ifade etti.

Yazılı açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli, gündeme dair açıklamalar yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Memleket Masası” çağrısını eleştirirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun baskın bir seçim durumunda Gelecek ve DEVA partisine milletvekili verilebileceği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Bahçeli'nin açıklamalarındaki ilgili kısımlar şu şekilde:

"Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir"

"Bu itibarla Türkiye'nin ve siyasi hayatımızın üzerindeki kabus bulutlarının dağıtılması için şu hususların gündeme alınması ve bir an önce hukuki ve ahlaki bir temele kavuşturulması sağlanmalıdır.

1- Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir.

2-Seçim Kanunu'nda düzenlemeler yapılmalıdır.

3- TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır.

4- Milletvekili Dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır.

5- Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır.

6- Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir."

"Siyasi defolar Cumhur İttifakı'nın iradesini bozamayacak"

"Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin tavizsiz ve yılmaz savunucusudur. Milliyetçi Hareket Partisi'nin sevdası Türklük ve Türkiye'dir.

Ekseni kaymış siyasi partilerin Türkiye'yi uçuruma çekme hazırlığına müsaade edilmeyecek; CHP-İP-HDP-FETÖ-PKK, bunlara rağbet ve refakat eden diğer güdümlü siyasi defolar Cumhur İttifakı'nın kutlu iradesini ve istiklal mücadelesini kesinlikle aşamayacaklardır."

Bahçeli, Meral Akşener'in Memleket Masası önerisine karşılık ise şunları söyledi:

"Bir yanda Kovid-19 salgınıyla boğuşan Türkiyemiz, diğer yanda siyasi ayak oyunlarıyla, ayıplı ve ağır kusurlu tekliflerle meşgul ve muhatap olmaktadır. Milli ve ahlaki değerlerden mahrum siyasi güruhun ülkemize istikamet çizme gayretkeşliği çiğ bir tezgâhın, çirkin bir tuzağın varlığına açıkça delil teşkil etmektedir.

Millete ve vatana özden mensubiyet duymayan lekeli ve sicili karanlık yüzlerin Türkiye'yi hedefine alan ihanet planları devamlı surette güncellenip gün ışığına çıkmaktadır. Gerçekleri örtbas etme çabası, kötü emelleri maskeleyip saklama amacı artık mümkün olmayan bir çırpınma halidir. Son günlerde ısmarlama ve icazetli görüşlerin siyasi gündemde yer tutması oldukça kaygı ve kuşku verici bir durumdur. İP'in Memleket Masası önerisi, buna CHP'nin sıcak ve sempatik yaklaşımı, marjinal ve marazi partilerin Meclis'te grup kurabilmeleri maksadıyla milletvekili transfer sezonun tekraren açılması Türk siyasetinin esef verici talihsizliğidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Konya4216 Mayıs 2020 20:28

    Tabii sıkıştın. Ülke ekonomisinin kötü gidişindeki ortaklıktan kendisini kurtaramadın. MHP mafya, çete ile yeniden anılmaya başladı. Sarayın arka bahçesi seni. Bu sefer kurtuluşun yok. %3 alacaksın. Siyasete tövbe edeceksin. Kişisel fikrimdir. Yatırım Tavsiyesi Değildir.

  • ahaha16 Mayıs 2020 19:40

    millete 1 fabrika kurdurmasın. tepede kalacam diye durman kabahat. Sen olmasan bu ülke daha iyi olacak

  • seçmen kandırmak16 Mayıs 2020 18:59

    sayın bahçeli seçmen kandırmak da yasak olsun. mesela yeni hükümet sisteminde kabine açıklanmadı millet ekonomi bakanı ali babacan ya da mehmet şimşek olabilir söylentisi ile OY VERDİ. sonra açıklandığı gece dolar 4.18 den 4.38 e çıktı. 2 ay içinde 7,20 ye çıktı. milyonlar işsiz kaldı. seçmen çok pişman oldu. çünkü seçmen o kabineyi bilse asla oy vermezdi. Eğer siyaset etiği olacaksa SEÇMEN KANDIRANA DA ÇOK AĞIR CEZA OLSUN. DİMİ?. BU MİLLET KERİZ DEĞİL. BEN VE BENİM GİBİ 20 MİLYON SEÇMEN OYUYLA KANDIRILDI. VARMISIN ERKEN SEÇİME. BAK SEÇMEN BARAJI GEÇİRTİYOR MU?

  • Her kuşu öptük bir leylek kaldı16 Mayıs 2020 17:49

    Vatandaş can derdinde. Karnını doyurma derdinde. Beyefendilerin derdine bak. Meclis çalışmıyor bile. Seçim desen çok acil ihtiyaç sanki. Bunlar uzayda yaşıyor gibi davranıyorlar. Ayıptır. Günahtır ya ...

  • Alp koç 16 Mayıs 2020 14:51

    Sonunda Çin lambadan çıktı %51 halk size sandıkta hesap soracak. Eyt olmaz dış güç. Batarız. Askeri ücret vergi almayın batarız. Kiriz var şu otoyol. Köprü tl ile ödersin dendi olmaz biz fakirmiyiz dolar ödenecek 5 maske dağıtalım dendi. Ptt. Edevlet kargo şu bu final maske paralı!!!! . Yahu şu bizim muhtarlar ne oldu her salı sarayda toplanıelardı. :=) maske dağıtımında muhtarlar niye görev verilmedi??? Batarız dış güç. Diye düşübldü galiba :=) şahlanıyorduk dolar 7 tl iyimi şimdi yok koskoca Petkim uretim ara verdi inanılır gibi değil şahlanma böyle bir sey galiba. Diyesi geliyor insanın 2021 baharında türk halkı size işsizlik ve evde tencere kaynamamanın hesabını sorar ama iyi ama kötü halkı hor gören herkez by by loninis by by hepiniz😀😀😀

  • Nnn16 Mayıs 2020 14:24

    Millet korona AŞ iş derdinde bu ali Cengiz oyunlarında Sana oy verdimiz yıllara oylara yazık ne açığın varsa o kadar zıplayıp duruyon

  • ALPTUĞ16 Mayıs 2020 14:10

    Hayırdır inşallah bu nasıl demokrasi anlayışı korkunun ecele faydası varmı 50 yıllık partiyi ona buna kul köle yaptın şimdi ne diye konuşursun bir köşede sus da otur bari.

  • Veysel 16 Mayıs 2020 13:27

    Seçim 2023 te ise seçim kanununu şimdiden değiştirmek de neden? Tıpkı geçen baskın seçimde zamanında Kasım 2019 da yapılacak ama ittifak yasasını Şubat 2018 de çıkaralım dedikleri gibi. Ondan sonra pat diye erken seçimi patlattılar

  • KÜÇÜK YATIRIMCI16 Mayıs 2020 11:59

    sEN GÜNDEM OLUŞTUR GERİSİ bİZE KALMIŞ HA

  • KÜÇÜK YATIRIMCI16 Mayıs 2020 11:57

    TABİ YEMEYİNCE SEÇİM KANUNU DEĞİŞTİRİRSİNİZ; BENCE %5 İ GEÇEN KAZANSIN AMA BAŞKANI FETO ATASIN OLMAZ MI 

  • 44416 Mayıs 2020 11:48

    En son bu erken secim aciklamasindan once dolar 3 65 ti daha otu toparlayamadik.millet yuzde 50 fakirlestim

  • Vatandaş16 Mayıs 2020 11:05

    Sagol varol türkmenbeyim.allah sana ve reise uzun ömürler versin.

  • Akın Güven16 Mayıs 2020 14:17

    Olsa olsa oynak beyi olur puahahaa

  • Ne Türkmeni be16 Mayıs 2020 12:27

    Ne Türkmeni be . Türkmende böyle burun olmaz. Yuvarlak yüzlü, çekik gözlü olur. Antalya Mersin Muğla Yörüklerine bak anlarsın.

  • : )16 Mayıs 2020 09:47

    Sen değişsen yada gitsen daha iyi olacak. :D 

  • Çiklet16 Mayıs 2020 09:32

    Ne yaparsan yap yolun sonuna geldiniz kundaktaki bebek evlenme çağına geldi hala ordasınız ( hepsi için geçerli) kardesim sizden baska insanmı yok bir gidin kenara çekilin yetti sizi görmek hergün tvde gazetede alayınız bir gidin yahu yapıstınız sakız gibi

  • Cem cemibat 16 Mayıs 2020 04:51

    Bindik bi alamete gedeyoz gıyamete Bindik bi alamete gedeyoz gıyamete Amanieyynn...😀😀😀. Sonunda Çin lambadan çıktı %51 halk size sandıkta hesap soracak. Eyt olmaz dış güç. Batarız. Askeri ücret vergi almayın batarız. Kiriz var şu otoyol. Köprü tl ile ödersin dendi olmaz biz fakirmiyiz dolar ödenecek 5 maske dağıtalım dendi. Ptt. Edevlet kargo şu bu final maske paralı!!!! . Yahu şu bizim muhtarlar ne oldu her salı sarayda toplanıelardı. :=) maske dağıtımında muhtarlar niye görev verilmedi??? Batarız dış güç. Diye düşübldü galiba :=) şahlanıyorduk dolar 7 tl iyimi şimdi yok koskoca Petkim uretim ara verdi inanılır gibi değil şahlanma böyle bir sey galiba. Diyesi geliyor insanın 2021 baharında türk halkı size işsizlik ve evde tencere kaynamamanın hesabını sorar ama iyi ama kötü halkı hor gören aptal yerine koyan by by loninis by by hepiniz😀😀😀

  • RİZE li mulivbjk16 Mayıs 2020 02:48

    çok yakında AKBANK AKBANK demeye başlar...haydi millet bahçelerine lay lal a lala

  • Ne güzel memleket16 Mayıs 2020 02:33

    Baktılar kesin kaybedecekler belediyelerde olduğu gibi hemen kanun değiştirmeye uğraşıyorlar. Bunların kendi menfaatlerinin dışında bu ülkeye ne faydaları olacak ? Kaybedeceklerini anlayınca darbe, millilik, dış mihrak, hainler, terörle işbirliği, döviz lobisi diye sallamaya başlıyorlar. Olmazsa hemen kanun değiştirmeye uğraş.

  • Aaaa 16 Mayıs 2020 00:52

    Yaşlanmışsın artık iyice bitmişsin

  • Boğaç16 Mayıs 2020 12:29

    Burnu da büyüdükçe büyüdü. Yakında İnternet mahirle, temel, İdris dursun ile yarışacak

  • Uyan16 Mayıs 2020 00:26

    Seçim seçim ...başka birşey bilmezmisin ...ortalama her iki yılda bir secim yapılmış....bu ülkenin seçime değil üretime ...kalkınmaya... hukuka ...egitime .ar-ge calismalarina...fabrikalara ...icatlara ihtiyacı varr ...secim secim bu koltuk sevdasından vazgeçiniz..şeyhler uçmaz müritler uçurur...artik genç dinamik yaratıcı idealis gençlere bırakın partiyi ...daha kaç yıl bu partiyi kuma gomeceksiniz

  • Asl16 Mayıs 2020 00:21

    Hdp seçime girdi kazandı sonra gidip çöktüler,hdp belediyeleri oldu akp!şimdi diyeceksinki sen onlardanmısın?!ben kimseden değilim ama yapılanları görmicek kadar salak değiliz!bir fırıldaklık olacağı zaman MHP öne çıkıp fısıldıyor!aslında olan şey akp MHP’ye fısıldayıp harekete geçiriyor!bu fikir akp fikri!tabi yersen MHP fikri ;)

  • Adamsın 16 Mayıs 2020 00:18

    Seçim tarihini açık ve net olarak söylermisiniz

  • Vatan sever 16 Mayıs 2020 00:13

    Sayın Devlet Bahçeli bu sözler seçimin habercisimi

  • Eser16 Mayıs 2020 00:05

    Meclisin hiç bir fonkdşyonu ve niteliği kalmamış. Başkanlık sistemi devam edilmeli ama secimlerde çoğunluk oyu alan parti lşderi direk devlet başkan olarak hükümeti kurma görevi verilmeli. yeteri çoğunluk yoksa koalisyon hükümeti kurabilmeli. Parlementoda onay akana kadar önceki başkan görevinde olmalı. Valilşk kaymakamlık belediye yerine yeni secşmle gelmiş tek otorite olulturulmalı Devleti aşırı brokrasi yükğ ve masrafından kurtarmakı. Başkan, miletvekilleri, ve yerel yönetim secşmleri 4 yılda bir ve aynı anda yapılmalı. Sıklıkla ülkede secim yaygaraları oluşmamalı.

  • A. A.16 Mayıs 2020 00:02

    Sayın Bahçeli, Cumhur ittifakıyla yolunuz açık olsun. Hainler bitmez, mücadele de bitmez. Ölünceye kadar Vatan ve Millet düşmanlarıyla mücadele edeceğiz inşallah. Fetö, Hdp, hainler bir olmuş hükümeti düşürecekler. Sonra memlekete hizmet edecekler. Hadi oradan çakallar. Siz koronadan daha tehlikelisiniz. Hani İmamoğlu gelince her şey güzel olacaktı, nerede? Her şey b.. oldu.

  • Türkeli16 Mayıs 2020 02:35

    Çakal sensin . İşiniz gücünüz devletten nemalanmak. Para verseler İsrail'e çalışırsınız

  • Ali16 Mayıs 2020 00:02

    BU İŞİN SONU ....ERKEN GENEL SEÇİM....DURUM BU YÖNE GİDER...GÖRÜNTÜSÜ VAR...

  • nosdaradamus15 Mayıs 2020 23:59

    Hdb nin aklı başına gelmiştir inşallah.iran da Humeyni'nin devrimde ittifaklarına ne yaptığına baskınlar.dersime de baksınlar.tarih tekerrürden ibarettir.bu günleri çoook ararsınız ama iş işten geçmiş olur.

  • Fırsatçı kupon16 Mayıs 2020 18:36

    Sen hangi taraftansın anlamadım. Hdp li misin ? Aman iktidar değişmesin diyen Akp li misin ?

  • Ali15 Mayıs 2020 23:45

    65 yaş üstü siyaset yapmamalı. Pandemi ve sonrasında ağır bir ekonomik kriz bekliyor. 2023 zorlayacak. Bu nedenle baskın bir seçimle bir beş yıl daha kazanmak istediniz. MHP nin oylar 7 nin altına düşmüş. Akp den size oy gelmiyor. Millet sandığa küstü. Ne isterseniz yapın. İyi ki ahiret var

  • Vatandas15 Mayıs 2020 23:12

    Yoruldun artik sagligina dikkat et birak bu isleri biraz da ahirete yatirim yap zaten dunyanin sonu geliyor bitmez bu mucadeleler koy bi vekil yerine otur da kafani dinle.

  • Cem cemin15 Mayıs 2020 23:07

    %51 gitti seçim sistemi değiştirelim ah bahçeli ah. Parlamenter sistemde geçilecek türk halkı inanıyprumki bu krizde gördü. Ülkenin ekonomisi ne halde. Dünya 5 maske den buyuktur :=) 2021 de by by lonnis by by hepiniz sandık nelere kadir.

  • ver15 Mayıs 2020 23:04

    Öncelikle tapuda bile 65 yas üstü rapor ile alim satım yapıyor,sizinde siyaset yapabilir raporu almamız lazım.

  • EFEEEEE15 Mayıs 2020 23:00

    HE HE EMRET İŞİNE GELEN GİBİ YÖNET BU DEVRAN SANADA KALMAYACAK YALAKALIĞIN SONU YOK SAYIN BOHCALI

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Mayıs 2020 22:52

    Meral akşener in önerisi abd den gelen emirler hükümet ile teröristleri bir masara anlaştırmak idi fakat bu oyuna hükümet düşmedi.aslında baraj % 25 OLMALIDIR.

  • Akın Güven16 Mayıs 2020 14:23

    Ali Haydar Sen Tanrıkulu değil Paranın kulusun. Denildiği gibi neman kesildiğinde ne mal olduğun ortaya çıkacak.

  • Katekulli16 Mayıs 2020 02:36

    Ali Haydar neman kesilecek Allah'ın izniyle

  • Vatandaş16 Mayıs 2020 00:00

    Swap takası için abd ye, emperyalist ingiltere ye giden akşener di mi

  • fafa15 Mayıs 2020 22:26

    Madem seçim kanunun değitirimesini istiyorsunuz.Lider sultasına son verilmeli.Milletvekili aday adaylarını halk belirlemeli.Liderin çevresindeki yalaka takımının seçilmesine son verilmeli.Sayın Bahçeli,kaç milletvekilini biat etmediği için partiden uzaklaştırdın,kaç yıldır partinin başındasın,neden seçim kazanamıyorsun,madem öyle neden insanları oyalıyorsun?

  • Asl16 Mayıs 2020 00:27

    Ali haydar ,besmele nerde çekilir bil öğren!faşistlere geçit yok!akp mhp din tüccarı hırsızlar.bize abc yapmayın!akp bi sizinle bi hadeple çiftleşip duruyor!tayip işini iyi bilir nede olsa şair iki okuyup üfledimi adamı peygamber görürsünüz-ki öylede görüyorsunuz...cagilsiniz cahil

  • Yatırımcı16 Mayıs 2020 00:01

    ALİ HAYDAR TANRIKULU besmele niye çekeceğiz haşa peygamber mi. Siyasetçileri ilahi seviyelere çekip sınırsız yetki vererek ülkeyi bu duruma getirdiniz.

  • fafa16 Mayıs 2020 00:01

    Ali Haydar,yaşını bilmiyorum,ama ben MHP'yi ve Bahçeli'yi iyi biliyorum.Yıllarca emeklerimizin boşa gittiğini de biliyorum;onun sana da bir şey demiyorum,sen öyle bil!

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Mayıs 2020 22:53

    Bahçeli nin ismini ağzına alacağın zaman besmele çekmelisin laga loğu yapmayacaksın.

  • GÜNAYDIN 15 Mayıs 2020 22:23

    Ah Bahçeli ah, belli ki eline kağıdı tutuşturmuşlar ,senin partinde bu söylediklerini yapacak irade ne gezer. Büyük patron yakında baskın seçim açıklamasını sana yaptıracak buna şüphe yok. Sorsan bozkurt derler,gerçekler akkurt. Mhp kimliği tarumar bir parti oldu sayenizde...