E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa Japonya’dan ders çıkartmalı---

​Avrupa Japonya’dan ders çıkartmalı

​Avrupa Japonya’dan ders çıkartmalı
19 Kasım 2014 - 11:07 borsagundem.com

Allianz baş ekonomisti Mohamed A. El-Erian, son yazısında Avrupa'nın Japonya'daki ekonomik gelişmelerden ders çıkartması gerektiğini yazdı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Allianz baş ekonomisti Mohamed A. El-Erian, Bloomberg View’de yayınladığı son yazısında Avrupa’nın Japonya’da gerçekleşen ekonomik gelişmelerden ders çıkartması gerektiğini yazdı.

Amerikalı ve Avrupalı pek çok uzmanın Japonya’nın ekonomik programı ile ilgili olarak ahkam kestiğini belirten El-Erian, batının geçmişte yaşadığı kötü günlere doğru tekrardan sürüklenmekte olduğuna değindi.

El-Erian, yazısında Japonya’nın ekonomik programına sadık kalmadığını ve gider vergilerindeki artışı gelecek yıla ötelendiğinin altını çiziyor. Piyasalarda Abe’nin açıklamalarının ardından Japonya ekonomisine yönelik eleştirilerin arttığını belirten El-Erian Japonya’yı eleştirmek yerine Japonya’dan ders çıkartılması gerektiğini vurguluyor.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin parasal genişleme, mali canlanma ve yapısal reform vaadiyle göreve geldiğini yazan El-Erian, yazısında Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi’nin de benzer vaatlerle iş başı yaptığını hatırlatıyor.

Parlamentoda  çoğunluğu elde tutmasına rağmen  Abe’nin yapısal reformları gerçekleştirmekte zorlandığının altını çizen El-Erian, Abe’nin erken seçime gitmek istemesinin altında görev süresini uzatmak ve elindeki politik gücü kuvvetlendirme arzusu olduğunu vurguluyor. Japonya ekonomisinin iyi gitmediğini belirten El-Erian ayrıca Japonya’da borç yükünün kontrolden çıkmadan ekonomik dengenin ve yapısal reformların yapılması gerektiğini belirtti.

El-Erian, yazısının sonunda Japonya’da özel sektörü canlandırmak adına çok büyük hatalar yapıldığını ve sektörde risk algısının yükseldiğine değiniyor ve bu durumun Japon yetkililerin çabalarının sonuç vermemesine sebep olduğunu iddia ediyor.

Hane halkı ve iş adamlarının yatırım ve harcamalarını önümüzdeki yıl yapılacak vergi artışı sebebiyle iptal edebileceğini belirten El-Erian, Avrupa’nın Japonya’dan ders çıkartmaması halinde zor bir duruma düşebileceğinin altını çizmiş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)