E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi---

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi

Avustralya Merkez Bankası faiz değiştirmedi
03 Eylül 2019 - 08:23 borsagundem.com

Avustralya Merkez Bankası bugünkü toplantısında politika faizini değiştirmeyerek yüzde 1'deki rekor düşük seviyede bıraktı.

Avustralya Merkez Bankası, Sydney'de emlak fiyatlarının halihazırda yeniden güçlenme işaretleri gösterdiği bir ortamda, faiz indirimleri ve vergi teşviklerinin ekonomiye olan etkilerini görebilmek için beklemeye geçerek politika faizini değiştirmedi.

Başkan Philip Lowe, geçen ay tahmin ettiği üzere ekonominin "yumuşak bir dönüşe" girip girmediğini görmek için, beklentilere paralel olarak, gösterge nakit faizini değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 1'de tuttu. Piyasalar ve ekonomistler, ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının dünya ekonomisini etkilemesi ile birlikte, Avustralya Merkez Bankası'nın bu yıl tekrar gevşemeye gitmesini bekliyor.

Lowe, faiz kararı sonrası yaptığı açıklamada, "Konut piyasalarında, özellikle Sydney ve Melbourne'de, yukarı dönüş konusunda ilave işaretler var," dedi ve "Tüketim görünümü temel iç belirsizlik olarak kalmayı sürdürüyor. Ancak hanehalkı harcanabilir geliri büyümesindeki artış ve konut piyasasındaki istikrarın harcamaları desteklemesi bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Avustralya Merkez Bankası hanehalkı için son vergi indirimlerinin tüketimi artırmasını umuyor ve zayıflayan para birimi, ihracatçıları destekleyip ekonominin küresel zorluklardan korunmasını destekliyor. Ülkenin en büyük ihracat kalemleri olan demir cevheri ve kömürün fiyatlarındaki güçlü düşüş ve Avustralyalıların rekor borç yükü ve düşük ücret artışlarından dolayı, faiz indirimlerinden kaçınmak oldukça güç olacak.

Lowe, "Avustralya için uzun bir düşük faiz dönemine ihtiyaç duyulmasını beklemek makul," dedi ve "Kurul, işgücü piyasası dahil gelişmeleri izlemeye devam edecek ve ihtiyaç duyulursa para politikasını gevşetecek"  şeklinde görüş bildirdi.

Avustralya doları ABD doları karşısında hafifçe yükselerek, karar öncesi seviyesi olan 66.94'ten 67.11 seviyesine tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)