E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları Wall Street’i geride bırakabilir---

Avrupa borsaları Wall Street’i geride bırakabilir

Avrupa borsaları Wall Street’i geride bırakabilir
03 Temmuz 2020 - 12:54 borsagundem.com

ABD’de her geçen gün artan vaka sayıları ve Avrupa’da virüsün kısmen kontrol altına alınması Avrupa borsalarının ABD endekslerinden daha iyi bir 2020 yılı performansı göstermesine neden olabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’in önde kurumlarının 2020 tahminleri Avrupa borsalarının ABD’deki rakip endekslerine göre çok daha başarılı bir dönem geçireceğine dair öngörüleri giderek artıyor

ABD’de yeniden yükselişe geçen korona virüs vakalarının Avrupa’da düşüşünü sürdürmesi büyük para yönetimi şirketlerinin Avrupa’daki iyileşme sürecinin daha verimli olacağını belirtmesine neden oluyor. Barclays, Blackrock ve diğer birçok banka yatırımcılarına varlıklarını Avrupa hisse senetlerine kaydırmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Bu bakış açısı yüksek frekanslı verilerin küresel ekonomilerdeki yeniden açılmasına odaklanmasıyla daha fazla popülarite kazandı. Marketwatch’un haberine göre analistler ABD’de hızla artan vaka sayılarının ülkedeki normale dönüşü geciktireceğini bu süreçte Avrupa’da azalan vaka sayılarınınsa Avrupalıları cesaretlendirerek tüketime yönlendireceğini öngörüyor.

Avrupa’da tüketici güveni artıyor

Blackrock Yatırım Enstitüsü analistleri geçtiğimiz hafta paylaştıkları notta, “Avrupa’da hareketlilik hızla toparlandı ve ABD ile şu anda eşit seviyelerde. Bizim görüşümüze göre özellikle salgının tekrar canlanması daha düşük bir ihtimal haline gelmesi, ekonomik aktivitede yeniden yükseliş için önemli bir işaret” ifadelerine yer verildi.

Korona virüs salgınından önce, Avrupa piyasaları, Euro Bölgesi'nin yıkıcı borç krizinden yavaş bir toparlanma kaydetmekteydi ve Avrupa Merkez Bankası'nın yüz milyarlarca devlet tahvili satın alıp gösterge faiz oranını sıfırın altına indirmesinden sonra bile ABD'deki emsallerini geride bırakıyordu.

Son on yılda, STOXX Europe 600 endeksi yıllık %8,1 ortalama gelir sağlarken, S&P 500 aynı dönemde yıllık %14,2 değer kazandı. Wall Street genelinde yatırımcıların büyük bir kısmı ise ABD ekonomisinin ve endekslerin bu güçlü performansı sürdürmesini bekliyor.

Fransa merkezli finans kurumu Société Générale’in Döviz Stratejisti Kit Juckes, yaptıkları analizlere göre 2021 yılı sonunda kovid-19 öncesi üretim seviyelerine ulaşılması konusunda ABD’nin halen daha iyi bir iş çıkardığını belirtiyor.

Fakat yatırımcılar ABD’nin korona virüs krizini yanlış yönetmesi ve artan vaka sayıları nedeniyle 2020’nin bir özel durum oluşturabileceğini belirtiyor. ABD’de Perşembe günü bir günde 50 binden fazla vaka sayısı görüldüğü açıklanmıştı.

Avrupa Birliği’nde kurtarma fonu bilmecesi

Euro Bölgesi yatırımcılarının umutları arttıran bir diğer önemli faktör de bazı Avrupalı liderlerin güçlü bir mali teşvik paketi yürütmeye yönelik baskısı. 2008 Finansal Krizi sürecinde Euro Bölgesi’nin toparlanmamasındaki en büyük neden liderlerin bu tip önlemler almaya yaklaşmamasıydı. Ancak kurtarma fonunun tartışılacağı Avrupa Birliği zirvesinin sonuçları yatırımcıları hayal kırıklığına uğratabilir.

Bank of Amerika Küresel Araştırmalar Birimi analistleri AB kurtarma fonuna ilişkin "Borsa aşırı fiyatlandırma yapmış olabilir. Avrupalı yetkililer bu tür kararları abartma konusunda güçlü bir yeteneğe sahip olsalar da ayrıntıların ve gerçek uygulamanın hayal kırıklığına uğratabileceği riskini görüyoruz" ifadelerini kullanıyor.

BNP Paribas'ta döviz manipülasyonun faturası 350 milyon dolar

 

Fitch yılın ilk yarısında 33 ülkenin notunu düşürdü

 

Avrupa ekonomisi beklenen hızda toparlanmıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum03 Temmuz 2020 18:38

    Gelecek yuhan da ve çinde boşverin abd yi

  • Yorum03 Temmuz 2020 18:36

    Abd para basıp duruyor gelirleri giderlerini tutmuyor açığı para basarak hallediyorlar bu duruma diğer ülkelerin hooop bidakka nerede bu yoğurdun bolluğu demesine bakar dolar yerine euro veya yuhan tutmaya başlarlarsa abd ekonomisi tepe taklak olur vasat bir ekonomi olma yolundalar tek gücü abd doları