E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakAtaköy'deki kulelere durdurma kesinleşti---

Ataköy'deki kulelere durdurma kesinleşti

Ataköy'deki kulelere durdurma kesinleşti
10 Temmuz 2014 - 06:25 borsagundem.com

İstanbul’un doğal tek plajı Ataköy sahiline 70 metrelik 25 kule inşaatıyla ilgili yargı kararı Bölge İdare Mahkemesi’nin itirazı reddiyle kesinleşti

Bu kararla birlikte gözler, inşaatları mühürlemek için 1 aylık sürenin dolmasını bekleyen Bakırköy Belediyesi’ne çevrildi. Sahile yapımı süren ve bölge halkıyla çevrecilerin büyük tepkisini çeken inşaatlara yapım izni veren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları için Prof. Dr. Mesture Ayfer Kaynar tarafından İstanbul 5. İdare Mahkemesi’nde açılan davada mahkeme 2 Mayıs 2014 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı vermiş, İBB ve Kültür Turizm Bakanlığı karara bir üst mahkeme olan Bölge İdare Mahkemesi’nde itiraz ederek, yürütmeyi durdurma kararının iptalini istemişti. Davacı Prof. Kaynar karar için, “İstanbul’da da hâkimler varmış” dedi. Karar, Bakırköy Belediyesi’nin imar planına aykırı tadilatlar nedeniyle geçen ay mühürlenen Hyat Regency Otel inşaatını da kapsıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)