E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
26 Haziran 2020 - 10:08 borsagundem.com

Korona virüs vaka sayısındaki artışın kısıtlamaları geri getireceği endişelerine rağmen Avrupa borsaları haftanın son işlem gününe alıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,95 artışla 363 puandan işlem gördü.

Bankalar, regülatörlerin sermayeyi serbest bırakacak kuralları gevşetmesinin ardından yükseldi. Ancak FED'in en büyük bankaların temettü artıramayacağı ya da hisse geri alımı yapamayacağını açıklamasının ardından seans sonrasında düştü. Ayrıca yatırımcılar neredeyse 1.5 milyon ile tahminleri aşan işsizlik başvuruları gibi ekonomik verilerle de mücadele ediyor.

Enfeksiyon sayılarında günlük rekorlar kaydedildikçe karantina uygulamalarının yeniden gündeme geleceğine ilişkin endişeler ve ekonomilerin yeniden açılmalarının daha yavaş olması yatırımcı güvenini olumsuz etkiliyor. ABD, Teksas ve Florida'da bir sonraki yeniden aşamalarını durdurdu. Sağlık liderleri İngiltere'ye ikinci dalgaya hazırlık yapma çağrısında bulundu.

Villere & Co. portföy yöneticisi Sandy Villere, Bloomberg TV ile gerçekleştirdiği mülakatta "FED bu piyasayı o veya bu şekilde destekleyecek. Yine de birkaç dip daha yapacağını düşünüyorum. Piyasanın şu noktada temel göstergeleri ya da karları dikkate almaması şaşırtıcı. Sadece ve sadece pandemiyi dikkate alıyorlar." dedi.

Borsa İstanbul haftanın son gününe moralli başladı

Blackrock CEO’su: Borsalar virüsle yaşamayı öğrenecek

Küresel borsalar FED’den ümidini kesmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)