E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor---

Asya borsaları haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor

Asya borsaları haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor
14 Temmuz 2017 - 08:22 borsagundem.com

Artan risk iştahıyla küresel borsalar rekor kırdı

Küresel borsalar, Fed'in kademeli faiz artırımı uygulayacağı ve güçlü bilanço dönemi beklentileriyle risk iştahını güçlenmesine paralel olarak bugün rekor kırarken, Asya hisse senetleri piyasası art arda beşinci günde de yükseldi.
MSCI dünya borsalar endeksi bugün gördüğü tüm zamanların gün içi zirvesinden çok hafif gerileyerek yüzde 0.1 artıda seyrediyor. Endeks bu seviyelerden kapanması halinde haftayı yüzde 1.6 yükselişle bitirecek. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselerek iki yılın zirvesini gördü. Haftayı yüzde 3.3 primle kapatmaya hazırlanan endeks, Mart ayı ortasından bu yana güçlü performansı kaydetmiş olacak.
Dünya genelindeki yükseliş eğilimine karşılık Çin hisseleri yüzde 0.1, Shanghai bileşik endeksi yüzde 0.2 geriledi. Aralarında Baotou Steel ve Baoshan Iron & Steel'in de yer aldığı Çinli çelik üreticileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ve diğer ülkelerden ithal çelikte damping yapıldığını ve bununla mücadele etmek için kota ve ek gümrük vergileri koymayı değerlendirdiğini açıklamasıyla yüzde 1'den fazla düştü.
Wall Street hisse senetleri Fed Başkanı Yellen'in faiz artırımının kademeli olacağını açıklamasıyla yükselirken, başlıca endeksler yüzde 0.1 ve 0.2 arasında arttı. S&P 500 endeksindeki şirketlerin bu haftaya başlayan ikinci çeyrek bilanço döneminde kârlarını yüzde 7.8 artıracağı beklentisi de borsaları destekledi. Bugün bilanço açıklayacaklar arasında JPMorgan Chase , Citigroup 
ve Wells Fargo bulunuyor. Yatırımcılar Asya'daki şirketlerden de güçlü bilançolar bekliyor. İhracata bağımlısı Asyalı şirketlerin birçoğunun küresel talepteki toparlanmadan faydalanacağı tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)