E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa karanlığa gömülecek---

Avrupa karanlığa gömülecek

Avrupa karanlığa gömülecek
13 Eylül 2022 - 08:32 borsagundem.com

Enerji krizi sebebiyle Eyfel Kulesi'nin ışıkları erken sönecek.

Avrupa'da enerji krizi devam ederken, Avrupa ülkelerinin krize karşı çare arayışı da devam ediyor. Bu bağlamda Fransa'da Paris Belediyesi Eyfel Kulesi'nin ışıklarının bir saat erken söndürülmesini tavsiye etti.

Eyfel Kulesi'nin şu anda 20 bin ampul ile gece 01.00'e kadar ışıkları yanıyor. Yeni teklifle kulenin 23.45'te kararması bekleniyor.

Eyfel Kulesi perşembe gecesi istisnai olarak Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü üzerine kararmıştı.

Kule yönetiminin başındaki Jean-François Martins, "Bu son derece sembolik bir önlem, enerji konusunda artan farkındalığın bir parçası" dedi.

Kulenin gece aydınlatması, yıllık enerji tüketiminin yüzde 4'ünü oluşturuyor. Yapımı 1889'da tamamlanan kule, günde 20 binden den fazla ziyaretçiyle pandemi öncesi döneme geri döndü.

FARKLI ŞEHİRLERDE DE ÖNLEM ALINIYOR

Farklı şehir yetkilileri de önemli anıtların gece aydınlatmasını düşürüyor. Marsilya'daki Pharo Sarayı da dahil olmak üzere çeşitli yerler, enerji tasarrufu için Eylül ayının sonundan itibaren ışıklarını kapatacak.

Bu yaz Berlin'de de Zafer Sütunu (Victory Column), Kaiser Wilhelm Anıt Kilisesi ve Yahudi Müzesi de dahil olmak üzere çeşitli anıtlarda gece aydınlatması düşürüldü.

İngiltere, enerjide çareyi faturaları sabitlemekte buldu

 

İngiltere Başbakanı Truss'tan enerji için tehlikeli hamle

 

Avrupa'da enerji tasarrufu yapmayana hapis cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ13 Eylül 2022 15:27

    orta da pislikler var.bunların pislikleri malesef öyle yada böyle bizlere de bulaşacaktır.

  • Gerçek13 Eylül 2022 14:34

    Bunlar daha iyi günler, tüm dünyada Asıl değeri arttıkça, boşa harcanan görsel vs gibi durumlar  suç kapsamına alınır. Not edin  

  • Mucise Reis : )13 Eylül 2022 13:31

    Yahu eyfel kulesini anlatıyorlar :D avrupadan bahediyorlar. Hadi orada kriz olacak sıkıntı başlayacak. Yahu senın 10 milyon hacizli insanın var, daha kriz gelmeden sana vurmuş krizin vurgunu :D ... 2 bin tl ye kadar hacie düşmüş insanlar.... Mağarada yaşıyor yunanistan nufusu kadar insan. Gitmiş eyfel kulesi ve yokluğa düşecek yabancıyı  anlatıyor bana :D Adamalar hiç değilse vatandaşı mağarada yaşamasın diye tasarruf ediyor. heryerı kısıyor ve gereksız ışıkları sonduruyor. Sen onuda yapmamışsın insanların ev elektrığı kesiliyor :D Bırak doğalgazla ısınmayı, mum ışığında çocuk okutuyor... Helal olsun fransıza, gösterişi , itibarı değil, halkını konforunu ön plana koyuyor...

  • baran13 Eylül 2022 16:45

    İBB kendi işini yapsın önce yalan dolan ve alçaklığın da bir sınırı olmalı  bu alçak yalanlarının defalarca yüzünüze vurduk! ısrar ile her gün yeni aktörler sahneye koyup tiyatro çeviriyor ahlaksız medya maymunları!  Hayatımda yurt dışına çıkmadım diyen ve fakirlikten dem vuran  bir soytarı Chp gençlik kollarına üye Mikanos  adasında tatil fotolaarı ile yakalanıyor. Bir diğeri çift  daire sahibi olduğu ortaya çıkıyor. Gerçekte fakir insanlarımız elbette vardır . Ancak bu itlere ne itibar eder ne prim verir.  

  • baran13 Eylül 2022 16:36

    Avrupa da fetocu pkk lı kankaların donacak soytarı!  Sen onun için Avrupa ya laf söyleyince gücüne gidiyor.  Angut geldin angut gideceksin bay hödük. Böyle soytarıları Fransa İngiltere Almanya kabul etse bunların pasaport masraflarına katılmaya hazırım!  Yeter ki def olup gitsinler!  Tabi Fransız İngiliz bunları tanıdığı zaman suratına tükürük değil balgam fırlatır ayrı konu.

  • Mucise Reis : )13 Eylül 2022 16:09

    Fransızların dedeleride mi gazla ısınmış Baran angutu :D Aile terbiyeni al sonra yaz. Dedende mi sende mi gazla ısındın ? :D tüp gaz kullanmadın mı ? Dünyada öyle idi :D kutupdaki eski moğolarda buz tutar artık :D Penguenlerde üşür, haha. Alırsın kömürünü ağacını yakarsın buz tutmazsın oldu bitti. İngilterede saray ışıklarını kapatacak diyorlar : ))  Sen kendisarayına bak.  kendi vatandaşlarına bak. Mum ışığında kesik eleştrik ile hala duran, faturasını ödeyemeyenlere bak. İBB sitesine gir kaç kişi fatura ödeyememiş, hayırseverler ödüyor onlara bak. Sana kriz gelmedne elektrıklerın kesildi :D Fransızın eyfel kulesi ile mutlu oluyor :D

  • baran13 Eylül 2022 13:47

    Ulan angut Eyfel kulesi sembol sadece Allah ın salağı!  Bu yıl gaz yok diyor!  Enerji yok diyor. Tasarruf diyor. DDonacağız diyor. Sen nerenle anlıyorsun neren ile okuyorsun haberi mal?

  • ALİ YILDIRIM13 Eylül 2022 10:38

    ABD nin dostu ve  üç maymunu oynayan Meral Akşener de tutmuş rusya ya bizde ambargo koyalım S 400 lerini aynan iade edelim demiş idi.bak böyle bir durum olsa bizlerde kışın donacak idik.

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ13 Eylül 2022 10:36

    Rusya resmen AB enerji ve gıda konusunda gömdü.Bu iki ürün olmaz ise hayat biter.

  • Mucise Reis : )13 Eylül 2022 10:28

    Sen çocunun odasını yakabiliyonmu ona bak. Bırak avrupanın demir kulesini. emekli anan, baban kombi açabiliyormu ona bak.  5,500 asgari ücret.. 2800-3500 emekli maaşı, 10 milyondan fazla işsiz.. yövmiyeli çalışan milyonlar... çocuk okutan aileler...

  • baran13 Eylül 2022 13:30

    Pensilvanya uşağı bu ülkeyi kötüleyen ahlaksızdan başka kimse olmaz!  Direkt suçlamaya  iftira ile cevap vermek tam da aşşşağılık feto itlerinin taktiğidir. Ayrıca işte tam bu kış  Türkiye değil  vatan haini itlerin cehennemi olacak o toz kondurmadığın Avrupa!  Hepiniz sonunda Avrupa nın göbeğinde belanızı bulacaksınız. Yani asıl derdin sıkıntın bu senin. Çapsız soytarı yalanların ve kinin ile geberip gideceksin. Akıllı ol.

  • Mucise Reis : )13 Eylül 2022 12:33

    Baran pensilvanyanın uşağı. Aile terbiyesi almamaış eğitimsiz şempaze :D ağsını tuvalet kağıdı ile yıka, bismillah de öyle al eline klavyeyi... lkalvyeni bilmem enreden koymuş, bilmem nerenle yazıyorsun :D İnsan küfür etmek için yorum yazar mı :D Ahaha, o kadar aciz, bilgisiz, azik, ahlaksız, kültürsüz, ana baba terbiyesi almamış, birde gelmiş benle yarışmaya çalışıyor pensilvanya faresi :D Abilerin alıp gitmedimi seni, Türkiye demi kaldın sen, amanda aman. g.t le kalvyemi yazabiliyorsun sen, yetenek sizsinizde görmek isterim :D terbiyesiz ahlaksız düzenbaz seni. Bütün kirli yüzünü ortaya çıkarttıkça kuduruyorsun. izmir de 2milyon gördün herkese sarıyorsun. Pensilvanya abiciklerin, 15 temmuz çorbacıkların kurtarmadımı seni .D ahaha çatla çatır çatır kktc otellerinde çıkar videolan kula tapan, havhav seni.. Rezil olursun böyle

  • baran13 Eylül 2022 11:34

    Pensilvanya kahpesi yine kötüleme peşinde!  Ey kahpelerin kahpesi bak sen bu ülkeyi hiç hak etmiyorsun!  Nankör aşağılık ve alçaksın. Bu ülkenin en düşük kadınları bile senden daha erdemli ve dürüsttür.  '''Yok çocuk odasnı açbilonmu bilonmu''' angut daha Türkçe okuma yazmaktan haberi yok. Senin o rakamlarının yalan ve yanlı olduğunu defalarca yazdım ama aşşağılık fahişe ısrarla şeytanın avukatlığını yapıyor.   Biz her kötüden daha kötüyüz demek için her yalana yeni gelinin şeye yapıstığı gibi yapışacak kadar aşağılık ve karaktersiz.

  • Recai 13 Eylül 2022 09:48

    Kıyamam ya, üzüldüm parislilere. Biz de kışın gaz çıkarıp çıkarıp isinicaz artık

  • Hehe13 Eylül 2022 09:28

    Turkiyede sonen isiklari biten hayatlari ne zamn yqzacaksiniz yada …..

  • Türkoğlutúrk13 Eylül 2022 09:18

    Ben kombiyi nasıl yakacam derdinde,adam eyfelin ışığı derdinde.

  • baran13 Eylül 2022 13:40

      Yani Türkiye de kimse donmayacağı için sana sıkıntı mı oldu deftersiz? Deftersiz bak Türkiye de binaların % 85 i merkezi sistem öyle çocuk odası falan martaval anlatmayın!  Yalanı bırakın insan olmayı deneyin. Bunu yukarıdaki Pensilvanya  kahpesine de söyle sonra hep birlikte yalancılığı ve iftirayı bırakıp tövbe etmeye bakın!  Ya da Allah ın siz yalancı ve alçaklar için vereceği cezayı bekleyin. 

  • Hehe13 Eylül 2022 09:28

    Eee emir oyle geliyor nasil onceki haberler geldiyse