E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAsya borsaları düştü---

Asya borsaları düştü

Asya borsaları düştü
10 Temmuz 2013 - 08:03 borsagundem.com

Asya borsaları Çin'de açıklanan dış ticaret verisinin ardındandan kazanımlarını azalttı

Asya borsaları Çin'de ihracatın Ocak 2012'den bu yana en düşük seviyeye inerek ekonomik büyümenin yavaşlamaya devam ettiğini gösteren dış ticaret verisinin ardından bugün kazanımlarını azalttı. Dolar endeksi ise üç yılın en yüksek seviyelerine yakın seyrini sürdürdü.
Çin'de ihracat Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.1 gerilerken, ithalat yüzde 0.7 düştü. İki veri de beklentilerin çok altına kaldı.
Veri öncesinde yüzde 1.2 olan Japonya hariç Asya Pasifik borsaları MSCI endeksindeki yükseliş yüzde 0.5'e geriledi. Asya borsaları veri öncesinde ABD borsalarının yükselişle kapanmasından destek alıyorlardı.
ABD borsaları ise şirketlerin ikinci çeyrek bilanço döneminde zayıf olan beklentilerin üzerinde kâr edeceklerine dair beklentilerle dün yükseldi.  
Dört gündür art arda yükselen S&P 500 endeksi, 21 Mayıs'ta gördüğü tarihi zirve olan 1,669.16 puanın sadece yüzde 1 altında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)