E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağdat'ın ödeme yapacak parası yok---

Bağdat'ın ödeme yapacak parası yok

Bağdat'ın ödeme yapacak parası yok
17 Şubat 2015 - 03:52 borsagundem.com

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, merkezi Irak yönetimi ile sorunları çözmek için Bağdat'a gitti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü için beraberindeki bir heyetle önceki gün Bağdat’a gitti.

Görüşmenin ardından IKBY tarafından yapılan açıklamada, Bağdat’ın kendilerine bütçeden pay göndermesini askıya aldığı ifade edildi. Irak Merkezi Hükümeti ile IKBY, önceki gün Irak’taki finansal krizi görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmede Bağdat yönetiminin, mali sıkıntıları sebep göstererek Kürt yönetimine söz verilen ödeneğin yapılamayacağını duyurduğu belirtiliyor. Irak Başbakanı Haydar el Abadi ile IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’nin yer aldığı görüşmenin ardından açıklama yapana IKBY, Bağdat’ın kendilerine ödeme yapamadığını belirtti. 

YÜZDE 17’LİK PAY

Açıklamada, toplantının hedefinin petrol ihracatı ve bütçe konularında geçtiğimiz aralık ayında varılan anlaşmanın uygulanmasını ele almak olduğu kaydedilerek, “Toplantıda, Irak’taki finansal kriz ve likidite yetersizliğine bağlı olarak, merkezi hükümetin federal bütçeden, IKBY’nin ocak ve şubat paylarını ödeyemeyeceği belli oldu. İki taraf, bu duruma uygun bir çözüm bulmak için görüşmeleri sürdürme konusunda anlaştı” denildi. Erbil ile Bağdat arasında aralık ayında yapılan anlaşmaya göre, Kürt bölgesi Kerkük petrolü de dâhil günlük 550 bin varili Ceyhan’a gönderecek, Irak hükümeti ise Erbil’in bütçeden yüzde 17’lik payını ödeyecekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)