E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Türkiye'ye sınırlarını açmayacak iddiası---

Avrupa Türkiye'ye sınırlarını açmayacak iddiası

Avrupa Türkiye'ye sınırlarını açmayacak iddiası
15 Temmuz 2020 - 15:26 borsagundem.com

Kovid-19 kısıtlamalarının hafifletilmesi ile birlikte 14 ülkeye birliğe seyahat etme izni veren Avrupa Birliği dış sınırlarını açacağı ülke listesini güncelleme aşamasına girdi.

Euronews'ten Gülsüm Alan haberine göre, diplomatik kaynaklar, Türkiye'yi yine listeye dahil etmedi. Salı günü Brüksel'de konuyu görüşen büyükelçilerin listeyi genişletmeme kararı aldığı dile getiriliyor.

Bunun yanı sıra Kovid-19 vaka sayısının artmasından dolayı daha önce sınırların açıldığı Sırbistan ve Karadağ'a kapıların yeniden kapatılacağı belirtiliyor.

Buna göre, daha önce üzerinde anlaşılan listeye yeni ülke eklenmeyecek.

Liste en geç perşembe günü açıklanacak

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını yürüten Almanya, büyükelçi toplantısından çıkan kararı yazılı olarak üye ülkelere sundu. Toplantıdan çıkan karara itiraz edilmemesi halinde, üye ülkeler listeyi en geç perşembe günü onaylayacak.

Sınırlarını kontrol etmek her ülkenin kendi sorumluluğu altında. AB'nin tavsiyelerini şu ana kadar sadece Lüksemburg, Letonya ve Litvanya tam anlamıyla uyguladı. Almanya ise sınırlarını sadece 10 ülkeye açtı, Cezayir, Fas, Ruanda ve Sırbistan bu ülkeler arasında bulunmuyor.

AB, 1 Temmuz'da dış sınırlarını Cezayir, Avustralya, Gürcistan, Japonya, Kanada, Fas, Karadağ, Yeni Zelanda, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus, Uruguay ve bazı şartların yerine getirilmesi halinde Çin'e açmayı kararlaştırmıştı.

Türkiye, ABD, Brezilya, Rusya, Hindistan ve İsrail vatandaşları da "güvenilir" ülke olarak ön plana çıkmadığı gerekçesi ile listeye girememişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika15 Temmuz 2020 17:20

    Ruanda'da vaka sayısı 1416 ve ölen 4 kişi. Türkiye'de şu an aramızda pozitif Covid-19'lu en az 200 bin.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU15 Temmuz 2020 17:57

    o zaman git abd ve brezilya ya git veya hastalan hastanelere tedavi ücreti olarak 1000 000 $ para öde.seninkide tam bir şerefsizlik ve adilik.

  • ismail 15 Temmuz 2020 15:50

    çavuşoğlunu gönderdik durumu ayarlasın diye bir gelişme olmadımı

  • Suat15 Temmuz 2020 15:44

    Virüsün merkezi Çin ile Ruanda gibi garip ülkeye sınırlarını aç ama virüse karşı en etkili performans gösteren ve başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya maske ile tıbbi cihazlar konusunda yardimci olsun siz de bizlere sınırı açmayın. Ruanda ne ya vallahi komik😂

  • ekonomist/stratejist15 Temmuz 2020 15:39

    Yazıklar olsun AB tamamen siyasi argümanlar nedeniyle çifte standart uyguluyorsun. Ruanda denilen ülkeye sınırlarını açıyorsun ama korona virüse karşı sizlerden daha iyi performans gösteren Türkiye'ye karşı sınırları açmıyorsun. Yanlış Bağdat'tan da olsa dönermiş..En başta Alman vatandaşları hükümetlerine karşı sert tepki gösteriyi çünkü şu an döviz bazında en ucuz tatil, deniz, Kum ve güneşin bol olduğu yer Türkiye'dir. İngiltere ve Rusya kadar olamadınız bırak şu inadını AB aç kapılarını vatandaşların ve bizler rahat seyahat edelim.

  • infiniti16 Temmuz 2020 06:33

    döviz bazında niye biz en ucuzuz