E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvdagiç: TCMB’nin kararı reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek---

Avdagiç: TCMB’nin kararı reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek

Avdagiç: TCMB’nin kararı reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek
03 Temmuz 2023 - 12:34 borsagundem.com

İTO Başkanı Avdagiç, TCMB'nin şirketlerin döviz pozisyonu bildirim yükümlülüğünü Ocak 2024’e ertelemesine ilişkin, "TCMB’nin piyasa dostu bu kararı, reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçen ay Para Politikası Kurulu (PPK) metninde vurguladığı sadeleşme sürecinde yeni bir adımla raporlama yükümlülüğünü, 50 milyon lira ve üzeri kredi bakiyesi bulunan firmaları da içerecek şekilde kapsama giren tüm firmalar için Ocak 2024 raporlama döneminden başlamak üzere erteledi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "TCMB, 50 milyon üstü kredi kullanan şirketlerin son tarihi 30 Haziran 2023 olan döviz bildirim yükümlülüğünü 2024'e kadar erteledi. Çözüm odaklı yaklaşımı için TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan’a teşekkür ediyorum. TCMB’nin piyasa dostu bu kararı, reel sektörün bürokratik yükünü hafifletecek." ifadelerini kullandı.

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

 

Merkez Bankası'ndan döviz satışı kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet Özbir03 Temmuz 2023 15:31

    bu bürokratik yükü kim koydu, kim hafifletiyor? niye kaldırdılar, niye indi? yağcılık da zor zanaat

  • SSK emekli 03 Temmuz 2023 14:56

    Acil intibak

  • Kaçan Grup 03 Temmuz 2023 13:42

    yağcılık ticaret odası başkanı

  • borsacı03 Temmuz 2023 13:02

    TL düşmanı dış güçler iç tehditler TL yi tedavülden kaldırıp dövize geçmek zorunda bırakıyor çünkü tl her gün deger kaybedip süreli degersizleşiyor halk fakirleşip sefil oluyorsa kur koruma ile korunuyor tl bitiriliyorsa milli paramızdan daha dazla zarar görmeden tl terk edlip dövize geçilmeli,merkez bankası ülkeyi yönetmiyor ben yönetiyorum diyen ekenomist merkez bankasını lav etmeli.

  • erhan03 Temmuz 2023 12:54

    PARA SOZ KONUSU OLDUGUNDA DUNYANIN EN HIRSIZ SERMAYESI EN BEYINSIZ IDARESI EN ASALAK HALKI NEDEN TR DE DIYE KAFA YORUN SABAHTAN AKSAMA MASAL ANALTMAK YERINE...FINANS DEGIL MUNAFIKLIK ESAS BUNUN ARKASINDA...