E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları, ABD'de 'borç limiti' belirsizliğiyle karışık seyrediyor---

Asya borsaları, ABD'de 'borç limiti' belirsizliğiyle karışık seyrediyor

Asya borsaları, ABD'de 'borç limiti' belirsizliğiyle karışık seyrediyor
17 Mayıs 2023 - 07:34 borsagundem.com

Asya piyasaları, ABD borç limiti belirsizliği ve yatırımcıların bölgeden gelen ekonomik verileri değerlendirmesiyle karışık işlem gördü.


Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Japonya ve Avustralya'dan gelen ekonomik verileri değerlendirmesiyle karışık işlem görüyor.

Dörtlü liderler, ABD Başkanı Joe Biden'ın borç tavanıyla ilgili görüşmeler için ABD'ye dönmek üzere Asya gezisini yarıda kesmesi nedeniyle önümüzdeki hafta Sidney'de yapılması planlanan bir toplantıyı da iptal etti.

Japon Nikkei 225 erken ticarette yüzde 0,45 yükselirken, Topix yüzde 0,11 yükseldi ve endeks Ağustos 1990'dan bu yana en yüksek seviyesini koruyor.

Güney Kore'den Kospi Çarşamba günü düz çizgiye yakın işlem görürken, Kosdaq yüzde 0,49'luk bir kazanç gördü. Avustralya'da S&P/ASX 200, madencilik hisselerinin etkisiyle yüzde 0,79 düştü.

Anakara Çin'de, Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,3 daha düşük ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,18 düştü. Hong Kong'daki Hang Seng endeksi de yüzde 0,7 düştü.

ABD borsaları günü kayıpla kapattı

 

Borsa günü yükselişle tamamladı

 

Borsada hacmin yüzde 26,62'sini beş şirket yaptı

 

Borsa İstanbul’da belirsizliğin dozajı tekrar yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)