E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya piyasaları "şirket karları"ndan yön buluyor---

Asya piyasaları "şirket karları"ndan yön buluyor

Asya piyasaları şirket karlarından yön buluyor
13 Mayıs 2016 - 07:53 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler pek de olumlu çıkmayan şirket karlarına çevrilmiş durumda

Asya hisse senetleri, kötüleşmekte olan ekonomik veriler döneminde, şirket karlarının da olumlu işaret vermemesi ile birlikte düştü ve üçüncü haftayı da kayıpla geçmeye yöneldi. Ham petrol altı ayın en yüksek seviyesinden düşerken, Güney Kore wonu zayıfladı ve Japon yeni ve altını da içeren güvenli liman niteliğindeki varlıklar değer kazandı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki 10 sanayi grubunun tümü düşerken, teknoloji hisselerini içeren grup, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.'nun Apple Inc.'nin iPhone ürünü için chip satışının azalacağını açıklamasının ardından iki ayın en düşük seviyesine indi. Kore para birimi won, gelişen piyasa para birimlerindeki düşüşlere öncülük ederken, yen haftalık kaybının bir kısmını geri aldı. Avustralya doları, merkez bankasının bu ayki faiz indirimine ilave indirimlere gideceği beklentisine bağlı olarak iki ayın en düşük seviyesine indi. Ham petrol varil başına 45 dolara doğru geriledi ve bakır ve altın haftalık kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Hisse senetlerinde Şubat ayındaki dip seviyeden başlayan yukarı ivme, küresel ekonomideki yavaşlama işaretleri ve hayalkırıklığı yaratan şirket karlarının merkez bankası yetkililerinin büyümeyi etkin bir şekilde güçlendirip güçlendiremeyeceğine ilişkin endişeleri artırması ile birlikte, son bir ayda teklemeye başladı. Bloomberg'in derlediği verilere göre, MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde şu ana kadar karlarını açıklayan şirkeetlerin yaklaşık yüzde 60'ı analistlerin beklediğinden daha kötü kar açıkladı. Malezya ve Hong'un bugün ekonomilerinin ilk çeyrekte hız kaybettiğini açıklaması beklenirken, Çin'de Cumartesi günü açıklanacak olan sanayi üretimi verisinin Nisan ayında ılımlı çıkması bekleniyor.

Old Mutual Global Investors (Asia Pacific) Ltd. yatırım direktörü Oliver Lee, "Mart ve Nisan ayındaki rallinin ardından, durum biraz belirsiz görünüyor," dedi ve "Piyasada çok fazla inanç yok. Piyasa halen merkez bankası beklentileri ve kur hareketleri ile yön buluyor. Japonya'da kar sezonu iyi değil" şeklinde görüş bildirdi.

Çin'de Pazar gününe kadar yeni kredilerin detaylarının açıklanması bekleniyor ve ekonomistler bu kredilerin Nisan ayında önceki aya göre yüzde 40 düşeceğini tahmin ediyor. ABD'de bugün açıklanacak olan perakende satışlar verisinin Nisan ayında bu yıl ilk kez artış göstermes bekleniyor ve tüketici güveninin Mayıs ayında yedi ayın en yüksek seviyesine tırmanması öngörüüyor. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda konuşma yapacak. Güney Kore Merkez Bankası bugünkü toplantıda gösterge faizi değiştirmeyerek rekor düşük seviyede bıraktı. Bu karar, Bloomberg'in anketine katılan 18 ekonomistin 15'i tarafından tahmin ediliyordu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:13'te yüzde 0.9 aşağıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)