E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBeyaz saray aşı danışmanından şüpheli hisse satışı---

Beyaz saray aşı danışmanından şüpheli hisse satışı

Beyaz saray aşı danışmanından şüpheli hisse satışı
21 Mayıs 2020 - 09:51 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın, virüs salgınına karşı oluşturulan aşı programının başına getirdiği Moncef Slaoui geçtiğimiz gün 12 milyon dolar değerinde Moderna hissesi sattı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı oluşturulan aşı programının başına getirdiği Fas asıllı Amerikalı Müslüman doktor Moncef Slaoui, Geoff Bennett’ın ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberine göre geçtiğimiz gün 12 milyon dolar değerinde Moderna hissesini sattı.

Moderna Inc.'in deneysel bir aşısı, ilk insanlı deneylerden gelen sınırlı verilere göre bağışıklık sisteminin korona virüsü defetmesine yardımcı olabileceği yönünde ümitlendirici erken sinyaller vermesinin ardından Pazartesi günü hisseleri %20 yükseldi. Şirketin piyasa değeri ise kısa sürede 2,4 milyon dolardan 12,4 milyon dolar çıktı.

Harvard Tıp Fakültesi ve Tufts Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmalarını sürdüren ve 100'den fazla uluslararası makalesi bulunan Slaoui, "AIDS Aşı Girişimi" isimli kuruluşun da yönetim kurulu üyeliğini yapıyor. Halen 10 milyon değerinde GlaxoSmithKline hissesi bulunan bilim adamı aynı zamanda biyoteknoloji start-uplarına yatırım yapmak konusunda uzmanlaşmış bir girişim sermayesi şirketi olan Medicxi'nin ortağı konumunda. GlaxoSmithKline şirketi de Sanofi ortaklığında korona virüs aşısı geliştirmeye devam ediyor.

New York borsası yükselişle kapandı

Beyaz Saray'da Kovid-19 için heyecanlandıran açıklama

Sonuçlar olumlu demişti: Moderna aşı için para toplayacak

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Münafık değilim21 Mayıs 2020 12:07

    Eee nerdesin Ahmet Birdirbir geçen gün mümin kardeşimiz vs diyordun. Al mümin kardeşin insider trading yapıyor kendi firmalarında. Sanki acından ölmüş. Övdüğün gibi yer şimdi de çünkü bu yaptığı haramdır. Gerçi sizin gibiler helal haramı ne bilir