E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri günü yükselişle tamamladı---

Avrupa hisseleri günü yükselişle tamamladı

Avrupa hisseleri günü yükselişle tamamladı
11 Nisan 2016 - 19:40 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, bankacılık ve madencilikteki yükselişlerle, ardı ardına dördüncü haftalık düşüşünden sıçrayarak yükseldi

Avrupa hisse senetleri, bankacılık ve madencilikteki yükselişlerle, ardı ardına dördüncü haftalık düşüşünden sıçrayarak yükseldi. Geçtiğimiz haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştiren İtalyan bankaları, bugün Stoxx Europe 600 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti.

Banco Popolare SC ve UBI Banca SpA hisseleri, konuyla alakalı kişilerin, İtalya Hazine Bakanlığı ve merkez bankası yetkililerinin, büyük bankaların yöneticileriyle sorunlu kredilerle mücadelede yardımcı olabilecek bir fon oluşturma konusunu yapılacak bir toplantıda tartışacağını söylemesiyle, en az yüzde 7 yükseldi. Anglo American Plc ve ArcelorMittal metal fiyatlarıyla yükseldi.

Stoxx 600, Londra'da saat 16:32 itibariyle yüzde 0.4 yükseldi. Endeks gün içinde yüzde 0.9 yükselirken, yüzde 0.8'lik kayıplarını sildi.

Avrupa endeksi, küresel ekonominin gücü hakkında yenilenen endişelerin etkisiyle Mart ayında düşerken, Cuma günü gerçekleştirdiği ralliyle iki ayın en yükseğine tırmanarak, bir yılı aşkın sürenin en uzun haftalık kayıp serisini sonlandırmıştı.

Londra'da BGC Partners piyasa stratejisti Michael Ingram, "Gördüğümüz kazançlar ölü kedi zıplayışı gibi, temel göstergeler sallantıda görünüyor ve duyarlılık hala oldukça kırılgan." dedi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)