E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları sert düştü---

Asya borsaları sert düştü

Asya borsaları sert düştü
22 Şubat 2022 - 07:57 borsagundem.com

Asya hisse senetleri Putin'in, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların tanınmasına dair kararnameyi imzalamasının ardından sert düşüşler kaydetti.

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilimin sıcak bir çatışmaya döneceği endişeleri hisse senedi endekslerini aşağı çekiyor.

Asya Pasifik hisse senetleri Salı günkü işlemlerde yatırımcıların odak noktasını Rusya Ukrayna gerilimine çevirmeleri ile sert kayıplar yaşandı.

Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetlerinin endeksi HSCE şu sıralarda yüzde 2,88 ve Hong Kong Hang Seng Endeksi yüzde 2,95 ekside.

Hong Kong'da işlem gören Alibaba hisseleri yüzde 5'den fazla düştü. Şanghay Bileşikve Shenzen endekslerinde kayıplar yüzde 1'i aştı.

Japonya'daki kayıplar da Nikkei 225 ve Kospi endekslerinde yüzde 2 civarında gerçekleşti. Güney Kore'nin Kospi endeksi de yüzde 1.87 düştü. Avustralya Borsasında ise kayıplar yüzde 1.5 civarında gerçekleşti.

Çin Maliye Bakanı: Para ve maliye politikaları arasında koordinasyon güçlendirilecek

Çin Maliye Bakanı Liu Kun, Çin'in bu yıl para ve maliye politikaları arasında koordinasyonu güçlendireceğini, vergi ve harçlarda daha büyük indirimlere gideceğini bildirdi.

Merkezi hükümetin yerel yönetimlere transfer ödemelerini bu yıl artıracaklarını belirten Liu Kun, 2022 tranfer ödemelerinin vergi indirimlerinin yerel yönetim gelirlerine etkisinin telafi edilmesine yardımcı olacağını vurguladı.

Çin Maliye Bakan Yardımcısı da, bu yıl yerel yönetimleri mali operasyonlarının istikrarını sağlayacaklarını ifade etti.

Putin Rus askerlerine işgal emrini verdi

 

ABD'den Putin'e cevap: Yaptırım uygulanacak

 

Putin Donbas kararını açıkladı: Donetsk ve Luhansk'ı tanıyorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)