E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Aşk limanını Unakıtan açtı---

​Aşk limanını Unakıtan açtı

​Aşk limanını Unakıtan açtı
10 Temmuz 2015 - 06:20 borsagundem.com

Tekirdağ’da yapımı tamamlanan 300 bin metrekarelik, Türkiye’nin en büyük konteyner limanı olan Asyaport’a ilk yük gemisi dün akşam yanaştı

Yaklaşık 275 metre uzunluğundaki MSV Tokyo adlı gemi Asya Port Limanı'na yükünü boşalttıktan sonra, bu kez İzmir Aliağa Limanı’na gitti.

Karşılama töreninde yer alan eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Yunanistan’daki ekonomik krizi örnek göstererek Türkiye’de birinci gündemin ekonomi olması gerektiğini söyledi. Aksi takdirde bazı ülkeler gibi kapı kapı dolaşıp para dilenmek zorunda kalınabileceğini kaydeden Unakıtan, “Bugün görüyorum ki mutlu sona gelinmiş ve benim de ait olduğum bu topraklar için son derece önemli olan bu yatırım bitmiş, ilimize ve ülkemize büyük katkı sağlayacak duruma gelmiştir. Dolayısıyla bugün çok mutluyum” dedi.

Neden aşk limanı?

Yapımı 11 yıl süren Asyaport’un yatırımcıları Türkiye’den Soyuer ailesi ile İtalya’dan Aponte ailesi. Dünyanın ikinci büyük konteyner firması MSC’nin sahibi olan Aponte ailesi, İtalya’nın en zengin aileleri arasında yer alıyor. Soyuer ve Aponte şirketlerinin limandaki ortaklığının yanısıra aynı zamanda Soyuer ailesinin kızı Ela ile Aponte ailesinin oğlu Diego ile evli. Ela Soyuer, eğitim için İsviçre’ye gittiğinde Diego Aponte’yle tanışıyor. Çift, 2003’te evleniyor. Aponte ailesi ticaret yolu üzerinde olması nedeniyle Marmara’ya liman yapılması fikri üzerinde çalışıyor. Çiftin evlenmesinden bir yıl sonra projenin yeri gelinleri Ela’nın memleketi Barbaros ilçesi oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AD10 Temmuz 2015 12:18

    KEDİYE CİYER TESLİM EDİLMİŞTİ KEDİDE BAYAĞI CİYER YEMİŞTİ.BİR ARA YEDİĞİ FAZLA CİYERDEN ÖLECEKTİ AMA NE HİKMETSE KURTULDU.

  • Beddua eden memet10 Temmuz 2015 11:07

    Allah seni bildiği gibi yapsın kendi çıkarları dogrultusunda Maliye desem yoksa dalevere bakanimi desem bilmiyorum mısır da oyun oynadin tavuk lari mızı canlı canlı gomdurdun hertürlü oyunda sadece kendini düşündün ama ALLAH hesabını soracak o mirasın yüzünden ailen birbirine düşecek ve kimseye yaramiyacak sürüm sürüm olasın