E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da çözüm Almanya-Fransa ortaklığında---

Avrupa'da çözüm Almanya-Fransa ortaklığında

Avrupa'da çözüm Almanya-Fransa ortaklığında
17 Kasım 2014 - 09:37 borsagundem.com

Kemal Derviş, son yazısında Avrupa’da toparlanmanın Almanya-Fransa odaklı bir yapısal reform ve yatırım stratejisiyle sağlanacağını belirtti

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Brookings Institution başkan yardımcısı Kemal Derviş son yazısında Avrupa ekonomisindeki toparlanmanın Almanya ve Fransa birlikteliğiyle sağlanabileceğini belirtti.

IMF’in Avrupa’daki 2014-2015 büyüme beklentisini azaltmasının altında Almanya’daki yavaşlama olduğuna değinen Derviş, ekonomik gerilimlerin ideolojik gerilimleri arttırdığını belirtti.

Yazısında Avrupa’daki toparlanmanın Almanya ve Fransa birlikteliğiyle sağlanabileceğinin üzerinde duran Derviş, Fransa’nın yapısal reform, Almanya’nın da daha çok yatırım yapması durumunda Avrupa’daki durgunluğun daha rahat aşılacağını vurguladı.

Almanya’nın bütçe kemerinin gevşetilmesi durumunda Avrupa’da yapısal reform yapılamayacağına dair fikrini değiştirmesi gerektiğini belirten Derviş, Almanya-Fransa ortaklığının Avrupa’da kalkınmayı tetikleyeceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)