E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Avrupa hisseleri alıcılı seyrediyor---

​Avrupa hisseleri alıcılı seyrediyor

​Avrupa hisseleri alıcılı seyrediyor
11 Mart 2014 - 11:18 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, ekonomik iyimserlikle alıcılı seyrediyor.

Avrupa hisseleri, Almanya'da ihracatın beklentinin üstüne çıkmasıyla son üç günün ilk yükselişini kaydetti. ABD endeks vadelileri yatay seyrederken, Asya hisseleri alıcılı seyretti. Geberit AG, yeni CEO'sunu açıklamasından ve karlılığında artış kaydetmesinden sonra yüzde 2 yükseldi. Metallerin tırmanmasıyla, madencilik hisseleri endeksi 1 ayın en düşüğünden yukarı çıktı. Afrikalı Barrick Gold Plc yüzde 12 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 artışla Londra saatiyle 08:11'de 332.25 puana çıktı. Endeks, Ukrayna'nın Kırım bölgesinde yükselen tansiyon ile dün yüzde 0.5 kayıp yaşadı. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1'in altında gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 ilerledi. Almanya'dan gelen veriler ihracatın Ocak ayında yüzde 2.2 tırmandığını gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistler yüzde 1.5'lik bir yükseliş bekliyorlardı. Bu veriyle Mayıs 2012'den beri en büyük aylık artış kaydedildi. İthalat da yüzde 4.1 sıçramayla beklentileri aştı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)