E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsrın kabusunda tedavi müjdesi---

Asrın kabusunda tedavi müjdesi

Asrın kabusunda tedavi müjdesi
17 Nisan 2020 - 09:26 borsagundem.com

İlaç üreticisi Glead Sciences'ın ürettiği korona virüs ilacının hastaları hızlı bir şekilde iyileştirdiği haberi tüm dünyada korona virüs tedavisi umudunu arttırdı

Amerika Birleşik Devletleri’nde korona virüsü hızlı bir şekilde tedavi eden ilaç heyecan yaratıyor. Sağlık haberleri sitesi olan STAT'ta yer alan bir habere göre, ABD Chicago Üniversitesi Tıp Fakültesi korona virüs hastalarına anti-viral ilaçları ile yapılan testler umut verici sonuçlar veriyor. Glead Sciences'ın ürettiği remdesivir ilacının testlerinde hastaların ateş ve solunum yolu semptomlarında hızlı iyileşmenin gözlendiği ve hastaların neredeyse tamamının bir haftadan erken bir sürede taburcu edildikleri belirtildi.

Chicago Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 125 kişiye uygulanan ilaç hızlı bir şekilde olumlu sonuçlar verdi. İlacın kullanıldığı hastaların 113’ü ilacı kullanmadan önce ileri derecede Kovid-19 semptomları gösteriyordu. İlaç bir sonraki süreçte 4 bin kişiye uygulanacak.

İlaç üreticisi Gilead Sciences Inc'in hisseleri, Kovid-19 hastalarının şirket tarafından yapılan remdesivir ilacı testlerine olumlu tepki verdiklerine dair basında çıkan haberlerle perşembe günü yüzde 16 yükseldi. 

Şu ana kadar korona virüsün resmi olarak onaylanmış bir tedavi yöntemi bulunmuyor.    

ABD vadeli endekslerinde güçlü yükselişler var

 

ABD ekonomisinin açılma haberi piyasaları pozitif etkiledi

 

Prof. Dr. Ovalı korona tedavisinde kullanılacak ilacı açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)