E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da genişleme tartışmaları büyüyor---

Avrupa'da genişleme tartışmaları büyüyor

Avrupa'da genişleme tartışmaları büyüyor
12 Ocak 2015 - 06:53 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası’nın ülke tahvili satın alımı ile ilgili kamusal tartışmalar yoğunlaşıyor

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ülke tahvili satın alımı ile ilgili kamusal tartışmalar yoğunlaşıyor.

Parasal genişleme (QE) ile ilgili konuşma ve röportajlarda haftalarca süren tartışmaların ardından yetkililerin 22 Ocak’taki politika toplantısı öncesinde girecekleri geleneksel sessiz döneme az bir zaman kaldı. Bu yoğunluğa ek olarak bir Avrupa mahkemesinin vereceği karar, herhangi bir programının rengini değiştirebilir.

AMB Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi Almanya’da politikalarına yönelik eleştirilere karşı galip gelmek amacıyla 17 Ocak’ta Berlin’de gerçekleştirilecek bir konferansa katılacak. Bir gün sonra 15 Ocak’ta ise parasal genişlemeye karşı duruşu ile bilinen Jens Weidmann ülkenin güneyinde konuşacak. Draghi, Weidmann ve diğer yetkililer yapacakları konuşmaların ardından 25 üyeli Yönetim Kurulu’nun Euro Bölgesi’ndeki deflasyonu ortadan kaldırmak amacıyla gelecek hafta Frankfurt’ta toplanması öncesinde ilgi odağı olmaktan kaçınacaklar.

Londra’daki Societe Generale SA kıdemli ekonomistlerinden Anatoli Annenkov, “Mesele insanları ortak bir paydada buluşturabilecek bir zemin bulabilmek ile ilgili. Guvernörlerin çoğunluğunun ilerlemekten yana olduğunu görebiliyoruz. Ancak ne kadar risk almaya razı oldukları ve bu desteğin pratiğe nasıl geçeceği konularında belirsizlik bulunuyor” dedi.

Draghi’nin teminatsız riskler aldığı yönünde endişeler sürerken, AMB başkanı bir Alman gazete olan Welt tarafından organize edilen bir etkinliğe katılacak. Etkinliğin basına kapalı olması bekleniyor. Draghi alınan önlemleri bölge ekonomisinin yeniden sağlığına kavuşması için önemli olduğunu belirtiyor.

Konferans ile aynı günde Lüksemburg’da bulunan Avrupa Adalet Mahkemesi, Açık Parasal İşlemler (OMT) olarak bilinen önceki bir tahvil alım programı ile ilgili görüş bildirecek. Mahkemenin bağlayıcı olmayan görüş bildirimi parasal genişlemenin tasarımını etkileyebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)