E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları düşüşle açıldı---

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

Avrupa borsaları düşüşle açıldı
21 Mayıs 2020 - 10:09 borsagundem.com

Korona virüs kaynaklı olumsuz verilerin gelmeye devam etmesiyle Avrupa borsaları yeni güne satıcılı başladı

Açılışın ardından, Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0.8, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 1.2, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0.8, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 1.2 , İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 1.5 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1.2 geriledi.

Japonya ve Hong Kong hisse senetleri kazançlarını geri vererek yatay seyrederken Çin hisseleri dalgalandı. ABD Senatosu bazı Çinli şirketlerin ABD Borsalarında işlem görmesini engelleyebilecek bir yasayı geçirdi. S&P 500 Endeks vadelileri, endeksin Çarşamba günü yükselişle kapatmasının ardından geriledi. ABD Hazine tahvili faizleri gerilerken ham petrol fiyatları sınırlı yükseldi.

Virüse karşı olası bir aşıyla ilgili çelişkili haberlerin arasında kalan yatırımcılar, hükümetlerin kapanma önlemlerini gevşetme çabalarını değerlendirdi. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 28 - 29 Nisan toplantı tutanaklarına göre ABD merkez bankacıları pandeminin şiddetli bir ekonomik tehdit oluşturduğunu belirtti.

Senato Çarşamba günü teklifi ezici bir çoğunlukla kabul etti. Söz konusu karar Alibaba Group Holding Ltd. ile Baidu Inc. gibi Çinli şirketlerin ABD borsalarına kote olmasını engelleyebilir ve dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gerginliği artırabilir.

Borsa İstanbul'un gözü merkezde

Beyaz saray aşı danışmanından şüpheli hisse satışı

Borsalarda kar satışları tekrar tetiklenebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)