E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa’da doğalgaz fiyatlarında artış---

Avrupa’da doğalgaz fiyatlarında artış

Avrupa’da doğalgaz fiyatlarında artış
21 Eylül 2022 - 14:24 borsagundem.com

Avrupa gaz fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının daha da tırmanması üzerine 20,00 EUR arttı

Avrupa gaz fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının daha da tırmanması üzerine, Moskova'nın Avrupa'ya gaz arzını tamamen durdurabileceğine dair endişelerle bugün 20,00 EUR yükseldi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı Ekim vadeli kontrat bugün en son 12,84 EUR artışla 207,10 EUR/MWh'ten satış yaptı. Kontrat gün içinde 213,75 EUR/MWh'e kadar yükselmişti.

TTF Kış’22 vadeli kontrat bugün en son 15,84 EUR yükselişle 221,75/MWh ile işlem gerçekleştirdi. Kontratın gün içi en yüksek işlemi ise 226.51 EUR/MWh ile oldu.

Engie EnergyScan analistleri, “Bugün Rusya-Ukrayna savaşında bir tırmanışa ve bunun Avrupa'ya kalan Rus doğal gaz akışı üzerindeki potansiyel etkisine ilişkin endişeler üzerine AB gaz fiyatlarında keskin bir toparlanma görüyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Brook Green Supply analistleri ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in televizyonda yayınlanan konuşmasına atıfta bulunarak, “Putin'in bu sabahki konuşması, bu kış tehlikede olanın sadece enerji güvenliğinin olmadığının açık bir hatırlatıcısı olarak hareket ediyor” yorumunu yapıyor. Rusya yaklaşık 300.000 yedek askerini savaşmak için çağırdı.

Rusya, bu yılın başlarında Almanya-Polonya sınırındaki Mallnow boru hattı ve Rusya'yı Almanya'ya doğrudan bağlayan Kuzey Akım 1 üzerinden akışları tamamen kestikten sonra, savaş gerilimleri nedeniyle Avrupa'ya gaz ihracatını oldukça düşük bir düzeye indirdi.

Mevcut durumda Ukrayna ve Slovakya üzerinden Velke Kapusany giriş noktası Rus gazının Avrupa’ya akışının olduğu tek istikamet olarak kalmış bulunuyor.

Depolama seviyeleri açısından, Avrupa gaz tesisleri en son %86,2 dolulukta kaydedildi.

Almanya, Rus gaz ithalatçısı şirketi alıyor

 

Avrupa'daki doğalgaz sıkıntısı şirket karlarını vuracak

 

Rusya'dan Türkiye'ye ilave gaz mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)