E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAsya borsaları yükselişini sürdürdü---

Asya borsaları yükselişini sürdürdü

Asya borsaları yükselişini sürdürdü
28 Haziran 2013 - 08:19 borsagundem.com

Asya borsaları Nikkei endeksindeki sert yükselişin öncülüğünde yükselişini sürdürdü

Asya borsaları Japonya'nın Nikkei endeksindeki sert yükselişin öncülüğünde yükselişini bugün de sürdürdü.
ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) iki yetkilinin daha, para politikasında sıkılaştırmanın hâlâ uzak ihtimal olduğu yönündeki açıklamalarının Wall Street'e yükseliş getirmesi, Asya'da da piyasadaki güvenin artmasını sağladı.
Nikkei'deki yükselişte ise Japonya'da açıklanan olumlu ekonomik veriler etkili oldu. MSCI'nın Japonya hariç Asya Pasifik borsalar endeksi bugün yüzde 0.9 yükseldi.
ABD borsaları bazı Fed yetkililerinin, bankanın ekonomiye sağladığı parasal destekleri yakın zamanda geri çekebileceği konusundaki endişeleri azaltan açıklamalarının ardından yükselişini dün de sürdürdü.
Dow endeksi 19 Haziran'dan bu yana ilk defa 15,000 puanın üzerinde kapandı. ABD'de dün açıklanan ekonomik veriler de borsadaki yükselişe destek sağladı. Haftalık işsizlik maaşı başvuruları düşerken, kişisel gelirler ve harcamalar da arttı. New York Fed Başkanı William Dudley, ekonomik büyüme ve istihdamın beklenenden zayıf performans göstermesi halinde Fed'in varlık alımlarının Başkan Ben Bernanke'nin işaret ettiğinden daha etkin olacağını söyledi. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ise tahvil alımlarının hızının değişen ekonomik koşullara bağlı olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)