E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Birliği, Gazze için harekete geçti---

Avrupa Birliği, Gazze için harekete geçti

Avrupa Birliği, Gazze için harekete geçti
16 Ekim 2023 - 22:53 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin Mısır üzerinden Gazze'ye insani hava koridoru açacağını ve ilk uçuşların bu hafta yapılmasının beklendiğini açıkladı.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalar her geçen gün şiddetini artırıyor. Yaşananlar tüm dünyada yakından takip ediliyor.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Berlin Süreci Zirvesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği'nin (AB) Mısır üzerinden Gazze'ye insani yardım için hava koridoru açacağını duyurdu.

"Gazze'deki Filistinlilerin insani yardıma ihtiyacı var"

Ursula von der Leyen, "Gazze'deki Filistinlilerin insani yardıma ihtiyacı var. Hamas'ın barbarlığının bedelini onlar ödeyemez. Bu nedenle de Mısır üzerinden Gazze'ye bir AB insani yardım koridoru oluşturuyoruz. İlk iki uçuş bu hafta yapılacak" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı, AB'nin Gazze'deki sivillere destek olmak için insani yardım miktarını üç kat artırarak 75 milyon euro seviyesinin üzerine çıkarma kararı aldığını söyledi.

Bakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile görüştü

 

Netanyahu'dan İran ve Hizbullah'a uyarı

 

Erdoğan'ın diplomasi trafiği sürüyor: Miçotakis ile görüştü

 

İsrail-Hamas çatışmaları: Gazze'de insani dram!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)