E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları pozitif seyirde---

Asya borsaları pozitif seyirde

Asya borsaları pozitif seyirde
05 Ocak 2023 - 07:06 borsagundem.com

Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelede daha yüksek faiz oranları taahhüdünü görmezden gelmesiyle yükseldi.


Anakara Çin'in Shenzhen Bileşeni yüzde 2,42 yükselirken, Şanghay Kompoziti yüzde 1,03 yükseldi

Hong Kong'un Hang Seng endeksi, yatırımcıların Aralık ayı için Çin'in Caixin hizmetleri Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ndeki iyileşmeyi sindirmesiyle önceki yüzde 2'den fazla kazançlarını geri alarak yüzde 1,60 arttı. Hong Kong'un S&P Satın Alma Yöneticileri Endeksi, özel sektör daralmasında bir gevşemeye işaret etti.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,669 yükseldi. Japonya'da ilk işlem saatinde Nikkei 225 yüzde 0,68 yükselirken, Topix yüzde 0,16 oranında değer kazandı. Kospi yüzde 0,49 yükseldi ve Kosdaq kısmi olarak yükseldi.

Singapur'un Kasım ayı perakende satışlarının günün ilerleyen saatlerinde açıklanması planlanıyor.

Fed'in Aralık toplantısından Çarşamba günü yayınladığı tutanakların enflasyon yüksek kaldığı sürece yüksek faiz oranlarının devam edeceğini göstermesiyle Wall Street'te bir gecede hisse senetleri iki günlük bir kayıp serisi yakaladı.

Asya borsaları 'Fed tutanakları' öncesi yön arayışında

 

Fed yetkilileri 2023'te faiz indirimi olmaması konusunda hemfikir

 

FOMC tutanakları sonrası küresel hisse piyasaları dalgalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)