E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları karışık seyirle açıldı---

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı

Avrupa borsaları karışık seyirle açıldı
18 Temmuz 2023 - 11:01 borsagundem.com

Ekonomik aktiviteye ilişkin endişeler ve süren yüksek enflasyon nedeniyle küresel piyasalarda risk iştahı düşerken Avrupa borsaları, ECB yetkililerinin açıklamaları ve enflasyon rakamlarına odaklandı

Haftaya karışık seyirle başlayıp günü ekside kapatan Avrupa borsaları, salı gününe de karışık seyirle başladı. Endekslerin düşmesinde en büyük etken ekonomik aktivitelere ilişkin endişeler ve yüksek enflasyon oldu. 

Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yatay bir seyirle 458,1 puan, Almanya'da DAX 40 endeksi yüzde 0,1 azalışla 16.046 puan oldu.

İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,1 artışla 7.411 puan, Fransa'da CAC 40 endeksi dünkü kapanışının hemen üzerinde 7.293 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,3 değer kaybıyla 9.413 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,1 azalışla 28.580 puanda bulunuyor.

Yükseliş eğilimini üst üste 9. işlem gününe taşıyan euro/dolar paritesi, şu sıralarda yüzde 0,3 artışla 1,1270 seviyesine ulaşarak 25 Şubat 2022'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Euro Bölgesi'ndeki enflasyon verileri takip ediliyor

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmayı sürdürüyor.

Analistler, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ve bölgede açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcıların odağında bulunduğunu söyledi.

ECB Üyesi Joachim Nagel, dünkü açıklamalarında, bu ayki toplantıda faiz artışının gerekli olduğunu belirterek, eylül toplantısı için verilere göre hareket edileceğini kaydetti.

Analistler, bugün ayrıca ABD'de perakende satışlar ve sanayi üretimi verilerinin takip edileceğin bildirdi.

Borsa güne rekorla başladı

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Euroda yeni rekor! 30 TL barajını aştı

 

Piyasalarda enflasyon ve resesyon endişeleri artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)