E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa gaz fiyatları ılıman sıcaklık öngörüleriyle düşüşte---

Avrupa gaz fiyatları ılıman sıcaklık öngörüleriyle düşüşte

Avrupa gaz fiyatları ılıman sıcaklık öngörüleriyle düşüşte
07 Ocak 2022 - 15:30 borsagundem.com

Son hava durumu raporlarının daha ılıman sıcaklıklar öngörmeleri, Avrupa doğalgaz fiyatlarının bugün aşağı yönlü hareket etmesine neden oluyor.

Hollanda TTF hub’ı spot doğalgaz kontratı en son 4,15 EUR düşüşle 95,15 EUR/MWh, TTF Şubat vadeli doğalgaz kontratı 2,65 EUR azalışla 95,50 EUR/MWh seviyelerinden işlem gördü.

Montel-Foreks'in haberine göre, İngiltere'de, NBP hub’ı gün öncesi kontrat en son 0,50 p artışla 228,50 p/th, Şubat vadeli kontrat ise 5,55 p azalışla 235,27 p/th düzeylerinden satış gerçekleştirdi.

Avrupa’nın en büyük gaz tüketicisi Almanya’da, bugünkü tahminlere göre, Ocak ayının sonuna kadar görece ılıman sıcaklık seviyeleri görülecek.

Bir analist, hava durumu modellerinin belirsiz olduklarını belirterek, bazı meteoroloji servislerinin bu tahminlerin aksini öngörüyor olduklarını aktardı.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa depolama sahaları en son %55,8 dolulukta görüldü. Bu oran, bir yıl öncesinde ise %72 civarında idi.

TürkAkım'da 34,8 milyar metreküp gaz taşındı

 

Kazakistan'da protestoların ardından gaz fiyatları düşürülüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)