E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvusturyalı firmaların yeşil teknoloji yatırımında Türkiye’ye ilgisi artıyor---

Avusturyalı firmaların yeşil teknoloji yatırımında Türkiye’ye ilgisi artıyor

Avusturyalı firmaların yeşil teknoloji yatırımında Türkiye’ye ilgisi artıyor
16 Kasım 2022 - 06:28 borsagundem.com

Avusturya Ticaret Ataşesi Christian Maier, yenilenebilir enerji ve yeşil teknolojiler alanında çalışan firmaların Türkiye'ye olan ilgisinin arttığını söyledi.


Etkinlikte, hidroelektrik, katı atık yönetimi, biyogaz, biyokütle, ölçüm-denetim standart, mühendislik, araç geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren AFRY, ANDRITZ HYDRO Türkiye, BERTSCHenergy, BIOGEST, Global Hydro, Hamburger Recycling Turkey, Inntech Mühendislik, SEDA Araç Geri Dönüşüm, Renewac, Solid Solar Energy Systems, TÜV Austria ve Voith Hydro firmaları tanıtıldı.

"Avusturya’nın halihazırda elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini yenilenebilir kaynaklardan sağlıyor"

Avusturya Ekonomi Odaları Birliği’nin dış ticaret örgütü Avantage Austria tarafından organize edilen etkinliğin açılışında konuşan Avusturya Ticaret Ataşesi Christian Maier, yeşil teknolojiler alanında uzun süreli deneyime sahip çok sayıda Avusturya firmasının bulunduğunu ve bunların Türkiye’de uzun yıllardır faaliyet gösterdiğini vurguladı. Türkiye’nin başta rüzgar olmak üzere yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarının hızla arttığını hatırlatan Maier, Avusturyalı firmaların da Türkiye’ye yatırımlarının süreceğini kaydetti. Bu arada, tanıtımı yapılan firmalardan Solid Solar Energy firmasının Türkiye’ye yeni giriş yapacağı kaydedildi. Maier, Avusturya’nın halihazırda elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini yenilenebilir kaynaklardan sağlayarak bu kategoride AB liderliğini elinde bulundurduğunu, 2030’a kadar bunu yüzde 100’e çıkarmayı, 2040’ta da karbon nötr ülke olmayı hedeflediğini kaydetti.

“Türkiye, rüzgar enerjisi yatırımlarında Avrupa’nın ilk beş ülkesinden biri"

Yeşil teknolojiler alanının üretimden atıkların kontrolüne kadar tedarik zincirinin tamamında çevre dostu teknolojileri kapsadığını hatırlatan Christian Maier, 2019 yılında, Avusturya’nın GreenTech endüstrisi yaklaşık 12 milyar Euro satış gerçekleştirdi ve yaklaşık 40 bin kişiyi istihdam etti. Diğerlerinin yanı sıra bu başarılar, Avusturya ekonomisinin belirgin ihracat, araştırma ve inovasyon faaliyetlerinden kaynaklanmaktadır. Sektördeki ihracat kotası yüzde 72 civarındadır” dedi. Türkiye’nin de bu alanda, başta yenilenebilir enerji olmak üzere ciddi yatırımlar yaptığını, rüzgar enerjisi yatırımlarında Avrupa’nın ilk beş ülkesinden biri olduğunu kaydeden Maier, bu nedenle Avusturyalı firmaların da Türkiye’ye ilgisinin arttığını kaydetti.

Aydem Yenilenebilir Enerji, 3. Çeyrekte gelirini 3 kat artırdı

 

AB'nin doğalgaza yeşil enerji statüsü vermesine itiraz edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)