E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği şokta---

Avrupa Birliği şokta

Avrupa Birliği şokta
14 Kasım 2015 - 02:42 borsagundem.com

AB Komisyonu Başkanı Juncker: Paris'te yaşanan olaylardan dolayı derin şok yaşadım. AB Konseyi Başkanı Tusk: Şok içerisinde izliyorum

Avrupa Birliği (AB) ve NATO'dan Paris'te gerçekleşen saldırılar sonrasında Fransa'ya destek ve beraberlik açıklamaları yapıldı. 

Brüksel'deki yetkililer, Paris'teki saldırılarla ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesaplarından açıklamalarda bulundu.

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Paris'te gerçekleşen saldırıları şok içerisinde izliyorum. Fransa halkı ve yetkilileriyle tam dayanışma içerisindeyim ve onların acısını paylaşıyorum" ifadesini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, "Paris'te yaşanan olaylardan dolayı derin şok yaşadım. Fransa'daki insanlarla tamamen birlik içerisinde duruyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz da "Paris'ten korkunç haberler geldi. Düşüncelerimiz, saldırıların mağdurlarıyla ve yetkililerle" açıklamasını yaptı.

AB Dış ilişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Paris'te yaşanan terör olaylarının acısını paylaştığını belirterek, “Avrupa Fransa ve Fransa halkı ile beraber" ifadesini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Bu gece Paris'te yaşanan dehşet verici saldırılardan dolayı derinden şoka uğradım. Düşüncelerim mağdurların aileleri ve Fransa halkıyla beraber. Terörizme karşı mücadelede güçlü ve birlik halinde duruyoruz. Terörizm demokrasiyi asla mağlup edemeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz14 Kasım 2015 17:37

    yıl 1991 hain İngiliz oyunu Saddam nükleer bomba yapıyor diye abd ile işbirliği yapıyorve ıraka savaş açılarak pandoranın kapağı açılmış oluyodu Ortadoğu darmadağın bugünün hesabını yapamadılar12eylül gibi olaylarda onların eseriydi

  • cenk14 Kasım 2015 17:14

    şoka girmişler. şimdiye kadar keyifle ortadoğuyu izliyordunuz.

  • bosgezen14 Kasım 2015 17:05

    bu herifler sadece avrupada yasanlari insan olarak sayiyor onun icin bu herifin yasadigi sok , 5 yildir suriyede olen insanlar irak ,afganistan, libya , ordakiler insandan sayilmiyor afrikada hergun olen insanlar ,somurgeci adi herifler ,kendilerinin finans etigi terorizim kendilerini vurunca sok yasarlar

  • mehmet hanifi14 Kasım 2015 14:05

    evet sivil öldürülmez ama suriyedeki hergün ölen yüzlerce sivil neden medyada bu kadar karsılık bulmuyor yoksa avrupa insanı ortadoğu insanından değerlimi neden kimse gerekeni yapmıyor ve suriyeyi seyrediyor

  • insallah masumlar ölmemistir14 Kasım 2015 12:27

    cok uzulduk ama biz kim ölurse uzuluyoruz. biz surekli sehit verirken pkk yaninda olanlar gorsun ne demek.

  • Murocan14 Kasım 2015 04:06

    Ortadoğuda binlerce müslüman ölürken şok yaşamayan zihniyet.