E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti---

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
09 Mart 2016 - 20:07 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın yarınki toplantıda ek teşvik açıklayacağı beklentisiyle yükseldi

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın yarınki toplantıda ek teşvik açıklayacağı beklentisiyle, yükseldi.

Prudential Plc, karında yüzde 19'luk artış açıklamasının ardından, yüzde 3'lük artışla sigorta şirketlerinin yükselişine öncülük etti. Glencore Plc maden şirketlerini yukarı taşırken, petroldeki yükseliş, enerji hisse senetlerinin iki haftanın en sert satışından sıçrama yapmasına yardımcı oldu. Burberry Group Plc, konuyla alakalı kişilerin HSBC Holdings Plc'nin yüzde 5 hissedar olmasının, Britanyalı moda şirketinden tek bir teklifle pay alması sonucu değil, seri halinde birkaç işlemin parçası olduğunu açıklamasından sonra, yüzde %6.8 düştü. Sağlık hizmetleri hisse senetlerindeki düşüş Stoxx Europe 600 Endeksi'nin öğleden sonraki kazançlarını azaltmasındaki en büyük etken oldu.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 1.3 kadar tırmandıktan sonra, Londra'da 16:30'da yüzde 0.6 yükseldi. Gösterge endeks küresel büyüme ve bankalarda çöküş endişeleriyle 2013'teki dip seviyeyi test ettiği geçen ayki düşük seviyenin yüzde 12 üzerinde seyrediyor.

Yatırımcılar, para politikasının büyümeyi artırma odaklı olacağına dair işaretler bulmak için yarınki AMB toplantısına odaklandı. AMB Başkanı Mario Draghi, Ocak ayında yaptığı konuşmada, yetkililerin bir sonraki toplantıda daha fazla teşvik açıklamayı gözden geçireceğini belirtmişti.

Londra'da EFG Asset Management araştırma birimi başkanı Daniel Murray, "Yarın için beklentiler oldukça yüksek," dedi ve "Faiz indirimine, varlık alım programı miktarında artışa ve AMB'nin alım yapacağı ürün yelpazesinin genişlemesine dair konuşmalar var. Yarın Draghi'nin piyasanın dilinden ne kadar iyi anladığını göreceğiz. Daha önce beklentileri inşa etmiş ve ardından bunları karşılayamamıştı” şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)