E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAtaç'ın CEO'su 4 ay dayanabildi---

Ataç'ın CEO'su 4 ay dayanabildi

Ataç'ın CEO'su 4 ay dayanabildi
02 Eylül 2013 - 16:10 borsagundem.com

Borç içinde yüzen Mango'yu bırakıp Nisan ayında yine borçla boğuşan Ataç İnşaat'ın CEO'luğunu üstlenen Cüneyt Sel'in buradaki kariyeri de uzun sürmedi

Ataç İnşaat, KAP'a "24 Nisan 2013 tarihinden itibaren şirketimizde CEO'luk görevini yürüten Cüneyt Sel görevinden ayrılmıştır" açıklamasını yaptı.
Sel'in görevi bırakmasında, şirketin 2013 yılı ilk 6 aylık bilançosunda 196,2 milyon TL gibi çok yüksek bir zarar açıklamasının etkili olduğu konuşuluyor.
Sel, Ataç İnşaat CEO'luğunu üstlenmeden önce ise hacizlerle boğuşan ve ‘iflas ertelemesi’ talep eden Mango Gıda’da yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu. Ataç İnşaat’ın da yüksek miktarda borcu bulunduğu biliniyor.
BİLGİ SIZDIRMAKLA SUÇLANMIŞTI
Cüneyt Sel, Hazine ve bankacılık sektöründe uzun yıllar görev yapmış, piyasaların yakından tanıdığı bir isim. Ecevit hükümeti döneminde kısa süreliğine Hazine müsteşar vekili olan Sel hakkında önemli iddialar gündeme gelmişti. Görevdeyken basında isim verilmeden Hazine’den bilgi sızdırmakla suçlanan Sel, bu iddialar karşısında istifasını vererek hakkında da soruşturma açılmasını istemişti.
Bazı kesimlerse Ataç'ın yüksek borçluluk rakamları ve rekor zararının yanı sıra ilgili sektörlerde deneyimi olmamasının da Cüneyt Sel'in istifasında etkili olduğunu ileri sürüyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • krm-i03 Eylül 2013 10:38

    Doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar sözünü hatırlayın biz doğru yazdık hoşunuza gitmedi galiba

  • krn-i03 Eylül 2013 10:15

    CEO ya artık bir Türk ismi bulunsun her ürünün adı yabancı Türk dil kurumu neden kuruldu ,yabancılaşıyoruz

  • Ayla Akcan02 Eylül 2013 22:24

    Kimsenin ahı kimsede kalmıyor.

  • yorumcu02 Eylül 2013 21:05

    dort ay dayandı degıl ısını tamamladı bu adam halka acık sırketın ıcını bosaltma uzmanı mango gıdada ısını yapdı ataca gecdı oda tamam sımdı sıra kımde bakalım

  • makus yatırımcı02 Eylül 2013 20:49

    Bu bist denen pis kokulu bir yatırım ortamı mango ataç sadece birkaç örnek....YAZIK

  • bilançolar gerçekmi02 Eylül 2013 20:37

    Halka açılan şirketler milletten parayı topladıktan sonra hızla bilanço hileleri ile şirketin içini boşaltıyorlar. Kimisi süründürüyor. Kimisi ise giyotin gibi kesiyor.Halka arz edilen firmaların bilançoları LAĞIM kokuyor.

  • ali02 Eylül 2013 19:02

    bistteki firmaların en çok hoşuma giden tarafı kısa sürede yüklü zararlar edebilme becerileri hokus pokus bir varmış bir yokmuş masal gibi bir zamanlar bistte bir şirket arz olmuş...