E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAtlantik Petrol’de kim işlem yapıyor---

Atlantik Petrol’de kim işlem yapıyor

Atlantik Petrol’de kim işlem yapıyor
13 Eylül 2013 - 09:59 borsagundem.com

Pazarlıklar halka arz öncesi yapılmış; ortaklar Bahadır isimli manipülatörden önce satışa geçmiş...

BORSAGUNDEM.COM
Ortak satışlarıyla gündeme gelen ve halka arz sonrası yatırımcıyı mağdur eden Atlantik Petrol hisselerinde Bahadır K. isimli eski yasaklı manipülatörün işlem yaptığı kulislerde konuşuluyor. İddialara göre manipülatör, halka arz öncesi şirkete 500 bin lira kaynak sağlayarak karşılığında 1 milyon 500 bin hisse almış. Zaten şirket geçen yılın sonlarına doğru yaptığı halka arzda 1 milyon 950 bin adet hisse satmıştı. 4.5 liradan yapılan hisse satışıyla birlikte şirketin yüzde 32.5’i halka açık konuma gelmişti. Son günlerde gerçekleştirilen hisse satışlarıyla birlikte şirketin halka açıklık oranı yüzde 70’e yaklaştı. Hisse fiyatı ise 2 lira sınırına gelmiş durumda.
Ortaklar arasında adeta "bir an önce satayım" yarışının nedeni ise Bahadır K. isimli manipülatörün elindeki hisseler olduğu söyleniyor. Ortak satışları ne zaman sona erer bilinmez ama son dönemde halka açıldıktan kısa bir süre sonra yaşanan ortak satışlarının yatırımcıları mağdur ettiği biliniyor. Ran Lojistik, Ataç ve Mango gibi şirketlerde olduğu gibi halka açıklık oranı yükseldikten sonra şirketlerde finansal sıkıntılar ortaya çıkıyor. Uzmanlar, bu tür halka arazların halka arz seferberliği ve sermaye piyasalarının geleceğini riske attığını öne sürerek, piyasaya yeni yatırımcı gelmediği gibi mevcut yatırımcıların da bu yüzden piyasaları terk ettiğini vurguluyor.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)