E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa sıraya girdi: Yunanistan'dan Türkiye itirafı---

Avrupa sıraya girdi: Yunanistan'dan Türkiye itirafı

Avrupa sıraya girdi: Yunanistan'dan Türkiye itirafı
18 Ocak 2021 - 14:36 borsagundem.com

Türkiye’nin millî imkânlarla ürettiği İHA ve SİHA'ları almak için dünya ülkeleri sıraya girerken, Yunan Jeopolitik Güvenlik Uzmanı Dr. Giorgos Filis, Türkiye'nin büyük bir savunma sanayisi oluşturarak güçlendiğini itiraf etti.

Türkiye’nin millî imkânlarla ürettiği İHA ve SİHA'ları almak için dünya ülkeleri sıraya girerken, Yunanistan'dan da kritik bir açıklama geldi.

TÜRKİYE BÜYÜK SAVUNMA SANAYİ OLUŞTURDU

Yunan Jeopolitik Güvenlik Uzmanı Dr. Giorgos Filis, Türkiye’nin son yıllardaki savunma sanayiindeki gelişmesine dikkat çekerek, “40 yıl sonra Türkiye büyük bir savunma sanayisi oluşturdu. Türkler kendilerini güçlü hissediyor. Güçlendiler. Önceki yıllarda, bazı Yunan hükümetleri savunma sanayisini geliştirmek için hamleler yaptı. Ama hepsi dağıldı.” dedi.

ALMAK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Daha önce İngiltere, Sırbistan ve Kazakistan; envanterine Bayraktar TB2 katmak için harekete geçmişti. Öte yandan daha önce altı adet Bayraktar TB2 satın alan Ukrayna ise deniz kuvvetlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni Bayraktar SİHA'lar alacaklarını duyurmuştu. Ayrıca Fransa, Almanya, İspanya gibi ülkeler de Türk SİHA'larının kabiliyetlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yapmıştı.

KOMŞU BULGARİSTAN'DAN DA TALEP VAR

Bulgaristan, altı adet Bayraktar TB2 almak için girişimlerini geçtiğimiz yıl başlatmış ancak Kovid-19 salgını sebebiyle görüşmeler ertelenmişti. Bu yıl içinde Sofya’da yapılacak görüşmeler sonucunda Bulgaristan’a Bayraktar TB2 ihraç edilebileceği bildirdi. Bayraktar’ın Bulgaristan’a ihraç edilmesi hâlinde millî sistemler, ilk defa bir AB üyesi ülke tarafından kullanılmış olacak.

KAZAKİSTAN’DAN 30-40 ADET SİPARİŞ

Türk SİHA’ları ile yakından ilgilenen bir diğer ülke ise Kazakistan. Kazakistan Savunma Bakanlığının 30-40 arasında Bayraktar TB2 sipariş etmek istediği belirtiliyor. Kazakistan Savunma Bakanlığından bir heyet, geçtiğimiz sene İHA ve tesislerinin incelenmesi esnasında 14’üncü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığını ziyaret etmişti.

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Dağlık Karabağ savaşının kaderini belirleyen ve sahadaki diğer aktörleri şaşkına çeviren Türk üretimi silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Konuyla ilgili açıklamalar bulunan Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Stratejik Endüstriler Bakanı Oleg Uruskiy, savunma alanında Türkiye-Ukrayna iş birliğini olumlu gördüğünü belirterek "Ukraynalı savunma şirketlerinin gelişimi için Türkiye'yle artan iş birliği itici güç olarak özellikle önemli." dedi.

Uruskiy, savunma alanında Türkiye-Ukrayna iş birliğini olumlu gördüğünü belirterek "Bu iş birliği bir yandan bizim için iyi bir tecrübe, öte yandan karşılıklı fayda ve yarar temeline dayanıyor." dedi.

Ekonomistler Merkez Bankası'ndan ne bekliyor?

 

Çin'den ABD'ye yaptırım misillemesi

 

Borsa İstanbul'da yön yukarı döndü

 

Doların altın üzerinde etkisi sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatan size minnettar18 Ocak 2021 20:15

    Bana bunlarla gelin betonla değil işte budur,milletçe anladık en sonunda kilosu 2 dolar olan penye üretmekle 5 dolar olan tshirt yapmakla kalkınmaz,teknoloji ile kalkınır,emeği geçenlere yürekten teşekkürler.

  • vatansever18 Ocak 2021 19:41

    InsaAllah pervanesizinide gormek nasip olur

  • EKRİST18 Ocak 2021 16:44

    Getirirlr millet ittifakını tüm silah fabrikalarını ve otomobil fabrikalarını kapattırırlar bu kadar basit.

  • Tekno papaz18 Ocak 2021 20:08

    tank palet gibi 

  • Hasan18 Ocak 2021 15:52

    Vre komşi , anlamazsın beni , rakı balik yapalım , Ege Denizi ikimizi de kaldırır.turist çekelim , sirtaki oynayalım horon tepelim . Boş ver silahlanmayı dayıların gün gelir seni bırakır, biz hep burdayız, onlar teee nerelerde. Biz var sekizen melyon , sen oniki falan. Denge olsa anlarim dayilanmani da orantısız güç be kuzum. Gel dinle beni

  • erdal acar30 Ocak 2021 18:18

    Orantısız güçleriyle o kadar adamızı işgal ettiler ve biz hiçbirşey yapmadık ya ona yanarım ben de.