E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCan kaybı 43 bin 556'ya yükseldi---

Can kaybı 43 bin 556'ya yükseldi

Can kaybı 43 bin 556'ya yükseldi
22 Şubat 2023 - 15:25 borsagundem.com

Depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Asrın felaketinde son durumu paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu depremlerde kaybettiğimiz vefat sayımız 43 bin 556. Az bir rakam değil." ifadelerini kullandı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır hasara neden oldu. Depremlerde yüzlerce bina yıkılırken, hayatını kaybedenlerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor.

BAKAN SOYLU: VEFAT SAYIMIZ 43 BİN 556

Asrın felaketinde son durumu paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu depremlerde kaybettiğimiz vefat sayımız 43 bin 556. Az bir rakam değil. Her bir hayatını kaybeden vatandaşımıza karşı sorumluyuz. Bu travma ancak büyük bir birlik ve beraberlikle atlatılır. Bu işin içinde daha güçlü bir şekilde çıkacağız. Hüznümüz var, şehirlerimiz yıkıldı ama bu bizim umudumuzu ortadan kaldırmayı sağlamaz. İşimizi bitirmeden de kalkıp gitmeyeceğiz. Burada bu umudu canlı tutmak zorundayız, her zamankinden daha fazla da çalışmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Şu anda yüzde 75 ile 80 arasında hasar tespit oranı. 600 binden fazla bağımsız bölüm yıkılmış, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı. Ticaret alanındakileri de eklerseniz 750 bini buluyor. Her detayı tek tek inceledik, sahadaki bütün arkadaşlarımızın bilgilerini her şeyiyle değerlendiriyoruz. Türkiye, devletin bütün birimleriyle birlikte bir çalışma ortaya koyuyor.

"EVİ SAĞLAM OLANLAR DA ÇADIR TALEP EDİYOR

Biz bundan önce Düzce'de bir deprem geçirdik. İnsanlar korkularından evlerine girmediği için 30 bine yakın çadır dağıttık. İkinci 6.4'lük depremden sonra evi sağlam olanlar da çadır talep ediyor, neredeyse bütün bölge çadır talep ediyor. Sahaya da sevk etmeye çalışıyoruz ama tabiiki öncelikler var. Çadırdan hemen sonra da konteynerlara geçilecek. İki ayın sonunda 100 bin konteynerı tamamlamış olacağız. Uzun süredir bu konteynerlarla ilgili bir düzen var. Özellikle ev sahibi olup evi yıkılanlar, şehit aileleri, engelliler, hamileler, yaşlılar gibi içlerinde öncelikleri var.

"TRAVMAYI ATLATMAK İÇİN BÜYÜK ÇABA SARF EDECEĞİZ"

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızdan talimat aldık. Bu büyük depremin etkisinden kurtulabilmek için böyle bir adım atılmış oldu. Bütün bu süreçlerde sağlık olacak, çocuklar için eğitim birimleri olacak, sosyal marketler olacak. Biz bu 1 yıllık süreçte depremzedelerimizin bu travmasının atlatmaları için büyük çaba sarf edeceğiz. Bir de şehirlerin tahliye edilmesi konusunda nakliye araçları milyonlarca kez taşıma yapacaklar. Şehirde iş makineleri çalışacak, kamyonlar enkaz getirecekler, şehirlerin yeni alanları oluşmaya başlayacak. Onun için Türkiye'nin birçok yerinde oteller 10 bölgedeki depremzedeleri bu durumu atlatabilmeleri için ağırlıyorlar. Bir yıllık planlama içinde gıda, lojistik gibi her şeyi değerlendiriyoruz. Pek çok farklı projeyi aynı anda yürütüyoruz."

HATAY'DA PEŞ PEŞE DEPREM

Öte yandan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay, 20 Şubat Pazartesi akşamı 6.4 ve 5.8 ile sallandı. Bu depremlerde hasarlı binalardan eşya almak isteyenlerin de aralarında olduğu 6 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi ise yaralandı.

HASARLI BİNALARA GİRİŞLER İZNE TABİ OLACAK

Bu gelişmenin ardından AFAD tarafından hazırlanan genelgede, afet bölgesinde "yıkık" ve "acil yıktırılacak yapı" niteliğinde olduğu belirlenen yapılara kısa süreliğine de olsa girilmesi ve eşya alınmasının kesinlikle yasak olduğu belirtildi. Ağır hasarlı tüm yapılara giriş izni ve eşya alımının, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca görevlendirilen uzmanların raporu doğrultusunda değerlendirileceği ifade edilen genelgede, binası "ağır hasarlı" olarak belirlenmiş, 30 günlük süre içerisinde bina hasar durumuna itiraz etmeyecek vatandaşların eşyalarını alabilmelerinin, yapılarıyla ilgili uzmanlarca oluşturulacak tahliye raporuna uygun şekilde planlanacağı aktarıldı.

TAHLİYE YAPAMAYANLARA EŞYA YARDIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tahliye sırasında olası mücbir sebeplerle tahliyenin durdurulması zorunluluğu oluşması halinde, tahliyenin derhal sonlandırılarak, bu durumun tutanak altına alınması istenen genelgede, yapılarına girmelerine müsaade edilmeyen veya eşya tahliyesi yapılamayan vatandaş için ayrıca eşya yardımı gerçekleştirileceği ifade edildi.

DEPREM BÖLGESİNDE İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, deprem felaketi sebebiyle OHAL ilan edilen illerde istihdamın korunmasına yönelik tedbirler kapsamında işverenlere işten çıkarma yasağı getirildi. Yine kararnameye göre depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan kentlerdeki işverenler, işyerlerinin ağır ya da orta hasarlı olduğunu belgelemeleri durumunda, 'uygunluk tespiti' beklenmeksizin kısa çalışma ödeneğinden de yararlanabilecek.

Bakan Kurum: Tüm yapıları tekraren inceleyeceğiz

 

İddia: Seçim 14 Mayıs'ta

 

Depremzedelere 'nakit' destek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (70)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz23 Şubat 2023 13:40

    baran denen dümbük. Senin ağzının bozukluğu kimden geldiĝi belli. Dil dil değilki aĝzının içinde habire pislik üreten bir aygıta dönüşmüş. Kötüler tarihin her devrinde kaybetmi$ veya yenilmiştir.

  • baran23 Şubat 2023 14:58

    Fetoşa itine it demek   ağzını bozmak değil gerçeğin ta kendisidir. Lgtb, fetoş pkk yı hoş gören masayı da ele verdim diye mi bozuldun hödük?   Daha bütün pislikleriniz pazara çıkmış hala bana ağzı bozuk diyor hödük!  

  • baran23 Şubat 2023 14:52

    İbrikçibaşı  o pis ağzını biraz yıka!  

  • xyz23 Şubat 2023 12:22

    AHMET ÖZBILEN veya AHMET ÖZBIR ve veya HASAN HÜSEYIN KARTAL ve veya HASAN HÜSEYIN KIZILIRMAK veya baran Mevlana ne demiş dün dünde kaldı cancağızım bugün yeni şeyler söylemek lazım. Siz din tüccarı ve vatan ve millet tacirlerinin peşinden gidin.

  • baran23 Şubat 2023 12:57

    Sana mı sorduk hayvanat?  Amerikan finosu! Lgtb fetoş pkk aynı masada bir de din den ahlaktan bahseder köpek oğlu köpek!

  • xyx23 Şubat 2023 10:22

    Can kaybı 50.000'e doğru gidiyor. Herkez işinin başında. Tek bir istifa yok. Ve bu yüzsüz kadrolarda en ufak bir sorumluluk, pişmanlık ve mahçubiyet yok. Ve bu kadrolar bedel ödemeden bizi ileride daha kötüsü olacak deprem ve doğal afetlere hazırlayacak, öylemi? Bunlar sebepsiz ve ihmal nedeniyle ölen insanların ahirette kendilerinden davacı olacaklarından bile bi haberler. Kimsesizlerin sahibi Allahtır. Öyle değil mi? baran denen dümbük. baran denen zındık.

  • baran23 Şubat 2023 14:52

    Aha da sırıtık it enkaz üzerinde gezen bir sırtlan daha!  Ahlaksız sırıtma!  Biraz insan ol.  Deprem zamanı bile sırıtan ahlaksız insan ol insan.  Olamzsın değil mi?  Sizler insan olmaktan çok uzaksınız.  Sizin topunuz bir Baran etmez bunu da çok iyi bilirsiniz. 

  • Mucise Reis : )23 Şubat 2023 13:43

    xyx çok sert yazmışsın..,Bak baş ebabil, yazıların altında kalmış inliyor :D

  • baran23 Şubat 2023 12:23

    Rönesans sitesini birlikte açan Hatay belediye başkanı İmamoğlu ve Kçlıçdaroğlu istifa etsin. Değil mi?  Açtığı sitenin sağlamlığından bile haberi yok.  Bak alçak istifa edip te devlet otoritesini senin gibi alçaklara birakmalarına asla müsaade etmeyiz.

  • baran23 Şubat 2023 12:19

    Hayvana bak sen!  Ulan sen ne haysiyetsiz köpeksin!  Deprem olunca onu bunu suçlarsın!  Bak köpek ben sana çelşitli suçlamalarda bulundum!  Bunların hiç biri bende  yok demedin.  Fetoş köpeği bilinçaltında sinsi bir münafık olduğunu zaten kabul ediyorsun.  Hem aşağılık hem de cahilsin. Savaşa girsek niye savaşa girdik ki diye sorarsın!  Bela geldiği zaman tebdbirli olsaydık olmazdı dersin.  Tam da Kuran da bahsedilen minafıklarda aynen senin gibi söylenip gebermişler. Tedbir almaları gebermelerine engel olamamış. Bu ülkede yargı var!  O mütahhitleirn bazılarını aradan bırakan da senin gibi alçaklar.

  • AHMET ÖZBİLEN23 Şubat 2023 11:48

    Enflasyonun patlaması neden oldu.ABD nin bize uyguladığı ekonomik ambargolar, pandemi nedeni ile turist gelmemesinden birde aşırı üretmediğimiz lüks ürünleri dışarıdan almaktan dolayı.Yani senin millet ittifakı gelse ne yapacak ülke güllük gülüstanlıkmı olacak.daha bir sene oldu cumhurbaşkanı adayını seçemeyenlerin bu ülkeye ne faydası olacak.Kemal gidip tefecilerden 100 milyar dolar kredi alacakmış bize beleş mi verecekler bunun faizini almayacaklarmı.bize rahatlık batmaktadır.Bak ben chp nin 1970 yıllarını ülkede akaryakıt ilaç kömür margarin yağı çimento demir tüp doktor ilaç vs.vs.yok her keş karaborsa her gün 6 saat elektrik kesilir idi.döviz alım satanı hapse atarlar idi  inanmıyor isen babana dedene sor seni o günlere gönderelim o günlerde yaşa.

  • Mucise Reis : (23 Şubat 2023 08:41

    İnanmak zor geliyor. film sahnesi bir rüya gibi.. O kktc li gençleri defin etmişler.. mezarların üzeri çocuk resimleri : ( pırıl pırıl çocuklarımız... Ülkelerimizin ve geleceğimizin minik bedenleri.. Ölümü bilmeyen anlamlandıramayacak masum evlatlarımız... Hangi devlet geleceğini  toprağa gömmek ister... Hangi millet gelecek nesillerini toprakalara sarar... hiç bişe yaşayamayan gençler... ilk öpücükler..ilk aşklar.... ilk maaş... ilk bağımsız ekonomi ile ayakda hayat kurmalar...çok çalışıp kendisi ve milleti için üretip kazanç sağlamalar...bir çok meslekte başarılı olup ülkesi için mücadeleye katılmaları... İnsan hayatı ve yaşam hakları ellerinden alınmış gibi geliyor düşününce... Birileri bir kaç milyon fazla kazanacak diye, ailalerin bireyleri yaşam hakkından mağrum kalmamalı. O binaları dikende, yapanda, izin verende, ruhsat verende, PARA için imza atanda suçludur. Bunun hesabını sormayan vatan ve millet hainidir. o gençler= gelecek idi.

  • ibiş baran23 Şubat 2023 06:28

    22 yıldır yaptığı, ruhsat verdiği, denetlediği binalar depremde yıkılan bir hükümetin yaptıracağı deprem konutunda oturanın aklına şaşmak lazım. o yüzden aklı olan ne yapacağını bilir

  • xyz22 Şubat 2023 11:51

    Din ve iman de çürük bina yap, vatan ve millet de bina ruhsatını al, denetlemeye gelenlere münafık ve fetöcü de depreme dayanıklılık raporu al, mütahitlik yap devletin bakanları ile resim çektir daireleri milyon tl ye sat. baran denen dümbük sizin kurduğunuz asr-ı saadet değil olsa olsa asr-ı ahlaksızlık olur. baran yanaşması istediğin kadar debelen istediğin kadar ağa babalarına tapın sonunda gideceğin yer cehennem. Allah'ın vaadi haktır. Senin gibi ahlaksızların yeri ve safı belli.

  • baran23 Şubat 2023 12:32

    Hacı bak itten korkan it olsun.  Bak bu hükümeti ibne lgbt fetoş pkk köpekleri yıkamayacak.  İzmir de yıkılan binaya kim onay verdiyse hepsi ceza aldı!  İstanbul İzmir belediyeleri ne iş yapmış şimdiye kadar?  Birisi bana cevap versin!  Şerefsiz köpekler!  Susmayın cevap verin.  Enkaz köpekleri cevap  verin.  Aşşağılık enkaz köpekleri sizden bir halt olmaz

  • baran23 Şubat 2023 12:28

    Ulan pvng. Adana Hatay belediyesi niye istifa etmiyor.   Mütahhitleri ona buna fatura etmeye kalkamyın lşerrfsiz köpekler.  İzmir de çürük bina sayısı bu 5 ilden daha fazla!  Git sor o kele!  Kanuun var madde var neden  müsaade etmiş.  Onu bunu suçlamaya kalkamyın kendinizi suçlayın onun bunun fetoşçu itleri Fetoş itine laf ettikçe kuduruyor köpek!  Pvng beni dahi suçlayacak kadar kahpe ve aşşağılık. Bu da senin tam bir  fetoş köpeği olduüunu gösteriyor.

  • Haci22 Şubat 2023 15:40

    Son 20 yilda yaptigi bina yikilan mutahitleri ve o binalara onay verenlere ceza vermeyelim. Baran kardesimiz cok korkuyir

  • Kayra22 Şubat 2023 13:32

    Vesselam

  • baran22 Şubat 2023 13:29

    Karaktersiz çürük bina yapanları belediyelere sor ryhsat verenlere sor.  Röbesans sitesini el birliği ile açanlara sor. Karaktersiz ta bilmem 17-25 Aralık a gidip millete atar yapma.  4 iddianamenin  birinde gerçek payı var o da abartı ve iftiralar ile doluydu.  Şerefsiz Mahir kimin ne olduğunu herkes biliyor.  Yalan ve iftiraların ile boğulacaksın. Dvelete rağmen devlet içinde operasyon yapanın da ne olduğu belli. Haysiyetsiz köpek kuyruk acın varki miyavlıyorsun. Fetoşçu itlerin malına el koymak yolsuzluk değildir. Tam  tersi hakkın teslimidir.  Seni gidi şerrrrefsiz seni.

  • Vedat22 Şubat 2023 11:04

    Her türlü kaos şebekesi ,terör örgütleri hain güruh kolları sıvadı ,fetönün piçleri ile elele halkı kışkırtmaya çalışıyorlar Ama bunu yemeyiz yediririz

  • baran22 Şubat 2023 13:31

    Mahir xyz  koala ne oldu len ergen kopil nik değiştirp durma çocuk gibi!  Ta gidip 17 aralıklara takıldı garip.  Müfllis tüccar pisliğe battıkça batıyor.  

  • Mahir22 Şubat 2023 11:42

    Ne zaman hatalari yolsuzluklari ortaya ciksa dis mihraklar, siyonistler, pkkcilar, fetoculer diye havlamaya basliyorlar. Curuk binaya onayi kim verdi ise oglum bile olsa elini keserim demedikce tovbeniz kabul olmaz

  • baran22 Şubat 2023 11:15

    xyz ve Koala iti  sonunda içindeki pislikleri kusmaya başladı.   Başmünafığın p..çleri işi gücü kin kusmak.  Başmünafık malum Amerika da zombi gibi yaşıyor cehenneme gün sayıyor.   Bunu da bir şey sanıyor bu hayvanatlar.  

  • Ali22 Şubat 2023 10:54

    Biz ölmeye alıştık paşam daha zorunu sor Kanadımız kırıldı yüreğimiz hep kor.Soğuk dokunmuyor da ah ah ne demeli paşam.Bu densizlerin sözleri kavgaları daha zor

  • xyz22 Şubat 2023 10:38

    baran denen dümbük sen aşağılık bir müsvettesin. Yine pislik kusmuşsun. Yanaşma, din tüccarı, sahte kabadayı, milli ve manevi değerlerin istismarcısı, kemik yalayıcısı, besleme, maaşlı trol, askerliğini yapmayan çakma vatansever, arap ve suriyeli sevici, tarikat yetiştirmesi, Atatürk düşmanı, riyakar, iki yüzlü daha sayayım mı sıfatlarını baran. Senin yerin cehennemin dibi. Zaten bu musibetler başımıza senin ve senin gibi aramızda dolaşan mahluklar nedeniyle geliyor.

  • baran22 Şubat 2023 10:52

    Din tüccarı sensin köpek.  fetoşun ibrikçibaşısı it.  Dünya kendiniz etrafında döndüğünü sandınız.  Allah belanızı veriyor.

  • baran22 Şubat 2023 10:49

    Fetoş  .....nin iti  zoruna gitti değil mi?  Depremden felaketten nemalanmak istediniz!  Yine çuvalladınız aşşğılık köpekler.

  • İnanç21 Şubat 2023 22:16

    Halkımız, özellikle gençlerimiz, gerçekten aşağıdaki yorumları yazanları takdir edip onaylıyorlar mı? Bu sorumun cevabı evet ise, halkımız yaşadığı her türlü kötülüğü fazlasıyla hak ediyor demektir maalesef.

  • Koala22 Şubat 2023 10:17

    Halkimiz 17 25 aralik yolsuzluk operasyonunda tarafini secti, sonuclari da bunlar

  • hayri21 Şubat 2023 23:48

    aynen, çürük binaları yapan, o çürük binalara yapı izni ve onayı veren hükümeti eleştirenler Allah'ın gönderdiği belaları hak ediyorlar. şeytanın çırağı olsalar Allah koruyup kollardı

  • Keklik21 Şubat 2023 20:39

    Hergun artci deprem olan bolgeye yarin temel atacaklar. Allah beyin vertemos, sadece mal mulk hirsi vermis

  • Mucise Reis : (21 Şubat 2023 18:13

    Ders alıcaz..kamu yöneticileri elektrikli otomobil kullanacak...? Trenler elektrıklı olacak ? Afet pron programı A dan Z ye göstern geçirilmeli. Bu afetlerde, savaşlarda, kargaşalarda, yolların karlı oalrak kapanması, yolların çökmesi vb. eee bu araçlar kullanılamıyor ? Nasıl olacak bu işler ? yollarda elektrıklı otmobilmi temizlicez açıcaz yolları ? Herşeyimiz osuruktan teyyare, hiç bir şeyimiz tam ve full denetli değil malesef. Evlerd ekaliteli olacak, elektrık hatlarda, internet hatlarda, köprlerde, yollarda.. hiç bir şeyimiz tam ve kalıcı yapılmamış. Rüsgar eziyor herşey çöküyor.. Bu ucu ucuna yapılan işler kalıcı olmalı. çok aciz hale geldik ve ülkemizin itibari acınadak duruma düştü . suçluları hesap vermeli. Yargı delillerine sahip çıkamıyor bınalar yıkılıyor ? Allahım bu nasıl zırva bir sistem ? kimse  korkmadan kafasına göre nasıl olsa yargılanmam diye adım atıyor... Şehitleri defin yapmadık daha enkazlarda....

  • Mucise Reis : (21 Şubat 2023 18:09

    Biz ev işlerini yapamıyoruz... Evileri bırak arşivlerini dahi yıkılacak kadar çürük yapmışız.Devlet artşini ağır hasarlı diye yıkılıyor. Arşiv yıkılırsa BELEDİYE BAŞKANI isfita etsin, şerefdir, onurdur Belediye arşivi. Ben olsam kendim girer tek tek toplar çıkartırım arşivi. enkazda naşı çıkmayanların şerefi, onuru, adaleti olan arşivler bir bir kepçeler ile yıkılıyor inanılır gibi değil. onursuzdir o başkanlar benim gözümde...Oy verenlerin hakları ve durumlarını savunamamıştır.... Yeni evleri Japon denetçi firmalarınca denetime tabi tutalım. Bence yeni evleri yapar isek şerefli onurlu özü sözü bir bu insanlar ile ortak kararlar ile gerçekleştirelim. Savaşlarda bu kadar şehit vermedik. Yönetim o bakımdan suçlusudur. kimse kusra kalmasın. Mahkemelerde tren kazası, maden kasası gibi bir yerde kilit yer durur. Bu ülke böyle yönetilmez.

  • xyz21 Şubat 2023 09:05

    baran denen dümbük kudurdu. Ağzından salyalar akarken son olarak deprem bölgesinde görüldü. Görenler bu kuduzu hayrına belediye veterinerlik işlerine bildirsin. Sakın elle müdahale etmeyin.

  • baran22 Şubat 2023 07:41

    İbrikçibaşının sapık iti ayarı kaçmış iyice. Ahlaktan bahseden soytarı birden nevri dönmüş.  Nasıl bir fitneci ayrılıkçı sünepe aşağılık köpek olduğun her şekilde belli iken ben buitin neresini düzelteyim?  Bat it oğlan Türkiye her geçen gün yaralarının sarıyor. Münafıkbaşı fetoş köpeği ve DErmeni kırmalarına rağmen  Milyralarca lira toplanıyor toplanacak.  Sakarya Meydan savaşının dahi nerede yapıldığını bilmeyen itler bu ülkede söz sahibi olamayacak!   Fitneci itler de her nerede olursa olsun vakti saati dolunca  bir vesile ile (devrilecekler) Devrilme yani son nefes değil ki bu Müslümanlar için kullanılır.  Devrilme ise Münafıklar için.

  • baran22 Şubat 2023 07:30

    Hayvanat kudurma?  Onun bunun finosu ahlaksızlık senin kanında var. BU millete lgtb fetoş pkk dayatması yapan ki hepsi bir arada  ahlaksızların en ahlaksızıdır.  Köpek sakın ağzına ahlak din kelimelereini alma.  Deprem bölgesinden de olmak beim için şereftir. İt oğlu it oturan it ayapa kalk gebermeden önce saygılı olmasını öğren!  Ayağa kalk saygısız köpek.

  • Hoca21 Şubat 2023 19:58

    Deprem saglam bina yapan japonu oldurmuyor ama curuk bina yapan turku olduruyor. Buradan cikan sonuc Allahin gonderdigi belanin deprem olmadigi, curuk binalara goz yuman siyasi iktidar oldugudur. Iste yuzyilin felaketi bu hukumettir, yoksa 8 buyuklugunde bircok deprem oldu bu yuzyilda

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL21 Şubat 2023 17:28

    BU DEPREMİ YAPANDA CANIMIZI VERENDE ALAN DA YÜCE ALLAH TIR. YANİ DEPREM OLDU DİYE ÖLÜMLER OLDU DİYE ALLAH IMIZI MI UNUTACAĞIZ SEN DE KİM OLUYORSUNDA BUNLARI SÖYLÜYORSUN.CHP Lİ BELEDİYE BAŞKANI NEDEN DEPREMDE İLK YIKILACAK YERLERİ İMARA AÇTI VE NEDEN BİNALARI YETERİNCE KONTROL ETMEDİ NEDEN BUNLARI SÖYLEMİYORSUNZ.ALLAH İLE ARAZIMA SEN DEĞİL KRALIN DAHİ BUNU ENGELLEYEMEZ.

  • Hoca20 Şubat 2023 20:56

    Allahsiz troller Allaha inaniyoruz diye mesajlar dosuyor. Allaha inaniyor olsaniz ahirete de inanir, curuk binalara rusvet alip goz yuman bascalana destek cikmazdiniz

  • Hoca21 Şubat 2023 20:35

    Dimbil, senin gibi dimbillar Allahin bu ulkeye gonderdigi bela. Sizin sectiginiz hukumet imar affi cikartip curuk binalara rusvet alip goz yumdu

  • Hoca21 Şubat 2023 19:53

    Hatayin belediye baskani bir onceki donem hukumetin partisinde idi.

  • DIMBIL21 Şubat 2023 17:30

    SENİN GİBİ HOCA NIN ALLAH BELASINI VERSİN HEMİ.MADEM AHİRETE İNANIYOR İSE SENİN PARTİNİN BELEDİYE BAŞKANI NEDEN BİNALARI YETERİNCE DENETMEDİ.PİSLİK ADAM.

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI21 Şubat 2023 17:26

    EN ÇOK İNSANIMIZ ÖLDÜĞÜ ŞEHİR HATAY BURADININ BELEDİYE BAŞKANI NEDEN İZİN VERDİ O KADAR İNSANIN ÖLÜMÜNE SEBEP OLDU ŞİMDİ SÖYLETME VE AÇTIRMA BENİM TEMİZ AĞZIMI.NEDEN FAYHATTI OLAN YERLERİ İMARA AÇTI SÖYLESENE.ADANA BELEDİYESİ KİMDE SÖYLERMİSİN AÇTIRMA AĞZIMI HADSİZ.

  • baran21 Şubat 2023 00:46

    Bak hayvanat 4 ncü büyük deprem oldu.  Hangi bina dayanır hay van oğlu hayvan.  Ayrıca binaları ben yapmadım onun bunun köpeği iftiracı köpek!  Allah belanı verecek yakında şerefsiz seni. 

  • Baran20 Şubat 2023 14:35

    Allaha inanan koltuk ugruna, oy ugruna imar affi cikarip onbinlerce insanin curuk binalarda oturmasina goz yummazdi. Firatin kenarindaki koyunu kapan kurdun hesabi Omere sorulur da, 40 bin olumun hesabi sorulmaz mi saniyordunuz

  • baran21 Şubat 2023 00:47

    Seni aşağılık kazurrat yaratık!  Hala  enkaz üzerinde gezip tepiniyor köpek.

  • baran21 Şubat 2023 00:40

    Seni köpek seni.  Ne koltuğu ulan hayvam?  Aşşğılık it seni.  Güya taklit yapıp etki ajanlığı yapacak enkaz köpeği.  Eceli gelen köpek enkaz üzerine işermiş.

  • Mucise Reis : (20 Şubat 2023 14:15

    Fenni muayene ve zorunlu sigorta yoksa araç trefikten men ediliyor.. Neden peki Evlerin denetim kontrolleri yapılıpda, problemliler tamirata, yada yıkıma zorunlu olarak girmiyor ? bakın kaç milyar usd masraf etti. bu kadar masrafı belki biz daha az hasar ile atlataca önlemler yapabilirdik... kimse konuşamıyor , tv ler kör, herkes işimde gücümde olayım aman başım yanmasın derdinde... Bu kafa ile bir devlet kalkınıp millet refaha asla ulaşamaz. millet 85 milyon parti dediğin nedir yahu 50 kişi toplan parti kur , önce millet parti işleri tırt işler..

  • mağdur20 Şubat 2023 14:15

    İMAR AFFI YASAKLANSIN BU KONUDA ÖNERGE VERENLER , KABUL EDENLER AĞIR CEZADA YARGILANSIN. VATANDAŞLARI MEZAR EVLERE MAHKUM EDEN SİYASETE VE SİYASETÇİLERE  LANET OLSUN.

  • xyz20 Şubat 2023 12:07

    baran denen dümbük Allah'a inanıyormuş duyda inanma. Sen yalnızca ipi elinde olan ve sen ve senin gibilerini trol olarak kullananlara taparsınız. Bizde baran denen zındık depreme hiç ama hiç tedbir alınmadığı için kızıyoruz. Ama senin kafan basmıyor. Taptıkların ve tapındıkların seni lurtaracak mı? Bakalım baran denen dümbük. AFAD başkanı imam. Kızılay imam dolu. Sonrada bolca sala okunur. En basitinden ehil kişilere teslim etme kurumları sonrada deprem tedbirinden bahset sonra kader de. işte senin kafan buna basmıyor. Hasta olunca doktora gitme imama git ölüncede kader de. Sizin kafa bu.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA21 Şubat 2023 17:31

    SEN MİLLETİ ELEŞTİRENECEĞİNE ADANA VE HATAY BELEDİYESİ MİLLET İTTİFAKININ ONLARI ELEŞTİR BİNLERCE İNSAN YOK YERE ÖLDÜ.

  • baran21 Şubat 2023 00:41

    Hayvan oğlu hayvan. sen bir alçaksın bunu iyi anla. Ecelei gelen köpek enkaz üzerinde tepinirmiş.

  • xyz20 Şubat 2023 08:57

    Türkiye Uzay Ajansı başkanı anlatıyor nir konuşmada neymiş ABD uydulardan istediği yere nokta atışı titanyum çubukları atıyor yerin kilometrelerce altına gidiyor ve depremi tetikliyormuş. ALI RIZA GÜZELKALE ne içiyorsa bence bu adamda bunu içiyor. Liyakat olmayınca salla sallayabildiğin kadar. Lafa gelince israfil'in yaptıklarına muktedir olan ABD ye posta koymaktanda geri durmazlar. Gerçekten yobazsınız.

  • YUSUF KALEKAPISI21 Şubat 2023 17:32

    SENİN ELİNDE KANIT VARMI BÖYLE BİR OLMADIĞINA DAİR SEN KİMSİN BİLİM İNSANIMIZIN.YA YAPTILARSA ONUN BUNUN KŞUNU KALDIRMA .

  • baran20 Şubat 2023 11:00

    Allah a inanıyorum!  Onun için de siz de münafık alametleri görüyorum..  Kuran a göre Kadere inanmak imanın şartladındandır.  Tedbir almak ta rzdır  Ancak tedbirin takdire faydası olmayacağı yine Kuran da anlatılır.  E siz Hayvan gibi yaşamaya devam edin.

  • xyz20 Şubat 2023 08:45

    ALI RIZA GÜZELKALE sen ve senin gibiler ne biçim insan. Siz ne yiyor ve ne içiyorsunuz. Ağzınızdan din, kitap ve Allah düşmez ama çekinmeden israfil'in görevini hükümeti aklama adına ABD ye yüklersiniz. Sizin teraziniz ve izanınız iyice sapıtmış. Demekki şeyh ve hoca yetiştirince birde üfürünce akıl uçuyor.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE21 Şubat 2023 17:35

    ZATEN SİZLER DOĞALGAZ PETROL ÇIKARTIĞIMIZA SAVAŞ UÇAĞI OTOMOBİL TİHA SİHA YAPTIĞIMIZA İNANMAYAN NE BİÇİM ZİHNİYETLER OLDUĞUNU GÖRDÜNÜZ.ALİ BABACAN GÖRDÜK YANDAŞLARIMIZLA İKTİDARA GELİNCE TİHA TİHA YANİ BAYRAKTA DOKUNUP KAPATACAĞIZ, ANAYASADAN TÜRK LÜĞÜ VE TÜRK DİLİNİ KAPATACAĞIZ KÜRTLERE ÖZERTLİK VERECEĞİZ YANİ VATANI PARAÇLANMAK DEĞİL BU MASA BAŞINDA AMA GÜCÜNÜZ YETMEYECEK BUNLARI YAPMA.BU MİLLET İLE ASLA ŞAKA OLMAZ.

  • ALİ RIZA GÜZELKALE19 Şubat 2023 23:23

    Benim anlamadığım bu deprem neden Türkiye ve kontrolümüzdeki afrinde oluyor hemde anormal şekilde de neden abd nin kontrolündeki bölgede bir tane ev yıkılmayıp bir tane insan ölmüyor.Bu haber ile yotube de haberlere bir bakın araştırın arkadaşlar.ABD nin HAARP sistemi ile yapılmış olabilir diyorlar.gölçük depremi bolu depremindende bahis ediyorlar.

  • xyz20 Şubat 2023 08:49

    Senin depremi anlamaman gayet normal. Çünkü sen yobazsın. Akıl sen ve senin gibilerde hak getire. Siz hūkümeti aklama adına her türlü kötülüğü hem bu dine hemde bu millete yapacak zavallılarsınız.

  • Krklik20 Şubat 2023 06:27

    Cunku cahilsin ve laftan anlamiyorsun. Allah diyor iste, yanlis yoldasin

  • ALİ RIZA GÜZELKALE19 Şubat 2023 23:19

    Benim anlamadığım bu deprem neden Türkiye ve kontrolümüzdeki afrinde oluyor hemde anormal şekilde de neden abd nin kontrolündeki bölgede bir tane ev yıkılmayıp bir tane insan ölmüyor.Bu haber ile yotube de haberlere bir bakın araştırın arkadaşlar.ABD nin HAARP sistemi ile yapılmış olabilir diyorlar.gölçük depremi bolu depremindende bahis ediyorlar.

  • xyz19 Şubat 2023 19:24

    baran denen dümbük fukushima nükleer santralindeki kazanın nedenini iyi öğren. Hocandan ve şıhından duyduklarınla değil. Aç biraz bu konuda kitap oku veya belgesel seyret o acınası karanlık beynine ışık girsin. Yobaz sen benim soruma cevap ver dinsiz Japonların evleri daha şiddetli depremlerde neden yıkılmıyor. Yobaz cevap ver. Cahil cevap ver. Tarikat beslemesi cevap ver. Cevap ver. Herşeyi istismar eden kafa cevap ver.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ21 Şubat 2023 17:37

    UMARIM BİR GÜN BU DEPREMİN 10 KATINI HAYATINDA YAŞARSINDA TÖVBE EDERSİN BİR GEL DE BURALARI GÖR ONDAN SONRA YORUM YAP

  • baran20 Şubat 2023 11:03

    Allah a inanıyorum!  Onun için de siz de münafık alametleri görüyorum..  Kuran a göre Kadere inanmak imanın şartladındandır.  Tedbir almak ta rzdır  Ancak tedbirin takdire faydası olmayacağı yine Kuran da anlatılır.  E siz Hayvan gibi yaşamaya devam edin.  Atom bombası kader mi değil mi hayvanat?  Sorumlu tuttuğundan hesap mı srdular.  Mal gibi seyretti Dünya.  Sen de satılık bir malsın,  Bütün mesele bu.

  • Recai19 Şubat 2023 17:20

    Allah japonlara yardim edip, koruyor ama Turkiyeyi yakıp yıkıyor. Demekki budist japonlari müslüman Türklerden daha kıymetli buluyor

  • ALİ KODUŞ19 Şubat 2023 23:24

    Bu nasıl bir yorum .....

  • xyz19 Şubat 2023 16:48

    Deprem 7,8 diyen ve yıkımın ve ölümün normal olduğunu ve bunun kader olduğunu söyleyen yobaz baran. Sana soru Japonyada 8,5 - 9,0 arasında deprem olurken neden binalar ayakta ve bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar insan ölüyor. Oda panikten. Tusunami hariç yobaz baran.

  • baran20 Şubat 2023 10:55

    Allah a inanıyorum!  Onun için de siz de münafık alametleri görüyorum..  Kuran a göre Kadere inanmak imanın şartladındandır.  Tedbir almak ta rzdır  Ancak tedbirin takdire faydası olmayacağı yine Kuran da anlatılır.  E siz Hayvan gibi yaşamaya devam edin.

  • Recai19 Şubat 2023 22:34

    Allah'a inanmayan Baran gibiler varken bu ulkenin basina daha cok bela gelir

  • baran19 Şubat 2023 17:43

    Panikten değil!  Fukişama santaralı gümledi.  Tsunami koşullarını da düşünerek yapılmıştı halbuki.  Allah Japonlara yardım ediyor diyen hödük Atom bombasını ne çabuk unuttun?  Onlar kimseyi suçlamadı!